Parketi paigaldus ja üleminekuliistud?

põrandad, põrandatööd
Tom78
külaline

Parketi paigaldus ja üleminekuliistud?

Lugemata postitus Postitas Tom78 »

Vaja paigaldada väikesesse korterisse parkett (14mm liimita naturaalne tamm) ning küsimus tekkis seoses üleminekuliistude vajadusega.

Juhend ütleb:
Ujuva paigalduse korral ei tohi erinevaid ruume paigaldada ühe tükina, alati tuleb uste alla paigaldada T-üleminekuliistud või kasutada lävepakke.
Kas üleminekuliistud on ka väikeste ruumide puhul hädavajalikud?
Kuna parkett tuleb pea kogu korterisse, oleks ilus ühes tükis üleminekuliistudeta ühtlane paigaldus. (plaanil parkett märgitud beezhi alana)

Pilt
cartman
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänatud: 6 korda

Re: Parketi paigaldus ja üleminekuliistud?

Lugemata postitus Postitas cartman »

Ukse aukudesse pead liited tegema. Muidu võib juhtuda, et paisub kuskilt seina kinni. Hilem kui vaja yhte tuba vahetada vms, on see hulga lihtsam kui yhes tykis paigaldatud parketil
Staatus ei näita mu oskusi/teadmisi, vaid postituste arvu
P6randakatete paigaldus. P6randate pumpamised kiirsegudega.
Urmas
autodidakt
On tänanud: 378 korda
On tänatud: 420 korda

Lugemata postitus Postitas Urmas »

Suhteliselt piiripealne värk just pikemat servapidi. Näinud, kus lõi parketi lainetama, aga sellel objektil võis see olla ka sellest, et ei olnud stabiilset temperatuuri (põrandaküte ei olnud töös). Samas olen paigaldanud ka suts üle 11m pikkust põrandat ja siiani pole pretentsioone esitatud. Parketi pakendi peal peaks olema kirjutatud suurimad lubatud paigalduse mõõdud.
Ise teeks riskide maandamiseks arvatavasti Cartmani soovituste järgi. Üleminekutel lävepakkude asemel võid kasutada seda http://www.casco.ee/index.php?contentID ... ctcatID=82 jättes kuni 10mm vuugi, mille täidad viidatuga.
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
Tom78
külaline

Tänud vastuste eest!

Küsiks veel seda, et kas praegune aluspind sobib parketi panekuks: vana laudis ja selle peal soome papp.
Või peaks soome papi ära kiskuma ja parketi otse laudisele panema (alusvaip ka muidugi)?
Tom78
külaline

Üldised juhendid annavad veel kaks soovitust:
* Kui alla jääb vana laudpõrand, siis paigaldada parketilauad vanade laudade suhtes risti
* Aknast tuleva valguse suhtes tuleks paigaldada parkett valguse langemise suunas, st. mitte risti langeva valgusega

Mul on aga olukord, kus ühe soovituse täitmine läheb vastuollu teisega.
St. kumb on olulisem, kas lähtuda aluspinnast või langevast valgusest?
Lisamärkusena mainin veel seda, et aluspind on suhteliselt stabiilne, lauad ei kõigu eriti, kuna olen kõik vanad lauad kruvidega laagide külge kinni lasknud.
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Tom78 kirjutas:Üldised juhendid annavad veel kaks soovitust:
* Kui alla jääb vana laudpõrand, siis paigaldada parketilauad vanade laudade suhtes risti
* Aknast tuleva valguse suhtes tuleks paigaldada parkett valguse langemise suunas, st. mitte risti langeva valgusega...
Ise lähtuks esimesest soovitusest. Teise soovituse järgi tehes võib uus parkett hakata lainetama ja parketi servasid murdma ja siis on juba hoopis koledam vaatepilt.
Urmas
Tom78
külaline

Kas parketi saagimiseks oleks mõistlik rentida siinidel nurgasaag või ajab tikksaag asja ära?
Seni olen paigaldanud ühe toa kaupa ja kasutanud tikksaagi, nüüd oleks ca 40m2 vaja korraga panna.
Annab see nurgasaag olulise efektiivsuse töö kiiruses ja kvaliteedis?

Pilt
rundll
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 10 korda
On tänatud: 20 korda

Lugemata postitus Postitas rundll »

Milline saag - maitse asi. 40 m2 pol nüüd küll mingi suurus, et rentida saagi. Tikksaag ajab asja ilusti ära.
Kunagi paarimehega panime päevas ca 100m2 (üks ruum, mõned postid ja korstnad) ja mulle meeldis tikksaag, paarimees seevastu lasi rõõmsalt käsisaega.

Parketil paknditel kirjas tavaliselt 6x6m kuni 9x9m. Kindlasti võib leida ka suuremt lubatud pinda. Meie pandud 100m2 ületas lubatud piiri, käsk on vanem kui meie!
Vasta