Tammelaud põrandaküttele

põrandad, põrandatööd
Mihkel_P
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Tammelaud põrandaküttele

Lugemata postitus Postitas Mihkel_P »

Tere!

Olen uurinud siit ja sealt kas on mõtet paigaldada laudpõrandat vesiküttega betoonpõrandale või mitte.
Aga vastuseid on siit ja sealt paljud ütlevad et kindlasti mitte osad jälle väidavad et ei ole probleemi.
Kuna tugev soov oleks just paigaldada põrandale tammelaud siis kui üldse kuidas seda teha ?
Olen kuskilt poolt kuulnud et on olemas veel selline variant et kui põrandaküte on betooni all siis paigaldakse
betoonile laagid ja laagidele laud, ning seina äärde puuritakse kas augud vms, et soe pääseks betooni ja laua vahelt tuppa.

On keegi sellise variandiga kokkupuutunud?

Või tasub mul ikkagi laua mõte kindlasti maha matta ja paigaldada näiteks laudparkett?

Igasugune info on teretulnud.

Ettetänades,

Mihkel
umsky
külaline

Re: Tammelaud põrandaküttele

Lugemata postitus Postitas umsky »

Trw! Kiilto "Flex" on üks tore ja kallis liim, mis tamme betooni küljes hoiab. Liim kammiga ( 5x5 mm) maha ja laud peale.Pusimist muidugi on aga tulemuseks on hea ja soe põrand.
madis64
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 27 korda
On tänatud: 72 korda

Lugemata postitus Postitas madis64 »

Mihkel_P kirjutas:Olen uurinud siit ja sealt kas on mõtet paigaldada laudpõrandat vesiküttega betoonpõrandale või mitte.
Aga vastuseid on siit ja sealt paljud ütlevad et kindlasti mitte osad jälle väidavad et ei ole probleemi.
Mõlemad vastused on õiged - kui su maja on nii hea soojustusega, et läbi laudpõranda liikuv soojusvoog ületab majast läbi piirete lahkuva soojusvoo, siis "ei ole probleemi", muul juhul muutub põrandalaud tõkkeks kütteeenergia teel betoonplaadist siseõhku.
fgh
külaline

Lugemata postitus Postitas fgh »

See tamme "laud" on nagunii nii õhuke, et võid paigaldada. Vaata uponori lehelt kui paksu lauda võis paigaldada. Üldiselt läheb liimiga maha asi.
cartman
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänatud: 6 korda

Lugemata postitus Postitas cartman »

Et lauda liimida siis peab olema ideaalselt sirge põrand.
Staatus ei näita mu oskusi/teadmisi, vaid postituste arvu
P6randakatete paigaldus. P6randate pumpamised kiirsegudega.
Romek-Olen
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja

Lugemata postitus Postitas Romek-Olen »

Veel peaks olema põrand tugev! Kui ikka kruvi otsaga põrandal tõmmata ja vagu järgi on põrand pehme ja vajab spetsiaalset krunti! bona pakub head liimi ja vajadusel krunti!bona r850 on siiamaani hästi toiminud põrandaküttel! Liimi kulu 1250g/m2!

Ja nagu cartman ütles ideaalselt sirget põrandat
Tasanduse tegemine õhukese kihina 1-5 on suur risk, et segu tuleb lahti!

Edu!!
http://parketitood.onepagefree.com/
Vasta