Kas valitud materjal on voodi jaoks piisav?
Kas valitud materjal on voodi jaoks piisav?
Lugemata postitus Postitas Joulukas »
Kuna ei ole suutnud leida meie mööblipakkujate kataloogidest just sellist voodit nagu tahaksin oma magamistoas näha, siis tekkis plaan, et ise üks just täpselt selline kokku panna.
Kuna ei ole mööbimaterjaliga piisavalt kogemust, siis tekkis küsimus, kas valitud materjal on piisavalt tugev ning kannab ettenähtud 2 inimest kenasti ära. Joonisel näeb alati kõik praemini välja ning hakkab hästi kokku - kuid kas päris elus, kus voodi peaks teenima ikkagi aastaid, see kah piisav on.
Lisan paremaks näitlikuseks ka hetkel planeeritava mööblitüki joonise:
http://static4.album.ee/files/1113/68/l ... 5_BaWr.jpg
Olen planeerinud kasutada 18mm paksust liimpuit kilpi, hetkel on valikus mänd, kus siis kahele "riiulile" toetub madrats. Kahe riiuli vahele on planeeritud raam, millele siis vabaks jäänud osas voodilipid istuvad. Kuna viimane on tehetud 45x45mm tükkidest, siis selle kandevõimes ei ole mul kahtluseid. Küll aga huvitab, kas kahel pool olevad riiulid kandmisega hakkama saavad?
Kui kellelgil on ka muud mõtet, mis joonisel olevat voodit või selle vastupidavust puudutab, siis on ka need oodatud.
Kuna ei ole mööbimaterjaliga piisavalt kogemust, siis tekkis küsimus, kas valitud materjal on piisavalt tugev ning kannab ettenähtud 2 inimest kenasti ära. Joonisel näeb alati kõik praemini välja ning hakkab hästi kokku - kuid kas päris elus, kus voodi peaks teenima ikkagi aastaid, see kah piisav on.
Lisan paremaks näitlikuseks ka hetkel planeeritava mööblitüki joonise:
http://static4.album.ee/files/1113/68/l ... 5_BaWr.jpg
Olen planeerinud kasutada 18mm paksust liimpuit kilpi, hetkel on valikus mänd, kus siis kahele "riiulile" toetub madrats. Kahe riiuli vahele on planeeritud raam, millele siis vabaks jäänud osas voodilipid istuvad. Kuna viimane on tehetud 45x45mm tükkidest, siis selle kandevõimes ei ole mul kahtluseid. Küll aga huvitab, kas kahel pool olevad riiulid kandmisega hakkama saavad?
Kui kellelgil on ka muud mõtet, mis joonisel olevat voodit või selle vastupidavust puudutab, siis on ka need oodatud.
-
- külaline
Re: Kas valitud materjal on voodi jaoks piisav?
Lugemata postitus Postitas Külaline »
Kui suur on sinu ja su voodikaaslase eluskaal? Milline on teie "voodispordi" intensiivsus kui see muidugi hakkab toimuma ehitatavas voodis? Nimetatud andmed on vajalikud tugevusarvutuste tegemiseks!
Urmas

Urmas
No kokku on kaal ca 150kg, mis hakkab voodis olema. "Voodispordi" intensiivsusele ei oska ühtegi numbrilist väärtust külge panna - parim vist "noord inimesed"
Ise mõtlesin, et äkki aitaks kaasa riiulitele lisa seina lisamine, tekitada 3 vahe asemele 5 - toetuseta kandepinnad oleks lühemad ja minu hinnangul ka tugevamad.
Ise mõtlesin, et äkki aitaks kaasa riiulitele lisa seina lisamine, tekitada 3 vahe asemele 5 - toetuseta kandepinnad oleks lühemad ja minu hinnangul ka tugevamad.
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 27 korda
- On tänatud: 72 korda
Lugemata postitus Postitas madis64 »
Kaheinimesevoodile pannakse tavaliselt keskele alla pikitala, mis "servast servani" tugilaudade puhul on ka tihti tugijalgadega põrandale toetatud.
Antud joonise puhul on "sille" küll väiksem, kuid aja jooksul on laudade mingil määral keskelt läbipaindumine paratamatu - ja siis hakkavad voodikasutajad üksteisele öösel "otsa vajuma", mis teps mitte mõnus ei ole.
Kui ma oma peres viimati uue kaheinimesevoodi soetasin (täispuitkarkassil) siis ma viskasin voodivalmistaja poolt kaasa pandud "pilpa" (peale tükkideks saagimist) ahju ning keskmiseks pikitalaks panin 45x145 höövelprussi (lapiti, kuna pakkekastid oli vaja ka voodi alla ära paigutada).
Antud joonise puhul on "sille" küll väiksem, kuid aja jooksul on laudade mingil määral keskelt läbipaindumine paratamatu - ja siis hakkavad voodikasutajad üksteisele öösel "otsa vajuma", mis teps mitte mõnus ei ole.
Kui ma oma peres viimati uue kaheinimesevoodi soetasin (täispuitkarkassil) siis ma viskasin voodivalmistaja poolt kaasa pandud "pilpa" (peale tükkideks saagimist) ahju ning keskmiseks pikitalaks panin 45x145 höövelprussi (lapiti, kuna pakkekastid oli vaja ka voodi alla ära paigutada).
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Külaline »
Esemete juurde peatsiriiulitesse küünitamine võib tähendada üsna suurt trampimiskoormust.
No voodi ise on mõeldud 160 cm madratsi jaoks ning see keskmine osa on ca 80 cm, mis on harilikult pool laia voodi alusest. Antud lahenduses ei ole vast vahe tala vaja, kuna voodilippe on vaid 1 rida.
Teiselt jooniselt on näha, kuidas sisemus on planeeritud:
http://static4.album.ee/files/1113/70/l ... 3_ehfv.jpg
Teiselt jooniselt on näha, kuidas sisemus on planeeritud:
http://static4.album.ee/files/1113/70/l ... 3_ehfv.jpg
See voodipeats on hetkel kõige rohkem lahti olev küsimus, kas see täpselt nii välja tuleb, sõltub just sellistest aspektidest - siin võib hiljem tulla mõningane disaini muudatus. Plaani järgi on riiuli peats eraldi osa, mis pigem funktsionaalsuse ja disaini pärast, mitte nii väga kogu konstruktsiooni stabiliseerimiseks.Külaline kirjutas:Esemete juurde peatsiriiulitesse küünitamine võib tähendada üsna suurt trampimiskoormust.
-
- autodidakt
- On tänanud: 378 korda
- On tänatud: 419 korda
Lugemata postitus Postitas Urmas »
Idee järgi peaks kannatama nii rahulikku pikutamist kui ka "voodisporti"! 
Kui midagi tugevamaks muuta, siis võib-olla need kahel pool voodit olevate riiulite pealmise plated teeks astme võrra paksemast kilbist (vist 28mm), kuid ma pole tisler ja soovitus tuli lihtsalt sisetundest.

Kui midagi tugevamaks muuta, siis võib-olla need kahel pool voodit olevate riiulite pealmise plated teeks astme võrra paksemast kilbist (vist 28mm), kuid ma pole tisler ja soovitus tuli lihtsalt sisetundest.
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! 

-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 27 korda
- On tänatud: 72 korda
Lugemata postitus Postitas madis64 »
Kas männikilbi asemel kasevineeri kasutades ei tuleks ehk huvitavam ja kenam tulemusJoulukas kirjutas:Olen planeerinud kasutada 18mm paksust liimpuit kilpi,

Lisaks kipub mõni liimuitkilp aastatega ikka pragusid sisse võtma - vineeriga seda kartust ei tohiks olla.
Iseenesest on vineer päris hea alternatiiv ning ka vastupidavus võiks olla parem. Küll olen hetkel läinud liimpuitkilbi teed, kuna ajaline faktor ning tehnilised võimalused on hetkel piiratud ning valmis kilbist moodulite kasutamine annab kiire tulemuse, ilma suurema ettevalmistuseta.
Kiirelt ja odavalt üldiselt head ei anta, aga loodan, et valitud tee võiks olla meeldiv kompromiss.
Projektist lisaks: muutsin veidi plaani ning lähen 2 vaheseina/3 riiuli asemel 3 vaheseina/5 riiuliga - selle tulemusel on riiuli pealmise plaadi kandepind väiksem, senise 66 cm asemel 40 cm. Viimane peaks aga andma selle tugevuse, mis hetkel küsimusi tekitas.
Kiirelt ja odavalt üldiselt head ei anta, aga loodan, et valitud tee võiks olla meeldiv kompromiss.
Projektist lisaks: muutsin veidi plaani ning lähen 2 vaheseina/3 riiuli asemel 3 vaheseina/5 riiuliga - selle tulemusel on riiuli pealmise plaadi kandepind väiksem, senise 66 cm asemel 40 cm. Viimane peaks aga andma selle tugevuse, mis hetkel küsimusi tekitas.
Hüppa
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu