ehituse kutseala kutsekvalifikatsioon maaler(siseviimistleja
-
- külaline
ehituse kutseala kutsekvalifikatsioon maaler(siseviimistleja
Lugemata postitus Postitas einoojaa »
-
- külaline
Re: ehituse kutseala kutsekvalifikatsioon maaler(siseviimist
Lugemata postitus Postitas Külaline »
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas einoojaa »
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas An-Neljas »
Muidugi räägitakse enne, et täpsema eksami sisu saad alles uksest sisse astudes teada.. Palju asju räägitakse.
Aga vt. sinna.
-
- külaline
Urmas
-
- külaline
Huvitav kui palju on inseriharidusega maalreid tegelikkuses ja kas I, II ja III kvalifikatsiooni omandamiseks piisab ainult teoreetilisest baasist või peab omama ka praktilisi kogemusi. Tegelikult on ankeetides selleks lahtrid olemas küll! Kas kõrgkoolis käinu omandab koos IV ja V kategooriga eksamid ära teinu automaatselt ka alamad kvalifikatsioonid?
Küsimused on ajendatud kogemustest erialaselt juhmide töödejuhatajatega.
Urmas
-
- külaline
Ja Kutsekoda on komisjonist vb parem vastaja.
Eksam samas maksab ja mul pole motiivi muud arvata, et selline kutsete omistamise süsteem on pigem äri, mitte erialade vundament.
On neid tunnistusi kellelgi esitada tulnud, kui kasvõi lubadega võrrelda..
- rokikas
- Ehituspenskar
- On tänanud: 227 korda
- On tänatud: 231 korda
Lugemata postitus Postitas rokikas »
ehitusremont@gmail.com
-
- külaline
-
- külaline
Suht masendav tulemus.a.4. kirjutas:Milleks kutsetunnistus
Urmas
-
- külaline
Ei ole tulnud, keegi pole küsinud ja ega pole ette näidata kah midagi. Minu puhul.An-Neljas kirjutas:... On neid tunnistusi kellelgi esitada tulnud, kui kasvõi lubadega võrrelda..
Referentse on küllaga ette näidata ja neid on küsitud üpris tihti. See igatahes toimib. Minu puhul.
Urmas
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas urmasele ? »
-
- autodidakt
- On tänanud: 378 korda
- On tänatud: 419 korda
Lugemata postitus Postitas Urmas »
Ära ole nii individualist! Kas sa ei tahagi uhkustada korralikult tehtud maja-korteriga? Miks hordid? Ega mul ainult üks objekt pole ette näidata, mul neid ikka hulgim, kuigi pean tunnistama, et Kirde- ja Lõuna-Eesti on veel referentsideta.Aga ega ma pole sinnapoole eriti tikkunud kah, sest üldiselt ei kipu minu pakkumised sobima, liiga palju lisatingimusi või -kulutusi.urmasele ? kirjutas:ö offtopic, a mis siis järgmine võimalik klient läheb eelmiste juurde ja vaatab tehtud tööd üle või? ise küll oma koju pärast mingeid uudishimulikke karjade kaupa sisse lasta ei tahaks. kuidas see referentsi esitamine reaalsuses välja näeb? või saab läbi akna ka näidata, kui pererahvast kodus pole juhuslikult?

Alati olen eelnevalt küsinud luba telefoninumbri jagamiseks (siiani pole veel keeldumisi olnud) ja edasised kokkulepped oma juba endise ja potentsiaalse Tellija omavaheline kokkulepe. Äkki on mul liiga head kliendid olnud, kes ei keeldu aastas või paari aasta jooksul korra minu tehtut tutvustamast?
Mul on veel üks +, mille pärast ei pea eriti tihti oma endisi Tellijaid tülitama- palju uusi pakkumisi tulevad lihtsalt endiste Tellijate soovitusel ja pole vaja enam midagi näidata, sest nad on juba minu tehtut näinud ja usaldavad soovitajat.
Loodan, et andsin ammendava vastuse! Täiendavate küsimuste korral võid ikka ja jälle pöörduda!

-
- Ehitusguru
- On tänanud: 7 korda
- On tänatud: 39 korda
Lugemata postitus Postitas Andresto »
Tere! Reaalselt on vahel ka nii olnud, et referents koos suurte tänudega, jõuab kelle juurde iganes ennem,urmasele ? kirjutas:ö offtopic, a mis siis järgmine võimalik klient läheb eelmiste juurde ja vaatab tehtud tööd üle või? ise küll oma koju pärast mingeid uudishimulikke karjade kaupa sisse lasta ei tahaks. kuidas see referentsi esitamine reaalsuses välja näeb? või saab läbi akna ka näidata, kui pererahvast kodus pole juhuslikult?
kui ise oled üleantud töölt/objektilt, koju jõudnud.
Urmasel õigus ehk nagu ütles Isand Toots: "Kõige parem soovitus tublile Mehele, on - Mees ise!"Urmas kirjutas:...Mul on veel üks +, mille pärast ei pea eriti tihti oma endisi Tellijaid tülitama- palju uusi pakkumisi tulevad lihtsalt endiste Tellijate soovitusel ja pole vaja enam midagi näidata, sest nad on juba minu tehtut näinud ja usaldavad soovitajat. ...
Andres
-
- külaline
Mul on tunne, et oluline osa tegutsejatest ongi self-made õppijad, mitte kutselised..
Sestap huvitav, et kellelgi selline huvi, mida keegi ju temalt ei nõua (kui just põhihariduse baasil kutseõpilane pole, isegi siis pole sundi):
Koolides peaks muidu eksami eel konsultatsioone olema ja tööturukoolituse puhul vist ka on mingid ettevalmistuskursused olemas.einoojaa kirjutas:/../mida maalri (siseviimistleja) kutsekvalifikatsiooni eksam endast kujutab oleks soov teha, /../
-
- autodidakt
- On tänanud: 378 korda
- On tänatud: 419 korda
Lugemata postitus Postitas Urmas »
Üldmulje annavad need klantspildid kätte, aga seda, mida Tellijad tööde vastuvõtmisel kontrollivad-vaatavad, ei näe nendelt piltidelt teps mitte ja eelistan, et tulevane Tellija ikka "vaatab näppudega" üle, mida ta võib minult saada. Eks mul ole mõned pildid kah üleval.An-Neljas kirjutas:Kui väga nähtava töö tegija ei oska omale kodulehte teha/korraldada, kus korralik pildimaterjal töödest näha, siis tuleb jah akende taha hiilima saata...

-
- külaline
Ja klantspilt on klantspilt, aga eri etappidest tehtud pildid, kus tegija teab oma tööd ja ka pildistamisest midagi - no see vahe peaks ikka olema. Kui siis veel tellijaga kokku lepitud ja loaga kasutatud, siis suisa tsivilisatsioon.
-
- külaline
Re: ehituse kutseala kutsekvalifikatsioon ?
Lugemata postitus Postitas euromaaler jr »
Tere Urmas ja teised,Külaline kirjutas:"IV-V kvalifikatsioon seonduvad inseneritasemega ja ei ole käesolevas kutsestandardis käsitletud."
Huvitav kui palju on inseriharidusega maalreid tegelikkuses ja kas I, II ja III kvalifikatsiooni omandamiseks piisab ainult teoreetilisest baasist või peab omama ka praktilisi kogemusi. Tegelikult on ankeetides selleks lahtrid olemas küll! Kas kõrgkoolis käinu omandab koos IV ja V kategooriga eksamid ära teinu automaatselt ka alamad kvalifikatsioonid?
Küsimused on ajendatud kogemustest erialaselt juhmide töödejuhatajatega.
Urmas
nagu olen aru saanud on Eestis maalri kutseala kvalifikatsiooni "järelekatsumine" ainult teoreetiline eksam.
Kas siis peale seda vôib öelda, et oled väljaôppinud maaler?
Normaalsetes euroopa ja lääne riikides, keda pole 70 a "töölisrahva diktatuuri" poolt okupeerinud käib ameti väljaôpe natuke teistmoodi. Selle juured on keskajas, sellide ja meistrite maailmas. Öelda, et oled oma erialal väljaôppind tähendab peale teooria ka praktiliselt töö valdamist. Näiteks on pôhjamaades selleks praktiliseks väljaôppeks vaja ca 5 aastat. Peale seda VôID teha (ôppe)selli eksami, kus môôdetakse sinu oskusi ja läbimisel antakse erialaliidu poolt vastav paber. Muideks on rootsis saanud sellise diplomi ûks eestist tulnud maaler, kes sai veel lisaks eriliste autasude vääriliseks oma kôrge tööjälje presentatsiooni eest!
Saab ka ilma sellidiplomita eriala jätkata, lihtsalt väljaôppinud spetsialistina.
Kui Eesti sûsteem on erinev pôhjala omast ikka veel 2013 on kahju- desovjetiseerimine on vöibolla veninud

Kui kellegil maalri ôppeasutusel on huvi koostööks, siis vôib arutada koostööd. Minu juures Stockholmis vôib maalriôpilane töötada ca 2-4 nädalat. töökogemus Rootsis on hea algus oma oskuste mûûgiks Pôhjalas.
Teate vôib jätta selle teema alla postitustesse, loodan et näen. samas ei garanteeri seda

Seda inseneri taseme IV järku maalerdamises EI SAA ARU

Edu ametiôppijatele!

Lugemata postitus Postitas KarolK »
-
- külaline
Ehitustööliste kutseeksami korraldus ja hindamise põhimõtted:KarolK kirjutas:/../Vaja oli vist 70-75 punkti(võin ka natukene eksida), et omandada kutse euroopa serfifikaat/../
/../7. Eksam loetakse sooritatuks kui vastaja kogub vähemalt 70 punkti. /../
Lugemata postitus Postitas KarolK »
-
- külaline
Võibolla ma reetsin nüüd riikliku saladuse või infolekituse aga võibolla on see alati nii olnud..
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas euromaaler jr »
Taani lasi pôhjalas väljaôppinud maalri lati allapoole. Taanlased alustasid kergema väljaôppega. Gymnaasiumi haridust ei saa ja väljaôppe aeg on senise 5a asemel ca 3,5 a. Minumeelest teeeb selline käitumine asjad segasemaks.
Edu

Mine “Siseviimistlus, värvid, plaatimistööd”
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit