Probleemid pahteldamisel

siseviimistlustöödega seonduv arutelu. Siia ei postita tööotsimisi ja -pakkumisi!
Al Bundy
külaline

Probleemid pahteldamisel

Lugemata postitus Postitas Al Bundy »

Tere.

Kiskusin kipsplaadi pealt seineksi maha, mõtlesin, et tõmban paanpahtliga üle ja värv peale. Kasutan Vivacolor "F" pahtlit. Igatahes nüüd kui servast pahteldama hakkan, siis juba 20 sek pärast hakkab pahtel maha kooruma, kui uue tõmbega sinna peale satub. Kas see mingi niiskuse jama, kuivab liiga kiiresti? Olen oma elus piisavalt maalritöid teinud, aga alati uuele kipsile ja sellist jama ei mäleta.
Kuidagi vaevaliselt katsin ühe kihi ära ja hiljem teine hakkas jälle kooruma. Testiks tegin ühe seina enne LR-ga ja siis peenega, siis andis rahulikult mitu minutit toimetada peenega. Aga ei taha seda LR sinna toppida, kuna seinad ilusti surged ja vuugi tehtud.
Kas niiskustõke aitaks veel praegu? Üks kiht on igal pool peal koledalt. Või mökerdada enamvähem ära, üks värvikiht peale ja siis parandused?
Mõni teine pahtel?(vee lisamine ai aidanud absoluutselt.)
cartman
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänatud: 6 korda

Re: Probleemid pahteldamisel

Lugemata postitus Postitas cartman »

Primer ,mitte niiskustõke. Aga peaks aitama.
Staatus ei näita mu oskusi/teadmisi, vaid postituste arvu
P6randakatete paigaldus. P6randate pumpamised kiirsegudega.
Urmas
autodidakt
On tänanud: 378 korda
On tänatud: 420 korda

Re: Probleemid pahteldamisel

Lugemata postitus Postitas Urmas »

Kahtlustan, et need on Seinexi liimimise jäägid, mis sul seal käkki keeravad. Oleks pidanud kohe kõigepealt jämeda liivapaberiga kergelt puhtaks nühkima, vahekrundi tegema, siis pahteldama või tegema parandused ja edasi nagu tavaliselt, kruntvärv ja lõppvärv või misiganes.
Nüüd võiksid proovida see jama pahteldus võimalikult palju maha nühkida, teha vahekrunt nakke, niiskustõkke või kruntvärviga ja alles siis uuesti ning korralikult pahteldada. Pole sel VivacolorF-l häda midagi.
Ise olen teinud üldiselt vahekrundi sellistele pindadele vedelama alküüdkrundiga ja pärast seda ei tohiks pahtlites ja vee baasil värvides olev niiskus enam allolevatele liimijääkidele mõju avaldada.
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
Vasta