Siemens Logo! loogikamoodul
-
- Regulaarpostitaja
- On tänanud: 6 korda
- On tänatud: 4 korda
Siemens Logo! loogikamoodul
Lugemata postitus Postitas TumeTumba »
-
- külaline
Re: Siemens Logo! loogikamoodul
Lugemata postitus Postitas Külaline »
-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 16 korda
- On tänatud: 13 korda
- Kontakt:
Lugemata postitus Postitas Veikko »
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 15 korda
- On tänatud: 40 korda
Lugemata postitus Postitas Rostfrei »
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 27 korda
- On tänatud: 72 korda
Lugemata postitus Postitas madis64 »
Ongi sinu oma, kes sult siis binaari ära võtmas on?Rostfrei kirjutas:Tellin töö, sh ka programmeerimise - maksan selle kinni. Seega on see programm minu oma.
Seepärast, et tehtavale tööle lepingu sõlmija pole taibanud nõuda endale lähtekoodi ja seadmetele piiranguteta juurdepääsu.Rostfrei kirjutas:Miks ma pean minema kedagi paluma ning maksma ligipääsu eest asjale, mille ma olen juba rahas kinni tagunud???
Eriti nõder on selline nõrkus arvestades tänapäevaste firmade lühiealisust ning samuti tarkvaraplatvormide ja -vahendite kiiremat vaheldumist kui "vanasti".
Kui mõni firma otsustab vastu punnida, tuleb leida selline firma, kes ei punni, vaid hinnanumbri ütleb.
-
- Ehituspenskar
-
- Regulaarpostitaja
- On tänanud: 6 korda
- On tänatud: 4 korda
Lugemata postitus Postitas TumeTumba »
-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 8 korda
- On tänatud: 109 korda
Lugemata postitus Postitas vtl »
Ei ole tegelikult nii. Teose autoril (antud juhul programmistil) tekib oma loomingule autoriõigus. Nende õiguste sisu moodustavad isiklikud ja varalised õigused. Isiklikud õigused on lahutamatud, seega programm ei saa olla "sinu oma".Rostfrei kirjutas:Mul ajab see paroolidega kaitsmine sita keema. Tellin töö, sh ka programmeerimise - maksan selle kinni. Seega on see programm minu oma. Miks ma pean minema kedagi paluma ning maksma ligipääsu eest asjale, mille ma olen juba rahas kinni tagunud???
Varalised õigused on üleantavad, kas tasu eest või tasuta. Varaline õigus on näiteks Sinu õigus programmisti loomingut kasutada, levitada vms.
Kui Sa ei ole neid õigusi(*) autoriga täpselt kokku leppinud ja/või lepingus kirja pannud, siis pole Sul tegelikult midagi nõuda, olenemata sellest, et Sa oled talle midagi maksnud või mitte.
(*) näiteks seda, et programmeerija annab Sulle üle nii programmi lähtetekstid kui edasise kasutusõiguse.
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 11 korda
- On tänatud: 80 korda
Lugemata postitus Postitas dumbuser »
Siinkohal või õnne tänada, et pole veel kruvidel ja naeltel litsentsi. Sest kui nael kõveraks lüüa siis ta on ju kasutaja poolet juba muudetud ja läheks kindlasti mingi tingimusega vastuollu. Aga ega muud polegi soovitada, et kui on seade mida vaid mingi volitatud tegelane tohib torkida siis jäta see parem ostmata või siis nõua tasu katsejäneseks olemise eest. Või siis lepi eelnevaga ja oota/käi selle volitatud esindaja juures.
-
- Ehitusveteran
Normaalse tarkvaratüki juures on tõlked ja lokaliseerimine tehtud eraldi tõlkefailis ning kasutaja poolt kohaldatav. Minu plõksimine oli pigem seotud sellega, et keegi arvas, nagu saaks ta lõpliku binaarkoodi kasutusõiguse ostuga automaatselt kõik lähtekoodiga kaasnevad õigused. Need on erinevad asjad lihtsalt.
Kui on soov ise koodis sonkida, siis tuleb vastavad õigused autoriga kokku leppida, vajadusel kulud kanda või ise nullist peale kood kirjutada.
-
- Ehituspenskar
Olen näinud rohkem kui ühte juhtu, kus progeja firma omadega pees ja kadunud, vaene kasutaja lõhkise küna ees ning kõik vaja nullist uuesti üles teha.
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 3 korda
- On tänatud: 316 korda
Lugemata postitus Postitas Kalvis »
Minu firmas on kõigis hankelepingutes sees, et ükskõik millist kontrollerit ka ei pakuta, peab kontrolleri tarnija andma alati litsentsid ilma igasuguste piiranguteta hilisemaks ümberprogrammeerimiseks ja kõikide konfide lähtekoodid. Aeg ajalt leidub mõni tegija kes pärast töö tegemist püüab küll väita, et tema mõtles üleandmise all binaari ja softi litsentsi ei taha üldse anda aga soov raha tehtud töö eest kätte saada on pannud alati meelt muutma.
-
- Ehitusveteran
Kui Sa "tellid" muusika, siis on vaja eelnevalt kokku leppida, kas Sa saad oma veeringute eest õiguse üks kord seda tooli peal istudes kuulata või õiguse seda plaadiks vormida ja miljonites eksemplarides üle maailma müüa.Rostfrei kirjutas:Kui ma tellin muusika, siis ma ka maksan selle eest. Tee mulle selgeks, miks ei saa ma makstud asja eest kõiki õigusi??
Olen näinud rohkem kui ühte juhtu, kus progeja firma omadega pees ja kadunud, vaene kasutaja lõhkise küna ees ning kõik vaja nullist uuesti üles teha.
Ehk nagu ma juba eelnevalt kirjutasin, suvalist loomingut tehes ei teki mitte üks õigus, vaid terve keeruline autoriõiguste kogum. Sinu edasised õigused sõltuvad sellest, milliste õiguste üleandmises Sa autoriga kokku leppisid.
Litsile ühe korra 50€ makstes Sa ka tõenäoliselt ei nõua kõiki õigusi talle "kuniks surm teid lahutab", vaid tark oleks eelnevalt kokku leppida, kas selle eest saab korra autos suhu anda või terve öö kusagil hotellis mürada.
Mine “Elekter, elektriseadmed”
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu