Põrandapraod

põrandad, põrandatööd
VVR
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Põrandapraod

Lugemata postitus Postitas VVR »

Mul on betoonpõrandal liimitud laminaatparkett, selle all elektripõrandaküte, paigaldatud 1998 aastal.
Ilmselt tänu kuuma/külma soojuspaisumistele on tekkinud 3-5 mm laiused praod laminaadi 20 cm laiustesse otstesse, nii et see pragude rida läheb sika-saka üle 4m laiuse põranda. Pool põrandat oleks nagu teisest poolest eraldunud. Proovisin kangiga seina äärest tagasi lükata, ei õnnestu.

Küsimus, mida panna pragudesse, seal võib varbad ära lüüa. Mõtlesin silikooni ?, EPO liimi täis valada ? Aastaid tagasi panin tuubides müüdavat mingit parketi tammevärvi pahtlit. Ühe aastaga oli see pragusest läinud.

Mida soovitate ?
Külaline
külaline

Re: Põrandapraod

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Need pahtlid, EPO'd ja silikoonid on ainult ajutised abivahendid. Aja jooksul lähevad need lihtsalt rõvedaks. Lahendust ma ei oska välja pakkuda. Varbaid sa vaevalt seal ära lööd :D Pigem on asi ikka rohkem puhtalt välimuses kinni. Kui väga tahad, siis võta lahti ja paigalda uuesti.
Külaline
külaline

VVR kirjutas:Mul on betoonpõrandal liimitud laminaatparkett... Proovisin kangiga seina äärest tagasi lükata, ei õnnestu....Mida soovitate ?
Proovi ikka kangiga edasi, küll see laminaat ükskord liimist lahti tuleb! :)
Külaline
külaline

Kuule lõpeta ära, see on ju 4m laiuselt. Mõtle nüüd järgi natukene!!
rundll
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 10 korda
On tänatud: 20 korda

Lugemata postitus Postitas rundll »

Ise katkuksin üles ja paneks uue ilma liimita
madis64
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 27 korda
On tänatud: 72 korda

Lugemata postitus Postitas madis64 »

VVR kirjutas:Küsimus, mida panna pragudesse, seal võib varbad ära lüüa.
Lõika vastavat värvi (või ligilähedaseks peitsitud) puidust liistud ja istuta need väikese lõtkuga (prao kokkutõmbamise lubamiseks) põrandakitti kasutades nendesse vahedesse.
VVR
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lugemata postitus Postitas VVR »

Tänud kõigile, sain palju häid mõtteid. Hetkel mulle tundub, et madis64 idee panna pragudesse puidust liistud tundub mulle kõige meeldivam. Arvan, et nii proovingi.

Kangiga ei õnnestu, sest ühest ligipääsetavast punktist kangutamine ei anna mingit tulemust. Peaks seda tegema mitmest kohast korraga, võibolla siis, aga et ligipääseda, selleks peaks ma demonteerima neli meetrit köögimööblit. Ja kui juba lammutaks, siis juba paneks päris uue ilma liimita “klick“ parketi, mis ideaalse lõpptulemuse jaoks oleks ainumõeldav.

Veel arvati, et võiksin proovida vuuki panna soomlaste sikafleks liimi. Jääb vetruma ja samas kleebib kokku. On kellelgi kogemust, ma ei ole sellist liimi kunagi kasutanud. Või on see silikooniga üks teema, nagunii see vuugitäide määrdub ära ja on pärast kole.
Külaline
külaline

VVR kirjutas:...Kangiga ei õnnestu, sest ühest ligipääsetavast punktist kangutamine ei anna mingit tulemust...
No, aga sa proovi ikka! Visadus viib sihile!
cartman
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänatud: 6 korda

Lugemata postitus Postitas cartman »

Huumorinurk on see siin w?
Staatus ei näita mu oskusi/teadmisi, vaid postituste arvu
P6randakatete paigaldus. P6randate pumpamised kiirsegudega.
Vasta