Köögi asemele vannituba - kellel on kogemusi

saunad, santehnika, boilerid jne
evelyn
külaline

Köögi asemele vannituba - kellel on kogemusi

Lugemata postitus Postitas evelyn »

Tere,

eellugu on selline, et on paneelmajas korter, kus korteri uksest sisse astudes kohe vasakut kätt jääb eterniidist wc- vannitoaboks ning selle kõrvalt läheb koridor kööki, mis siis ukse juurest vaadates jääb vannitoa taha.
Mõte on vahetada omavahel ära vannitoa ja köögi asukohad nii, et tekiks aknaga vannituba ning uksest sisse astudes satuks kohe avatud kööki. Koridor kui selline kaob siis samuti ära.
ventilatsioonilõõrid on mõlemas planeeritavas ruumis olemas.

Nüüd minu küsimused, palun vastuseid ja kõikvõimalikke teemassepuutuvaid kommentaare :)
Kas ja millega peaks katma maja välisseina lisaks niiskustõkkele?
Planeeritava vannitoa neljast seinast kolm on betoonist, neljanda planeerin teha osaliselt kipsplaadist ja osaliselt ilmselt kihtplastikust, et võimalikult palju loomulikku valgust siiski tuppa pääseks (mille hiljem, kui finantsid võimaldavad, asendan klaasiga). Betooni katan hüdroisolatsiooniga, selle peale plaat.
Põrandakütet ei plaani, alles jätan aknaaluse radiaatori.
Vanni ei pane akna alla vaid keset ruumi.
Ahjaa, aken on vaja ilmselt vahetada (praegu vana puitaken, aga seesmine klaas läks lammutustööde käigus veidi katki), mida peaksin uue akna valimisel ja paigaldamisel kindlasti jälgima?

Kõige suurem mure on praegu, et kuidas saada võimalikult lihtsalt ja kiiresti ülejäänud põrandaga ühekõrguseks see koht, kus asus sissetõstetud vannitoaboks - praegu on see paar cm kõrgem betoonplaat ülejäänud laudpõrandast. Tõsta ülejäänud põrand sellega ühele tasapinnale?

Kas ma oletan õigesti, et sellise töö jaoks ei ole vaja projekti tellida - kandvaid seinu ei lõhu, torude asukoht majas ka ei muutu minu nägemuses..
torumees--
külaline

Re: Köögi asemele vannituba - kellel on kogemusi

Lugemata postitus Postitas torumees-- »

kõige suurem probleem on kanalisatsiooniga!!!!
evelyn
külaline

Lugemata postitus Postitas evelyn »

torumees-- kirjutas:kõige suurem probleem on kanalisatsiooniga!!!!
jah, see võib nii olla küll.
Kui mu plaan teoks peaks saama, siis tähendab see, et wc- pott jääb püstakust veidi vähem, kui 3m kaugusele (üks 90- kraadine nurk). Kas see on liialt kauge? Kalle 1,5cm meetri kohta?
Mõttes on torud vedada mööda seinaäärt nii, et nad köögis jääksid köögikapi taha ning vannitoas tuleb ühte betoonseina siiski kipskarkass panna, mille tagant siis torud. Kõik ühendused peale vannitoa kraanikausi jäävad ühe seina äärde.

Esialgses postituses oli mure põranda ühetasaseks saamisega. Foorumit lugedes tekkis mõte - kas oleks mõistlik ehitada uus põrand vana peale? Paneks laagid nt 30 sammuga, sinna peale 2x kipsplaat. Kas laagide vahele peaks ka midagi panema? Villa? ..
Vana põrand on mingi plaat - ilmselt saepuru?, selle all põrandalauad. Üldiselt on põrand ok, kriuksub ainult mõnest kohast ja kui tõesti ei ole vaja tingimata üles võtta, siis ma ei hakkaks seda tegema. Tõsta oleks vaja iseenesest vaid kuni max 5 cm..
See tõstmine tähendab muidugi seda, et tõsta on vaja siis kogu korteris :(

Aga kui jutt väga rumalaks läheb, siis öelge ka, ma olen puhtalt hüpoteetilisel tasemel teoreetik nagunii :)
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Et Evelyn ei peaks oma peakest vaevama, kas tema jutt ja ideed on väga rumalad, soovitaks kõigepealt otsida üks korralik töömeest, kes tuleks kohapeale, vaataks asja üle ja annaks hinnangu ideede teostatavusele.
Ideed ei pruugi alati olla rumalad, vaid vahest lihtsalt raskemini teostatavad ja seoses sellega ka rohkem raha nõudvamad.
Urmas
lindert
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lugemata postitus Postitas lindert »

Tere!

Tehniliselt võimalik teatud mööndustega. Kindlasti tuleb taotleda luba korteri-või majaühistult, sest maja ruumiprogrammi muutus vajab kooskõlastust ja enamasti seda ei anta. Kui luba käes, võtke ühendust, arutame programmi läbi ja teeme konkreetse pakkumise.

Edu!

Valdur Kibus, OÜ Lindert
www.lindert.ee
timburi
külaline

Lugemata postitus Postitas timburi »

Kõik see on vägagi teostatav, aga esialgu oli jutt "kiirest ja lihtsast" ehk siis sellest lähtuvalt ka "soodsast". Nüüd on juba jutt kogu korteri põrandate tõstmisest nii möödaminnes jne...

Igatahes tuleks tõesti üle vaadata, et kommenteerida. Muidugi ise paigaldaks kriuksuvate põrandate asemele kõik uued ja lõhuks vana vannitoa põranda üldse välja. Kanalisatsiooniga ei näe ma küll mingit probleemi...Üleüldse ma ei näe probleemi - ainult üks väike probleem on. See on raha...
Kasutaja avatar
PLAATIJA.EE
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja
On tänatud: 1 korda

Lugemata postitus Postitas PLAATIJA.EE »

Täiesti teostatav ja praktikas järele proovitud. Vana vannitoa betoonpõrand tuleb välja lammutada. Sama uue vannitoa puitpõrandaga. Äärmiselt tähtis on hüdroisolatsioon. Vastasel juhul saate vägagi sõbralikud alumised naabrid.
Vasta