Makita lektriline löökkruvikeeraja kodumajapidamisse?

ehitustööriistadega seonduv. Siia ei postita ostu-müügi kuulutusi!
Kodukasutaja
külaline

Makita lektriline löökkruvikeeraja kodumajapidamisse?

Lugemata postitus Postitas Kodukasutaja »

Tere!

Kaalun sellist riistapuud osta nagu see siin:
Pilt Mudel TD0101F

Youtube järgi tundub olevat asjalikum kui 10,8V löögiga kruvikeeraja.
Ahvatleb seadme hind ja kerge kaal- jäävad ära akumured.

Kas soovitate või laidate maha? Esialgne mõte oli osta BTD134Z, kuna mul BDF343 on kah 14,4V (saaksin akud ära kasutada). Aga siis hakkas see silma ja nüüd mõtlen, et elektriga on teatud tingimustes mugavam. Vähemalt kodus. Ette tulevad sellised väikeehitustööd nagu uus küttepuude kuivatusalus katusega . Eelmisel suvel mässasin terrassiehitusega ja see BDF343 tegi oma tööd väga hädiselt. Puiduga tuli toime, aga tellisesse betoonikruvi keeramisega juba mitte eriti. Kuna kavatsen puidukuivatusaluse teha korralikuma, sellise mis iseseisvalt vastu peab (Paksemad prussid+ postvundament tellistel või tänava äärekividel et õhk alt läbi käiks, siis arvan et see praegune akutrell ei tule pikemate-jämedamate kruvidega enam toime ja mis tast ikka piinata, jääb teine siis puidu-betooni puurija rolli.
Külaline
külaline

Re: Maskita Elektriline löökkruvikeeraja kodumajapidamisse?

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Eelmine aasta ostsin sellise kruvika BHP343 kõrvale, kuna viimasel akud juba üsna vanad. Piilusin ka akuga seadmeid, aga võtsin juhtmega, kuna rahast hakkas kahju. TD0101 on väike, kerge aga tubli. 6x90 ja 5x100 kruvidega sai igatahes hakkama, ühtegi betoonikruvi pole olnud vajadust kruvida. Kasutasin Makita PZ2 otsikuid B-12790 (3 otsikut, 6 otsa). Need otsad klappisid kruvidega nii hästi, et pärast sisse keeramist jäi teinekord ots kruvi sisse nii hästi kinni, et kruvikas koos juhtme raskusega sealt ära ei kukkunud. Auto putitamisel olen seda kasutanud roostes pisemate poltide ja mutrite lahti keeramisel, nagu näiteks piduri õhutamise niplid.
Kodukasutaja
külaline

Külaline kirjutas:Eelmine aasta ostsin sellise kruvika BHP343 kõrvale, kuna viimasel akud juba üsna vanad. Piilusin ka akuga seadmeid, aga võtsin juhtmega, kuna rahast hakkas kahju. TD0101 on väike, kerge aga tubli. 6x90 ja 5x100 kruvidega sai igatahes hakkama, ühtegi betoonikruvi pole olnud vajadust kruvida. Kasutasin Makita PZ2 otsikuid B-12790 (3 otsikut, 6 otsa). Need otsad klappisid kruvidega nii hästi, et pärast sisse keeramist jäi teinekord ots kruvi sisse nii hästi kinni, et kruvikas koos juhtme raskusega sealt ära ei kukkunud. Auto putitamisel olen seda kasutanud roostes pisemate poltide ja mutrite lahti keeramisel, nagu näiteks piduri õhutamise niplid.
Tänud, mõtlen enam-vähem samamoodi nagu Sina.
BHP343 on BDF343 löögiga variant nagu aru saan. Kas see löögiga variant ka ennast sul õigustas? Vat just, 343-l jääb jõudu väheseks. Täna näiteks ei raatsiks 200€ eest sellist osta. Aga mis kruvikasse puutub siis mul tuleb betoonikruvidega jõudu proovida, loodan et lubatud väändest piisab, akutrelliga oli suur jama, pidin betoonipuuriga tellisesse augu parajamaks tegema. Tellisin kah selle löökkruvika siiski ära, kaotada pole midagi. Autot mul ei ole, aga majapidamises üht-teist läheb vaja teha ja ma arvan ka, et kokkuhoid aku hinna arvelt peaks ennast õigustama, sest youtubest oli näha, et see elektriline löökkruvikas võib ju olla aeglasem kui kallima otsa aku variandid, kuid ta teeb oma töö ära ja palju paremini kui need mini löögikad, 10,8V mis suurema koormuse korral vaid ühe-kahe kruviga hakkama saavad. "Saba" võib ju osutuda miinuseks, ehk muudab juhtmega turnimise ebamugavaks kuid pluss on see, et juhtmega variandi puhul on toide pidevalt taga. Seega koduses majapidamises peaks ennast õigustama, ehitusmeestele, kes kusagil kõrgustes konstruktsioone kinni-lahti monteerivad peavad teistes tingimustes ligi pääsema, see ei sobi. Samas akude pärast ei pea muretsema. Tundub et see ongi mõeldud koduseks kasutamiseks DIY meestele. Saab ju edukalt ka puurina seda kasutada, kui vaja läheb, kui akutrelli jõud otsa saab vahepeal,siis tekib paus aga sellega lased edasi, löök taga ka veel. Sisuliselt olen aru saanud nii, et need kallimad ja mitmekäigulised löökkruvikeerajad-lööktrellid ongi tegelikult mitu seadet ühes. Üks tööriist erinevateks töödeks, samas lahja trelli omanikud peavadki midagi kõrvale vaatama
Eks annan siis teada, kui kohale jõuab ja ära proovida saan.
Ahjah, unustasin küsida, kas 100Nm on piisav selleks et näiteks auto rattal polte pingutada või ei ole piisav? Kui keegi, sugulastest autoomanik tahab nt peale rehvivahetust nn "igaks juhuks" või kahtluse pärast natuke juurde keerata? Või on selleks siiski mutrikeeraja, millel 200 ja enam rauas???
Külaline
külaline

Auto ratta poltide/mutrite jaoks jääb see TD kindlalt lahjaks.
BHP lööki olen kasutanud loetud korrad, selle effekt on suht koht marginaalne, mingi elektrilise puurvasaraga ei maksa võrrelda.
"Saba" oli minu puhul pigem plussiks, sest redelilt tööd tehes ei pidanud kogu aeg seda ülesse/alla vedama vaid sai näiteks saba pidi rippuma jätta.
Külaline
külaline

Külaline kirjutas:Auto ratta poltide/mutrite jaoks jääb see TD kindlalt lahjaks.
BHP lööki olen kasutanud loetud korrad, selle effekt on suht koht marginaalne, mingi elektrilise puurvasaraga ei maksa võrrelda.
"Saba" oli minu puhul pigem plussiks, sest redelilt tööd tehes ei pidanud kogu aeg seda ülesse/alla vedama vaid sai näiteks saba pidi rippuma jätta.
Selge, siis tean, arvestada, et autoomanikule seda ei paku.

Kas trellikabuur ei peaks seda akutööriista hoidmise probleemi ära lahendama...?? Ilmselt on ka löögikatel see keskmine asend suunavahetuse lülitil- kui on keskel siis päästikule vajutades kruvikas tööle ei hakka?!? ;)
Sten558
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lugemata postitus Postitas Sten558 »

enamustel uuematel akutrellidel ja aku löökkruvikeerajatel on juba olemas ka vööklambrid
maxtor
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lugemata postitus Postitas maxtor »

Ausalt öeldes kasutan ma taolist akuga riistapuud auto rataste vahetusel. Algus-lõpp käivad loomulikult võtmega aga suhteliselt mugav on mutreid kiirelt sisse-välja keerata :)
Aga juhtmega variant ? Milleks ? Asja mobiilne iseloom kaob ju täiesti ära sel juhul. Mingis suures tootmises kus on vaja tuhandeid kruvisid keerata järjest, oleks asjalik, jääb ära akude vahetamine jms jamad aga kodukasutuses ei ole sel asjakesel küll pointi.
Kodukasutaja
külaline

maxtor kirjutas:Ausalt öeldes kasutan ma taolist akuga riistapuud auto rataste vahetusel. Algus-lõpp käivad loomulikult võtmega aga suhteliselt mugav on mutreid kiirelt sisse-välja keerata :)
Aga juhtmega variant ? Milleks ? Asja mobiilne iseloom kaob ju täiesti ära sel juhul. Mingis suures tootmises kus on vaja tuhandeid kruvisid keerata järjest, oleks asjalik, jääb ära akude vahetamine jms jamad aga kodukasutuses ei ole sel asjakesel küll pointi.

Noo ma nüüd ei tea, juhtmega löökkruvika eeliseks on hind akuga isendite kõrval. Kas mul on vaja koju osta löögikat 200€ eest kui sama asja saab alla 100€? Maksin 99€ ja tööriista on küllaga. Hädast välja aidanud seal kus BDF343 täielikult hätta jäi.Roostes kinnikiilunud kruvisid lahti keeranud, vanad uksehingekruvid maha keeranud. 8x90mm kruvi sisse keeranud. Kusjuures, kui kodus mingi paus ehitamisel vahele tuleb, siis jäävad akud seisma ja pikapeale tühjenevad ikkagi, ka LXT seeria omad, ei ole nii, et LXT akud kestavad kuid ilma mahtuvust kaotamata, see on müüt ja reklaamitrikk. Ainuke pluss on see et akud laetakse kiiresti täis, ei pea ootama. Aga 1,3 Ah on ikka häbematult vähe mahtuvust. Jumal tänatud et selle "riistapuu" eest rohkem ei maksnud.

Kui tahad näha, kuidas see TD0101F Hilti trelli vastu võistleb siis palun vaata:
http://www.youtube.com/watch?v=5YdHcedS9_Y
Reims86
külaline

Re: Makita lektriline löökkruvikeeraja kodumajapidamisse?

Lugemata postitus Postitas Reims86 »

No sorry, kuid see akudrelli ja löökkruvikeeraja test ei ole nüüd küll mingi test, need on ikka täiesti erinevate tööpõhimõtetega asjad. Ise kasutan samuti igapäevaselt löökruvikeerajat mis on akuga ja mitte ühtegi halbasõna sellekohta kruvide keeramisel, kuid katsu sellega puurida midagi, ok see polegi nagu selleks otstarbeks mõeldud.
Vasta