Siemens Logo! loogikamoodul

Siia ei postita ostu-müügi kuulutusi!
TumeTumba
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja
On tänanud: 6 korda
On tänatud: 4 korda

Siemens Logo! loogikamoodul

Lugemata postitus Postitas TumeTumba »

Kellel on kogemust selle seadme mõistusega? Ühendan neid paigaldisse, mudel 230RC. Sisu on eelnevalt progetud. Millega sellele veel ligi pääseb, peale originaalprogrammi? Nimelt on vaja vaateaknale kuvatavad nimetused eestikeelseks teha. Praegu on nad võõrkeelsed kuna seade tuleb kasutusse väljastpoolt Eestit. Kas mingid kompilaatorid või kasvõi notepad avavad selle programmi ja lasevad ka vastuvõtvalt salvestada? Et miks ma seda ise tahan teha? Oleks lihtsam kui oodata sama tulemust seadme saatjalt. Ei mingit piraatlust või susserdamist.
Külaline
külaline

Re: Siemens Logo! loogikamoodul

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Üldjuhul on sellised programmid parooliga kaitstud ning isegi kui sul on olemas spets LOGO! kaabel, millega sellele LOGO!-le kallale minna, ei pruugi sa programmi sisse saada. Parooli võib küsida programmeerijalt, aga tavaliselt nad ei kipu seda jagama.
Veikko
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 16 korda
On tänatud: 13 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Veikko »

Uuri asja Ahti Mikkor tarkvarainsener, OÜ Saksa Automaatika GSM +372 51 11 349 http://www.saksa-automaatika.ee/ tema on meile teinud Siemensis igasuguseid backuppe.
Gaasitööd, küttesüsteemid, veevarustus. Müük, paigaldus, hooldus, remont. http://www.novire.eu/novire@novire.eu +372 5810 3282
Rostfrei
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 15 korda
On tänatud: 40 korda

Lugemata postitus Postitas Rostfrei »

Mul ajab see paroolidega kaitsmine sita keema. Tellin töö, sh ka programmeerimise - maksan selle kinni. Seega on see programm minu oma. Miks ma pean minema kedagi paluma ning maksma ligipääsu eest asjale, mille ma olen juba rahas kinni tagunud??? Seda on väga palju näha meil levinud veeprojektide kontrollerite juures, olgu siis LOGO! või muud PLC'd.
madis64
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 27 korda
On tänatud: 72 korda

Lugemata postitus Postitas madis64 »

Rostfrei kirjutas:Tellin töö, sh ka programmeerimise - maksan selle kinni. Seega on see programm minu oma.
Ongi sinu oma, kes sult siis binaari ära võtmas on?
Rostfrei kirjutas:Miks ma pean minema kedagi paluma ning maksma ligipääsu eest asjale, mille ma olen juba rahas kinni tagunud???
Seepärast, et tehtavale tööle lepingu sõlmija pole taibanud nõuda endale lähtekoodi ja seadmetele piiranguteta juurdepääsu.
Eriti nõder on selline nõrkus arvestades tänapäevaste firmade lühiealisust ning samuti tarkvaraplatvormide ja -vahendite kiiremat vaheldumist kui "vanasti".

Kui mõni firma otsustab vastu punnida, tuleb leida selline firma, kes ei punni, vaid hinnanumbri ütleb.
Rostfrei
Ehituspenskar
Ehituspenskar

No neid progejaid vendi leidub, see ei ole probleem. Ning hind sellest väga ei muutu, minu kogemused.
TumeTumba
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja
On tänanud: 6 korda
On tänatud: 4 korda

Lugemata postitus Postitas TumeTumba »

Mul lõppes epopöa sellega, et progeja siiski teeb ise tasuta eesti tekstid. Ei pidanud kangutama hakkama.
vtl
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 8 korda
On tänatud: 109 korda

Lugemata postitus Postitas vtl »

Rostfrei kirjutas:Mul ajab see paroolidega kaitsmine sita keema. Tellin töö, sh ka programmeerimise - maksan selle kinni. Seega on see programm minu oma. Miks ma pean minema kedagi paluma ning maksma ligipääsu eest asjale, mille ma olen juba rahas kinni tagunud???
Ei ole tegelikult nii. Teose autoril (antud juhul programmistil) tekib oma loomingule autoriõigus. Nende õiguste sisu moodustavad isiklikud ja varalised õigused. Isiklikud õigused on lahutamatud, seega programm ei saa olla "sinu oma".
Varalised õigused on üleantavad, kas tasu eest või tasuta. Varaline õigus on näiteks Sinu õigus programmisti loomingut kasutada, levitada vms.

Kui Sa ei ole neid õigusi(*) autoriga täpselt kokku leppinud ja/või lepingus kirja pannud, siis pole Sul tegelikult midagi nõuda, olenemata sellest, et Sa oled talle midagi maksnud või mitte.

(*) näiteks seda, et programmeerija annab Sulle üle nii programmi lähtetekstid kui edasise kasutusõiguse.
dumbuser
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 11 korda
On tänatud: 80 korda

Lugemata postitus Postitas dumbuser »

Läheb juba täitsa teemast välja.
Siinkohal või õnne tänada, et pole veel kruvidel ja naeltel litsentsi. Sest kui nael kõveraks lüüa siis ta on ju kasutaja poolet juba muudetud ja läheks kindlasti mingi tingimusega vastuollu. Aga ega muud polegi soovitada, et kui on seade mida vaid mingi volitatud tegelane tohib torkida siis jäta see parem ostmata või siis nõua tasu katsejäneseks olemise eest. Või siis lepi eelnevaga ja oota/käi selle volitatud esindaja juures.
vtl
Ehitusveteran
Ehitusveteran

Ma mõtlesin, et siinsed inimesed teevad rauatüki ja intellektuaalse väärtuse vahel vahet.
Normaalse tarkvaratüki juures on tõlked ja lokaliseerimine tehtud eraldi tõlkefailis ning kasutaja poolt kohaldatav. Minu plõksimine oli pigem seotud sellega, et keegi arvas, nagu saaks ta lõpliku binaarkoodi kasutusõiguse ostuga automaatselt kõik lähtekoodiga kaasnevad õigused. Need on erinevad asjad lihtsalt.

Kui on soov ise koodis sonkida, siis tuleb vastavad õigused autoriga kokku leppida, vajadusel kulud kanda või ise nullist peale kood kirjutada.
Rostfrei
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Kui ma tellin muusika, siis ma ka maksan selle eest. Tee mulle selgeks, miks ei saa ma makstud asja eest kõiki õigusi??
Olen näinud rohkem kui ühte juhtu, kus progeja firma omadega pees ja kadunud, vaene kasutaja lõhkise küna ees ning kõik vaja nullist uuesti üles teha.
Kalvis
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 3 korda
On tänatud: 316 korda

Lugemata postitus Postitas Kalvis »

Tavaliselt on Muusika tellija nii loll, et kui ta ostab kontrolleritele softis tehtud lahendusi siis ta on nõus binaariga ja unustab "kõigi õigustega lähtekoodi" arendajatele.
Minu firmas on kõigis hankelepingutes sees, et ükskõik millist kontrollerit ka ei pakuta, peab kontrolleri tarnija andma alati litsentsid ilma igasuguste piiranguteta hilisemaks ümberprogrammeerimiseks ja kõikide konfide lähtekoodid. Aeg ajalt leidub mõni tegija kes pärast töö tegemist püüab küll väita, et tema mõtles üleandmise all binaari ja softi litsentsi ei taha üldse anda aga soov raha tehtud töö eest kätte saada on pannud alati meelt muutma.
vtl
Ehitusveteran
Ehitusveteran

Rostfrei kirjutas:Kui ma tellin muusika, siis ma ka maksan selle eest. Tee mulle selgeks, miks ei saa ma makstud asja eest kõiki õigusi??
Olen näinud rohkem kui ühte juhtu, kus progeja firma omadega pees ja kadunud, vaene kasutaja lõhkise küna ees ning kõik vaja nullist uuesti üles teha.
Kui Sa "tellid" muusika, siis on vaja eelnevalt kokku leppida, kas Sa saad oma veeringute eest õiguse üks kord seda tooli peal istudes kuulata või õiguse seda plaadiks vormida ja miljonites eksemplarides üle maailma müüa.

Ehk nagu ma juba eelnevalt kirjutasin, suvalist loomingut tehes ei teki mitte üks õigus, vaid terve keeruline autoriõiguste kogum. Sinu edasised õigused sõltuvad sellest, milliste õiguste üleandmises Sa autoriga kokku leppisid.

Litsile ühe korra 50€ makstes Sa ka tõenäoliselt ei nõua kõiki õigusi talle "kuniks surm teid lahutab", vaid tark oleks eelnevalt kokku leppida, kas selle eest saab korra autos suhu anda või terve öö kusagil hotellis mürada.
Vasta