Tere!
Vaidlen siin iseendaga - kumb võtta?
22mm paks:
OSB3 on 5,8€ /m2
püssiplaat 4,2€ /m2
Kindlasti saab ka odavamalt.
Kas 22mm on üldse hea? Olen rääkinud paari tuttavaga, kõik ütlevad et pane 18mm.
Siinkohal küsikski nõu - kas 18mm või 22mm? (130kg kaalun, igapäevaselt peaks vastu pidama).
Kas OSB või püssiplaat? See läheks praeguse laudpõranda peale, tulevase parketi alla. Praegu on jube kõver see laudpõrand igatahes.
Endel
OSB3 või püssiplaat parketi alla?
põrandad, põrandatööd
-
- Uus kasutaja
- On tänanud: 4 korda
-
- Regulaarpostitaja
Re: OSB3 või püssiplaat parketi alla?
Lugemata postitus Postitas Romek-Olen »
Tere!
18mm-22mm on täiesti paras kannatab küll ja veel:)
Nii palju, kui ma parkette olen paigaldanud on enamasti osb plaat alla eriti kui parketi liimida tahad aluspõrandale jne !
Kas vana aluspõrand on väga kõver?
Olen ka risti parketi peale pannud ujuvat ja on hästi toimind!
http://parketitood.onepagefree.com/?id=8988&
18mm-22mm on täiesti paras kannatab küll ja veel:)
Nii palju, kui ma parkette olen paigaldanud on enamasti osb plaat alla eriti kui parketi liimida tahad aluspõrandale jne !
Kas vana aluspõrand on väga kõver?
Olen ka risti parketi peale pannud ujuvat ja on hästi toimind!
http://parketitood.onepagefree.com/?id=8988&
-
- Uus kasutaja
- On tänanud: 4 korda
Lugemata postitus Postitas ehhariend3l »
Okei, aga kas püssiplaat(puitlaastplaat) või osb3? on neil vahet viie aasta perspektiivis? kümne?
Eile tuli veel selline idee - paneks üldse 25mm! Siis saab laagid teha 60cm vahega (kas 70 v 80 ei pigistaks välja?), et ühest laudpõranda kriuksuga kohast "üle minna". Ülejäänud põrand ei krigise.
Kas krigina vastu mingit head rohtu on üldse? Siiamaani on soovitatud makrot täis lasta ja pikkade kruvidega kinni panna. Kui tõepähe seda juttu võtta?
Laudpõrand on paras peavalu ikka (staliniaegne korermaja, 1956a - originaalpõrand). Köögis on põranda ja lae erinevus köögi eri otstes 4,5cm! Kusjuures köök on vaid 3,6 x 1,9 m.
Eile tuli veel selline idee - paneks üldse 25mm! Siis saab laagid teha 60cm vahega (kas 70 v 80 ei pigistaks välja?), et ühest laudpõranda kriuksuga kohast "üle minna". Ülejäänud põrand ei krigise.
Kas krigina vastu mingit head rohtu on üldse? Siiamaani on soovitatud makrot täis lasta ja pikkade kruvidega kinni panna. Kui tõepähe seda juttu võtta?
Laudpõrand on paras peavalu ikka (staliniaegne korermaja, 1956a - originaalpõrand). Köögis on põranda ja lae erinevus köögi eri otstes 4,5cm! Kusjuures köök on vaid 3,6 x 1,9 m.
-
- Ehitusguru
- On tänatud: 6 korda
Lugemata postitus Postitas cartman »
Parem lammuta see põrand yles. Uut palju lihtsam teha, sest vana sirgeks ajamine+ kriuksumisest lahti saamine pole yldse lihtne töö. Ja saad uue põranda. Kasuta pyssiplaati ja säästetud raha eest osta prussid, laagideks. Pole vahhet korteris milline plaat neist on, seda enam, et tuleb ujuv põrand. Lisaks võid 400mm sammuga kasutada ka 18mm plaati
Staatus ei näita mu oskusi/teadmisi, vaid postituste arvu
P6randakatete paigaldus. P6randate pumpamised kiirsegudega.
P6randakatete paigaldus. P6randate pumpamised kiirsegudega.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas vurrr »
OSB (Oriented strand board ) plaat on suunatud kiuga/laastuga puitlaastplaat, selletõttu ka tugevam, kui püssi tavaline saepuru/laastu plaat. Sellest ka hinnavahe. Kuid püssi peaks tegema ka põrandale mõeldud plaati. Uuri järele. Kindlasti 22mm
Hüppa
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu