Naabri aeg-ajalt läbi seina kostuv kõvem hääl häirib.
Villa ja karkasside jaoks ei ole kahjuks mul nii palju ruumi.
Netist uurisin natuke ja leidsin Isotex seinapaneelid, mis peaks heli summutama (26db). Kui paneksin neid näiteks kaks kihti üksteise peale, kas see oleks optimaalne lahendus ja tagaks vaiksema olme?
Isotex seinapaneelid helisummutamiseks
-
- külaline
-
- külaline
Re: Isotex seinapaneelid helisummutamiseks
Lugemata postitus Postitas Raivo44 »
Olen kuulnud midagi Phonewell plaatidest, aga ei oska öelda kumb effektiivsem oleks.
-
- külaline
Re: Isotex seinapaneelid helisummutamiseks
Lugemata postitus Postitas olanex.ee »
Parem lahendus:
Vana seina ette ehitada uus sein 42mm metallkarkass vahele tihe vill (näiteks : Isover KL AKU 50mm) ja peale 2X kipsplaat. Kui sein on kõrge peab panema karkassiposte tihedama sammuga (näiteks 450mm).
Metallkarkass peab olema põrandast -laes -seinast eraldatud helikindla tihendiga, müügil igas ehitusmaterjaide kaupluse. (sobib ka 4mm - parketialusvaip).
Vahe vana seinaga minimaalselt 10mm. NB! Oluline et uus sein oleks täiesti eraldi vanast seinast.
Toast kaotaks suurusjärk 70mm.
Kui kinnitada "plaadid" vana seina külge kandub müra läbi seina edasi -võit on väike.
Olen näinud "uus -"kole"arendusi" kus korterite vaheseinad on 66mm.....EHK ON NULL helipidavusega.
Seal aitab ainult 66mm -95mm helitõkkesein...!
Vana seina ette ehitada uus sein 42mm metallkarkass vahele tihe vill (näiteks : Isover KL AKU 50mm) ja peale 2X kipsplaat. Kui sein on kõrge peab panema karkassiposte tihedama sammuga (näiteks 450mm).
Metallkarkass peab olema põrandast -laes -seinast eraldatud helikindla tihendiga, müügil igas ehitusmaterjaide kaupluse. (sobib ka 4mm - parketialusvaip).
Vahe vana seinaga minimaalselt 10mm. NB! Oluline et uus sein oleks täiesti eraldi vanast seinast.
Toast kaotaks suurusjärk 70mm.
Kui kinnitada "plaadid" vana seina külge kandub müra läbi seina edasi -võit on väike.
Olen näinud "uus -"kole"arendusi" kus korterite vaheseinad on 66mm.....EHK ON NULL helipidavusega.
Seal aitab ainult 66mm -95mm helitõkkesein...!
Mine “Konstruktsioonid, seinad”
Hüppa
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit