Kuidas soojustada olemasolevat laudpõrandat?

põrandad, põrandatööd
maddis
Uus kasutaja
Uus kasutaja
On tänanud: 4 korda

Kuidas soojustada olemasolevat laudpõrandat?

Lugemata postitus Postitas maddis »

Olukord järgmine - vana palkmaja, ehitatud eelmise sajandi kahekümnendatel. Välisfassaadi soojustasin ära ja panin uue voodrilaua. Vundament on laotud suurtest maakividest, segu asemel on kasutatud vist savi või midagi taolist, igatahes materjal on selline et ei seo kive omavahel. Probleemiks on see et toas olev laudpõrand on talvel liiga külm. Vundamendi soojustamist raskendavad suured väljaulatuvad kivid, olen serva kohati lahti kaevanud et selles veenduda. Põrandalaagid on paigaldatud arvatavasti otse mulla peale, peal põrandalauad, lahti pole põrandat veel võtnud et uurida mis seal all täpsemalt toimub. Kas ehk kellegil on olnud kokkupuudet sellise omapärase soojustamisviisiga mida ma kohe veidi kirjeldan. Kuna laed on kõrged ja seda lubavad siis on selline huvitav mõte et paigaldaks uued laagid vana põranda peale ja soojustaks nende vahe villaga ja klopsiks uued lauad peale. Kas see tundub väga loll mõte või mis? :D Ei tahaks võimaluse korral vana põranda ülessikutamisega vaeva nägema hakata. Mis teadjamad arvavad, ega vana põrand ei tohiks ju seal all mädanema hakata või midagi taolist.....?
Parim lahendus oleks muidugi vundamendi soojustamine aga keeruline seda tööd korralikult teostada. Vundamendis on ka igas ilmakaares nn. ventileerimisavad mille talve saabudes sulgeme ja kevadeti avame.
Mõtted ja head ideed antud teemal on teretulnud 8)
Kasutaja avatar
pikk88
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 45 korda
On tänatud: 45 korda

Re: Kuidas soojustada olemasolevat laudpõrandat?

Lugemata postitus Postitas pikk88 »

Võta ikka vana põrand ka alt üles...
Torutööd Tartus 56 932 898
saarlane
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänatud: 4 korda

Lugemata postitus Postitas saarlane »

Lõhu vällja ulatuvate kivide otsad ära ja vala uus tasane kiht betooni vana vundamendi kõrvale, seod nad omavahel ära.
Või peno ja kivide ja peno vahe kergkruusa täis.
Sellised mõtted on minul tulnud kui olen enda maakividest vundamenti vaadand.
maddis
Uus kasutaja
Uus kasutaja

pikk88 kirjutas:Võta ikka vana põrand ka alt üles...
See oleks ka minu soov aga teostada 2 asja pärast keeruline:
1. maja osa kus põrand asub koosneb kahest toast ilma vaheseinata oleks lihtsalt ristkülik. Põrand on ehitatud ühekorraga tervele sellele ristkülikule ja hiljem vahesein ehitatud. Kui põranda üles võtaks tähendaks see ka vaheseina mahalammutamist. Seda ma teha ei taha.
2. kola mis tubades on ei ole põrandaehituse ajaks võimalik mujale ladustada kui teise tuppa seega tahaks teha 1 tuba korraga
maddis
Uus kasutaja
Uus kasutaja

saarlane kirjutas:Lõhu vällja ulatuvate kivide otsad ära ja vala uus tasane kiht betooni vana vundamendi kõrvale, seod nad omavahel ära.
Või peno ja kivide ja peno vahe kergkruusa täis.
Sellised mõtted on minul tulnud kui olen enda maakividest vundamenti vaadand.
Kivid ulatuvad kohati välja umbes 300 mm, juba olemasolev betoonäär mis sinna peale kunagi kuidagiviisi on valatud ulatub laudvoodri alt välja mis on minuarust vale kuna vihm peksab sellepealt üles voodrilaudadele. Varem oli lihtsalt otse seinas tahutud palk millelele oli kinnitatud voodrilaud, peale soojustamist laienes sein väljapoole 100 mm villa + tuuletõke + distantsliist 25 mm + voodrilaud kuid ikka on vundament laiem kui sein. Kui ma selle nüüd veel kuni 300 mm laiemaks ajan on vist olukord puhta pekkis või mis.
Kuidas sa kergkruusaga mõtleks teha, kas valaks kruusa vahele ja pealt vormistaks betooniga ( kalde all)?
Kasutaja avatar
rokikas
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 227 korda
On tänatud: 231 korda

Lugemata postitus Postitas rokikas »

Kuna tegemist alt tuulduva põrandaga siis vundamendi soojustamine väljast kohe kindlasti põrandat soojemaks ei muuda! Soojustada tuleb eelkõige ikka põrandat.
1. Lammutad vana põranda va. vaheseina kandev osa. Talade vahele tuuletõke + vill või EPS ja uus põrandalaud/plaatmaterjal peale. Vaheseina aluse soojustad alt poolt pusides või selle võimatusel jääbki soojustamata aga enamus põrandast saab soojapidavamaks. Kui laudpõranda soov siis tuleb see tõsta nii kõrgele et jookseks vana põranda peale vaheseina juures.
2. Puurid vanasse põrandasse ~12 mm. läbimõõduga pika puuriga auke nii 10-15 tk./m2. nii et auk ulatuks põrandaalusesse tuulutusruumi, tuuletõke kogu põrandale, laagid, soojustus vahele, kate (laud, plaat, jne) peale.
Probleemiks võib muutuda uste/akende kõrgus!

Isiklikult eelistaksin 1. lahendust.
Vasta