Tapeediauruti

ehitustööriistadega seonduv. Siia ei postita ostu-müügi kuulutusi!
Urmas
autodidakt
On tänanud: 378 korda
On tänatud: 419 korda

Tapeediauruti

Lugemata postitus Postitas Urmas »

Väike küsimus suurele ringile- kas keegi on kasutanud tapeediaurutit, kuidas on tema efektiivsus võrreldes tapeedieemalduseks mõeldud plöginatega ja seda just mitme erineva tapeedikihi puhul?
Tänud ette kogemuste jagamise eest! Näiteks selline http://www.ramirent.ee/tooted/ehitussea ... riline-834
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
Expert
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 2 korda
On tänatud: 18 korda

Re: Tapeediauruti

Lugemata postitus Postitas Expert »

Sai teist korra proovitud,enda jaoks lõppkokkuvõte - ei õigustanud see riistapuu ennast ära.Mõtlesin ka, et teen enda elu lihtsamaks ja mehhaniseerin tööprotsessi kuid...
Miinused : paras kobakas opereerida,kui on palju kihte siis naljalt läbi ikka ei auruta,vaid võtad paari kihi kaupa,elektrit sööb nagu loom(elekter küll reeglina kliendi poolt ;) aga ikkagi...)
kui on kõrge tuba ei ütleks et on mõnus lae all olla...
Kuna mul objekt oli vanas majas(22kihti tapeeti) kus isegi tsaariaegset tapeeti veel välja tuli kultuurikihi alt siis mõtlesin et aparaat teeb imet aga ei miskit,tuli ikka vana malli järgi toimetada.Kusjuures hämmastas see,et tsaariaegsed tapeedid olid õhukesed nagu ajalehepaber aga kurjavaimu ilusad olid...
Ühesõnaga Urmas - kui ei veenud siis proovi omal nahal järgi kas on aparaadist kasu,mul ei olnud,pigem ajaraisk ja peavalu... :)
Olukord Eesti ehitusturul on "suurepärane", kuid mitte lootusetu...
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Kahjuks jäid hoiatamisega natuke hiljaks, sest käisin eile hommikul rendis ja tõin juba ära. Varsti saan veenduda kui jama see massin on.
Urmas
Urmas
autodidakt

Nonii, Expert, ma pean sind tänama, et oma kogemuste jagamisega natuke ootasid, muidu oleksin võib-olla sinu kogemusi kuulda võtnud. :)
See seinapind (ca 3m2), mida proovisin tapeedist vabastada plöginaga (Tapeetipoisto), võttis mul aega umbes 2 tundi, aga tapeediaurutiga sain lahti sama aja jooksul umbes 10m2-st tapeedist. Täitsa õigustas oma olemasolu. Muidugi pean mainima, et see kultuurkiht oli tunduvalt õhem,umbes 2-3-4 kihti koos meediaväljaannetega aastast 1987, kui sinul.
Auruti kasutamisega sain kinnituse minu poolt soovitatud probleemsete aluspindade mõne alküüdkrundiga kruntimise efektiivsusele. Nimelt oli ühele seinale kahe tapeedikihi vahele pintseldatud mingi alküüdvärviga üle seina hüüdlause ja isegi tapeediauruti hammas ei hakanud peale sellele kritseldusele ja korralikult maha ei saanudki. Ega polegi vaja, sest nagunii krohvin pinnad üle.
Seega, minu kogemus oli positiivne.
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
Expert
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 2 korda
On tänatud: 18 korda

Lugemata postitus Postitas Expert »

Nooo,Urmas,3m2 pinda tapeeti maha katkuda tapeedieemaldajaga ja see üritus võttis sul aega 2 tundi ?!!!? Ma kahtlustan,et 1 tund kulus suitsupausiks sul... :) Nii kaua pole 3 m2 peal midagi teha.Mul on selline tunne,et peaksime korraldama kogemuste vahetamise huvides tapeedieemaldamise meistrivõistlused.Ja teisi huvilisi ka punti kutsuma.
Palju Ramirent sulle % viskab,et massinale reklaami teed ?

PS: mul jäi paraku ennist mainimata,et minu poolt kasutatud massin juba poolpidune oli ja kasutegur ilmselt poole peal kuna neid indiviide kes ekspluatatsiooni käigus masinas destilleeritud vett kasutavad on suht minimaalselt olnud... ;)
Olukord Eesti ehitusturul on "suurepärane", kuid mitte lootusetu...
Urmas
autodidakt

Eeeh, ma olin ise kah tige. :) Rulli seda plöginat, siis natuke oota, tuli maha ainult üks kiht, tegin plöginaga uuesti kokku ja natuke ette, sain esimese sutsu maha kraabitud kui ettetehtu hakkas juba kuivama, uuesti kokku ja suts ootamist ning nii see paar tunnikest möödus koos ühe suitsupausiga.
Ei olnud mul nagu veneaja töömeestel- pjat minut raboootajem, raboootajem, raboootajem i togda bõstro-bõstro-bõsto pol tšasa perekurim. :) Kui edasi räägid, siis sõna "raboootajem" tuleb öelda hästi venitades, aga "bõstro" kiiresti.
Expert kirjutas:Palju Ramirent sulle % viskab,et massinale reklaami teed ?
Peaks sealt küsima allahindlust, aga ega see hind nüüd midagi tapvat ka polnud. Muidugi oleks võind selle tegevuse juures ka lapstööjõudu kasutada, aga olen juba selline jurakas, et tahan ise teha ja lapsed võivad solvuda kui minu arvates nad ei ole parasjagu usinalt ja kvaliteetset tööd teinud. :)
Vasta