Pelletkütte probleem_ kogused
Pelletkütte probleem_ kogused
Lugemata postitus Postitas priit3344 »
Nimelt selline küsimus, et vanemad lasid majja paigaldada uue vinge küttesüsteemi.
Uus ahi + pelletkütte koos 450L paagiga ja ja suure 200L boileriga.
Projekti eesmärk oli neil siis kulusid kokku hoida ja minu aega. Sisuliselt töötab kogu küte nüüd automaatselt ja minu vaev on ainult pelleteid juurde panna ja masinat puhastada aegajalt. Boiler saab ka läbi pelletite kõetud.
AGA siis PROBLEEMI juurde.
Kas see ongi ok, et sisulisel 8 päevaga kulub kogu see 20 kotti pelleteid ära ? Maja on ise 150m2+ natuke peale
Nagu mainitud siis peale radikate kütab süsteem ka maja vett, et seda 200 L boileri.
Minu jaoks tundub asi natuke halb selles mõttes, et 20 kotti * 3.20 / 7 teeb nii 9,1 eur per päev. See teeb kuus ikka päris koleda numbri ju ? Siinkohal küsingi, et kas masin on sitasti seadistaud paigaldaja poolt või ongi see normaalne, et nii hullult see masin seda pelletit sööb ?
Hetkel on mul nii, et alustab masin 40 kraadi pealt ja kütab 85ni ja siis jahutb kuni 40 ja hakkab ring uuesti pihta. Et kas peaks neid kraade seal sättima või ma ei jaga seda biiti ära, et miks nii palju pelleteid läheb. Kas tõesti on see 200l boiler mis nii palju juurde ampsab, et selle peaks panema elektri peale ümber või mis värk seal on ?
Äkki keegi oskab soovitada midagi või anda nõu.
- rokikas
- Ehituspenskar
- On tänanud: 227 korda
- On tänatud: 231 korda
Re: Pelletkütte probleem_ kogused
Lugemata postitus Postitas rokikas »
ehitusremont@gmail.com
'rokikas kirjutas:Palju need 20 kotti kaaluvad?
16kg on 1 kott = 320 kg siis 20 koti kohta
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Esimene »
Kui vaadata graafikut lehelt http://gaspre.ee/?id=soojuspump&sid=ohkpumba_ostjale

Vaadates sirget, siis 12 kWh 21C külmaga 150m2 majale. (80W/m2)
7kWh, siis umbes 5C külmaga. Kas on tegu ka selliste ilmadega?
80W/m2 -21C korral arvestatakse vist, kui ei ole soojapidav maja. Milline maja on? kas ja kuipalju on soojustust?
Võrdluseks toon, et mul ka umbes samasuur maja (160m2) ja praeguste ilmadega kulub 16kg kotte 9-10tk nädalas koos sooja veega. Tubades 25C sooja.
Tuhaplokk majal 15cm soojustust, laes 40cm puistevilla, põranda all 12,5 cm soojustust. Aknad on 2 kordse klaasiga (suht külmad). Esimesel korrusel põrandaküte, teisel korrusel radikad.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas ebanormaalne »
Minul kulub 200 m2 peale 24 kg ööpäevas, seal sees on samuti soe vesi 200 liitrisest boilerist.
Kui maja ei ole ikka totaalselt hõre, on selles uues ja uhkes küttesüsteemis midagi totaalselt mäda.
Lase erapooletul spetsialistil süsteem üle vaadata.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Külaline »
Enne köeti tavalise keskütte ahjuga ( neeris ahi ), jõle halb oli. Talvel pidi ikka 2-3 korda päevas kütma korralikult, et maja püsiks soe. Seda ka nii, et ahi oli siis pilgi täis ja köeti puude ja graanulitega.
-
- külaline
-
- külaline
Seega puudub ülevaade kuludest ehk ka osteti kõik korraga ja ei jagatud asja päevadele ära ?
Praegu aga tabas reaalsus kui peab iga kord kütet ostma ja hakati mõtlema - ehk hakati arvet pidama vms.
Ütleme nii, et kui ikka korstna otsast "leek" väljas ei ole siis saad sa sellest kogusest mis sa ahju ajad suuresti soojuse kätte ja lihtsalt maja tarbib selle kõik ära.
Alustada tuleks ehk soojustamisest (pööning/katus, seinad, aknad jne.) siis saab ka kulu väiksemaks.
Üks asi veel kas see on päris reegel aga mulle nii tundub, et sellel aastal kuigi nagu temperatuur oleks madalam võrreldes eelmisega (ütleme siis märja näpuga mõõtes ja mälestustes kolades) aga kas suurema niiskuse vms. tõttu on küttekulud suuremad see siis käputäie inimeste kogemus kelle on ka erinevad kütteviisid - elekter, gaas, puit, ja kombineeritud
ehk kõik väidavad, et mitte vaid arve summad aga kulutatud kogused on suuremad kui eelmisel aastal.
Aga see oli selline väike kõrvalepõige teemast.
-
- -
- On tänanud: 58 korda
- On tänatud: 63 korda
Lugemata postitus Postitas 2korda2 »
"You're working hard, I'm not, and in 100 years, we'll both be dead." - Wally
-
- külaline
- erks
- Korralik postitaja
- On tänatud: 1 korda
- Kontakt:
Lugemata postitus Postitas erks »
Sama siin, võib olla isegi nõks vähem . Köetava ruumi maht 703 m3, katla võimsus 15 KWebanormaalne kirjutas:...
Minul kulub 200 m2 peale 24 kg ööpäevas, seal sees on samuti soe vesi 200 liitrisest boilerist.
Lugemata postitus Postitas Polar »
Mis firma põleti/katel sul on?
Polar kirjutas:Siin võib olla mitmeid probleeme, nagu kehva kvaliteediga pellet, halb soojapidavus jne. Ei saa välistada ka seda, et põleti ei ole õieti seadistatud.
Mis firma põleti/katel sul on?
http://www.torujyri.ee/graanulpoleti22 selline asi on
Täna hakkas peksma mingit Hi power errorit ka. Manual umbes mainib, et kontrolli high powerit ja hi airi, kusagil kirjas pole, et mis need valued peaks oelema, mida sisestada oleks optimaalne ja vaja.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas kulaline »
Siis ilmselt seadistus vale, kui tsükli keskel seisma jääb. Optimaalne sõltub maja soojavajadusest (ja see on suur) ja katla võimsusest. Akupaagiga ilmselt mõistlik täisvõimsus- 20 kW- vastavalt sellel peab olema ka pelleti kogus. Õhuhulga täpne reguleerimine peaks toimuma suitsugaasianalüsaatoriga. Kui aega on põleti juures passida ja katsetada, siis rahuldava tulemuse peaks saama ka põlemist, tuhka ja suitsugaasi temperatuuri vaadates-kuulates-jälgides (vähemalt sellise, et põlemine Hi poweri peal ei katkeks).priit3344 kirjutas:Täna hakkas peksma mingit Hi power errorit ka. Manual umbes mainib, et kontrolli high powerit ja hi airi, kusagil kirjas pole, et mis need valued peaks oelema, mida sisestada oleks optimaalne ja vaja.
Mis värvi tuhk on?
-
- külaline
Siin oleneb ka väga palju katlast, st kas ta on tervenisti soojustatud. Paljudel kataldel on tagumine osa soojustamata. Lisaks tuleks torud ära soojustda. Ja ka kui tegu oli enne vabaringvoolul oleva süsteemiga, siis sellel lähevad jämedat torud tihti läbi rumist mis on külmad. Need tuleb ka ära soojustada.
Kui see pole suur saladus siis huvitaks ka millise katlaga on tegu.
Katel töötab 40-85. Kas katel tahmab ka? 55 alates võiks olla.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas mõte »
Lugemata postitus Postitas puljong »
mõte kirjutas:Kui tegemist on Viadruse katlaga (kuhu on pelletipõleti külge pandud) siis ei imesta pelletikulu üle.
Täitsa õigust räägid. Sisse pandi ka mingisugused keraamilised plaadid, mis peaks sooja rohkem hoidma ja värki, aga minu arvates ese midagi oluliselt ei muutnud, kui enne ilma oli.
-
- külaline
-
- külaline
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas mõte »
Viadrus on odav ja tugev malmist katel, mis on mõeldud siiski esmaselt söega (ja teise variandina halupuuga) kütmiseks. Söekatlana ajab asja hästi ära, lollikindel ka - põleta seal või kummisäärikuid.
Kuid näiteks halupuu põlemisel Viadrus katlas on leegi pikkus tunduvalt ulatuslikum kui kivisöe põlemisel ja seetõttu läheb osa kasulikust kuumusest korstna kaudu õhku. Seega puiduga kütmisel pole Viadruse kasutegur nii kõrge kui puugaasi kateldel (nt Atmos puugaasikateldel). Veel pole kuulnud, et keegi oleks Viadrusest mistahes trikkidega kasutegurit üle 80% kätte saanud.
Ma ei oska nõu anda mida teha. Kui ikka kange tahtmine on pelletiga kütta siis ma isiklikult vist müüks selle Viadruse maha ja ostaks õige pelletikatla.
Huviga ootaks teiste pelletipõletiga Viadruse omanike kommentaare kuidas neil kogemused on?
priit3344 kirjutas:Täitsa õigust räägid. Sisse pandi ka mingisugused keraamilised plaadid, mis peaks sooja rohkem hoidma ja värki, aga minu arvates ese midagi oluliselt ei muutnud, kui enne ilma oli.mõte kirjutas:Kui tegemist on Viadruse katlaga (kuhu on pelletipõleti külge pandud) siis ei imesta pelletikulu üle.
-
- külaline
Mina ei pea neid Atmose katlaid ÕIGEKS pelletikateldeks. Nendele halupuude puugaasi kateldele on paigaldatud pelletipõletid peale. Mitte, et need katlad ei töötaks pelltiga (viadrus ju töötab ka pelletiga), aga neid katlad ei saa soojustada tervenesti ära, sellepärast nad lekivad soojust. See viib kasuteguri halvemaks.mõte kirjutas:Ma ei oska nõu anda mida teha. Kui ikka kange tahtmine on pelletiga kütta siis ma isiklikult vist müüks selle Viadruse maha ja ostaks õige pelletikatla.
Huviga ootaks teiste pelletipõletiga Viadruse omanike kommentaare kuidas neil kogemused on?
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas graanuligakytja »
Kütan ise ka Viadrus katla ja PX22 põletiga. Juba teist talve. Pelletikulu täiesti normaalne. Külmade ilmadega kusagil 300L nädalas, soojemate 0 kraadi juures kolmandiku vähem.
Lasin Toru-Jüri meestel seadistada põleti ära (60 EUR), ja töötab ideaalselt.
Algul mõtlesin ise ka, et saan hakkama - aga jamad hakkasid.
Nüüd õnneks olen rahul.
-
- külaline
[/quote]mõte kirjutas:
Kuid näiteks halupuu põlemisel Viadrus katlas on leegi pikkus tunduvalt ulatuslikum kui kivisöe põlemisel ja seetõttu läheb osa kasulikust kuumusest korstna kaudu õhku. Seega puiduga kütmisel pole Viadruse kasutegur nii kõrge kui puugaasi kateldel (nt Atmos puugaasikateldel). Veel pole kuulnud, et keegi oleks Viadrusest mistahes trikkidega kasutegurit üle 80% kätte saanud.
Aga kes keelab segab lisasoojusvaheti katlale taha panna?Nõuka ajal tehti neid soojusvaheteid söekateldele,olen näinud ühte millel 4m pikk soojusvaheti taga.Kaminakojas selline vigur saadaval kamina peale.
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu
- ↳ Katused, laed