Väike projektike

Külaline
külaline

Väike projektike

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Hei puuhuvilised :)

Mul oleks plaan veidi kätt proovida puutöödega, täpsemalt prooviksin teha väga lihtsa raamaturiiuli. Põhimõtteliselt lihtsalt ringiratast neli liimpuitkilpi, taha seina mingi vineer ning riiulid sisse.
Nagu alguse järgi eeldada võite siis varasemat kogemust puutööga ei ole. Seoses sellega loodangi foorumi abile paari küsimuse lahendamises:

Esiteks siis oleks selline küsimus, et mis on kõige lihtsam moodus algajale raamaturiiuli "raami" kokku panemisel. Pean siis silmas neid nelja liimpuitkilpi millest niiöelda põrand, seinad ja lagi tulevad. Tõenäoliselt tappimine pole algajale kõige mõistlikum variant - kuidas aga kõlbavad need ikea mööbli puhul tüüpilised ümmargused puupulgad? Tundub nagu lihtne olevat, et ühenduskohtadesse mõni auk puurida, liimi panna nii pulga kui ka ülejäänud kokkupuutepinnale ning ongi koos? Või pole ehk isegi üldse liimi vaja?

Teine küsimus on selline, et kust ma leiaks mingi peenikese vineeri tahaseina? Nimelt oleks vaja sinna sellist paari millimeetrist vineeri mis tagaks raamaturiiuli stabiilsuse ning samuti näeks enamvähem viisakas välja. Võibolla teeks alla ka paar sahtlit niiet sama kraam võiks ka sahtli põhjaks minna, sest vist pole ju mõtet liimpuitkilbist põhja teha?
Liimpuitkilbid tellin puumarketist (kui keegi just paremat/odavat kohta ei soovita) niiet ehk leiab ka sealt sellise vineeri? Kui panin otsingusse sõna vineer siis kõige peenem asi mis leidsin on 4 millimeetrine aga see on vist veidi jäme? Samas ehk on seal ka õiget asja aga ma lihtsalt ei tea nime mille järgi otsida :)

Igal juhul, suured tänud kui keegi võtab vaevaks vastata :)
Kasutaja avatar
pikk88
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 45 korda
On tänatud: 45 korda

Re: Väike projektike

Lugemata postitus Postitas pikk88 »

Oletades, et see riiul ei tule sul väga suur vaid umbes meeter lai ja 30-40 cm kõrge siis võid täiesti vabalt ka lihtsalt kruvidega kokku keerata selle asja. Igasugused liimimised-tappimised ning salapulgad ei anna sellele suurt midagi juurde :)
Torutööd Tartus 56 932 898
raske algus
Uus kasutaja
Uus kasutaja
On tänanud: 1 korda
On tänatud: 1 korda

Lugemata postitus Postitas raske algus »

Algatuseks oleks ilmselt kasulik võtta ette ntx keldririiulite tegemine tavalisest männilauast. Seal saad ära proovida kõige lihtsama riiuli kinnituse - liist. Saad kasutada kruve, mis ei jää küll kõige viisakam aga käib kah. Paremal juhul võid kasutada mööblikruve, kuid see nõuab augu ette puurimist. Soonega ühendus, tüübel ja lamell pole üldse lihtsad algajale ja nõuavad mõnda elektrilist tööriiista ning paari teadmist.
Tagaseinas saab kasutada nn soome pappi. Paksus sellel u. 3mm, üks külg sile ja teine kare, igati värvitav. Sahtlipõhjaks siiski ei sobi. Sinna on hea panna alates 6mm paksust vineeri. Sahtlipõhi tuleb samuti soonega teha, mis nõuab kas elektrifreesi/saagi või spets höövlit.
Kysija
külaline

Lugemata postitus Postitas Kysija »

Tere.

Sahtlipõhi ei nõua tingimata soont. Endale tegin kööki vineerist sahtlid. Sahtli seinad 15mm paksused, lasin nad lihtsalt serva pidi kokku peenikeste kruvidega(3,5mm x 40mm - kui õigesti mäletan). Sahtli põhjad 6mm paksust vineerist ja kruvisin lihtsalt altpoolt nende samade kruvidega sahtliseinte külge, kuna kinnitus altpoolt siis näha neid kruvitud kohti mõistagi pole. Kruvisid muidugi põhja all kokku ei hoidnud, samm oli 6-8cm. Suuremate sahtlite põhi on mõõdus 650 x 650mm, neis on korralikult kraami sees ja kuskilt ei ole näha, et säärane konstruktsioon nõrgaks jääks.

Väiksemad sahtlid on mul mõõdus 430 x 650mm, konstruktsioon on sama, aga arvan, et sinna jätkuks vabalt isegi 4mm paksusest vineerist.

See kruvi, millega riiul kokku lasta võib olla ka tavaline kruvi, ainult võiks olla freespeaga(kruvipea tagumisel küljel väiksed kõrgendused) ja keerme otsas võiks olla lõiketera(keerme ots on sellise väikse sälguga).
Külaline
külaline

pikk88 kirjutas:Oletades, et see riiul ei tule sul väga suur vaid umbes meeter lai ja 30-40 cm kõrge siis võid täiesti vabalt ka lihtsalt kruvidega kokku keerata selle asja. Igasugused liimimised-tappimised ning salapulgad ei anna sellele suurt midagi juurde :)
Natuke suurem tuleb, ikka selline pea kõrgune (180cm) ja 100cm lai.
Külaline
külaline

Külaline kirjutas:
pikk88 kirjutas:Oletades, et see riiul ei tule sul väga suur vaid umbes meeter lai ja 30-40 cm kõrge siis võid täiesti vabalt ka lihtsalt kruvidega kokku keerata selle asja. Igasugused liimimised-tappimised ning salapulgad ei anna sellele suurt midagi juurde :)
Natuke suurem tuleb, ikka selline pea kõrgune (180cm) ja 100cm lai.
Et siis jah, seoses sellega, et mõõdud suht suured on päris kindel see, et kui lihtsalt kruvidega kokku lasta raam siis jääb asi suhteliselt "loksuv". Riiulite peale ei saa jäikuse tagamiseks lootma jääda ja sahtlid ei anna ka midagi juurde. Et kuna ainuke asi mis konstruktsioonile jäikust annab ongi tagasein siis kas piisab ainult sellest soome papist seal, et asi kiikuma ei hakkaks või peaks ikka mingi jäigema vineeri peale mõtlema?
Kasutaja avatar
pikk88
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Täiesti piisab sellest soome papist sinna tahaseina.

P.S. Minul on näiteks kirjutuslaual sahtlipõhjad soome papist ja täiesti töötavad. Nii, et sobib see ka sinna.
Külaline
külaline

Olen omadega nii kaugel, et jupid on lõigatud mõõtu ja valmis kokku panemiseks. Ühenduskohad tulevad ikkagi nende puupulgakeste ja liimiga. Välimised küljed plaan katta puuvahaga ja sisemised lihtsalt ära lakkida, et kulumiskindlam oleks.

Sesoes sellega paar küsimust:
1) Kuna värvipoes öeldi, et vaha peale lakki ei panda siis kas oleks mõistlikum alguses esikülje jupid ära vahatada ja sisemised jupid ära lakkida ning alles siis kokku panna või siis teha seda peale seda kui kõik ilusasti koos on?
2) Sahtlite põhjaks tuleb siis 6mm vineer. Kas sellele kantakse ka lakk?
Küülaline
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 89 korda
On tänatud: 142 korda

Lugemata postitus Postitas Küülaline »

Külaline kirjutas:Välimised küljed plaan katta puuvahaga ja sisemised lihtsalt ära lakkida
Mis selle mõte on ja millega siis veel servad teed? Kas vahatad või lakid, st. kuidas tuleb vaha ja laki ühendus?
Külaline
külaline

Küülaline kirjutas:
Külaline kirjutas:Välimised küljed plaan katta puuvahaga ja sisemised lihtsalt ära lakkida
Mis selle mõte on ja millega siis veel servad teed? Kas vahatad või lakid, st. kuidas tuleb vaha ja laki ühendus?

Mõte on selles, et vaha on kallis ning olulisem on välimine ilu. Laki mõte on sisemine kulumiskindlus.
Kas pole siis tõesti näinud poodides või isegi kodus mööblid mis on väljast näiteks tumeda vahaga tehtud aga kui ukse lahti teed paistab hele puidu (näiteks männi) värv vastu? Mina igal juhul olen ning kuidagi on need ju tehtud.
Ja seda ma küsingi ju, et kuidas seda teostada.

Kaks teemat mul siin foorumis on ja sa suutsid paari minutiga mõlemasse, täiesti erineva valdkonna teemasse täiesti mõttetu kommentaari kirjutada.
viewtopic.php?f=8&t=38270&p=212116#p212116
Loe palun mis ma sulle sinna teemasse kirjutasin. Foorum on koht kus inimsed saavad küsida nõu oma ala ekspertidelt, kes on piisavalt viisakad, et vabast ajast ja tahtest teisi aidata. Võta lahti oma viimased postitused ja vaata kas sa oled üldse midagi asjalikku öelnud või kedagi aidanud? Sinust on aga jäänud mulje, kui lihtsalt inimesest, kes käib teemast teemasse ning lihtsalt peab midagi mõttetut ütlema. Palun rahulda või ela ennast mujal välja.

Aitäh teistele abistajatele.
Küülaline
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 89 korda
On tänatud: 142 korda

Lugemata postitus Postitas Küülaline »

Külaline kirjutas:Foorum on koht kus inimsed saavad küsida nõu oma ala ekspertidelt, kes on piisavalt viisakad, et vabast ajast ja tahtest teisi aidata ... Palun rahulda või ela ennast mujal välja
Sul on foorumist ikka väga idealistlik ettekujutus. Kui mõnele küsimusele keegi ka natuke irooniliselt vastab, ei ole sinu asi otsustada, kas vastus on "piisavalt viisakas" või mitte, rahuldamisest rääkimata.
Kasutaja avatar
rokikas
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 227 korda
On tänatud: 231 korda

Lugemata postitus Postitas rokikas »

Astun minagi siinsesse soliidsesse mõttetute kommentaatorite klubisse. :wave:
Külaline kirjutas:Kaks teemat mul siin foorumis on ja ......
Aga selle peale pole tulnud et võiks ennast kasutajaks registreerida?
Mis on sinu panus siinsesse "oma ala ekspertide" "kommuuni"?
Külaline
külaline

Küülaline kirjutas:
Külaline kirjutas:Foorum on koht kus inimsed saavad küsida nõu oma ala ekspertidelt, kes on piisavalt viisakad, et vabast ajast ja tahtest teisi aidata ... Palun rahulda või ela ennast mujal välja
Sul on foorumist ikka väga idealistlik ettekujutus. Kui mõnele küsimusele keegi ka natuke irooniliselt vastab, ei ole sinu asi otsustada, kas vastus on "piisavalt viisakas" või mitte, rahuldamisest rääkimata.
Selles see interneti probleem ongi. Üks elab oma kurba elu teiste peal välja ja siis veel otsustab, et mitte kellelgi ei ole õigust tema peale näpuga näidata. Kui rohkem inimesi sellise asja peale kurjalt vaataks siis ehk väheneks ka probleem.
Aga kas on ikka vaja kõik kohad delfi suguseks mölaauguks muuta? Kas tõesti on siis hea tunne olla üks nendest jobudest kes ideoloogiliselt ideaalse koha ära rikub?

rokikas kirjutas:Astun minagi siinsesse soliidsesse mõttetute kommentaatorite klubisse. :wave:
Külaline kirjutas:Kaks teemat mul siin foorumis on ja ......
Aga selle peale pole tulnud et võiks ennast kasutajaks registreerida?
Mis on sinu panus siinsesse "oma ala ekspertide" "kommuuni"?
Kuna foorumi loojad on andnud võimaluse ilma registreerimata teemasid teha siis ei näe ka põhjust miks kahe teema pärast peaks kasutaja tegema. Eriti veel juhul kui tegelikult ma ekspertide kommuuni mingit panust anda ei suuda. Nagu ma ütlesin siis: foorum on (või vähemalt on loojate poolt mõedud olema) koht kus inimsed saavad küsida nõu oma ala ekspertidelt, kes on piisavalt viisakad, et vabast ajast ja tahtest teisi aidata. Mina antud juhul olen siis see inimene kes nõu küsib. Oma panuse suudan ma anda oma erialal mis kahjuks antud foorumi piiridesse ei mahu.
Kasutaja avatar
rokikas
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Külaline kirjutas:Kuna foorumi loojad on andnud võimaluse ilma registreerimata teemasid teha siis ei näe ka põhjust miks kahe teema pärast peaks kasutaja tegema.
1. Kas oled veendunud et peale nende kahe mure lahenemist sul iialgi ei ole vajadust/tahtmist siit midagi küsida?
2. Registreeritud kasutajate arv on vist üks reklaampindade müügi argument siinse keskkonna ülalpidajatele.
3. See oleks viisakas teiste kasutajate suhtes.
Külaline kirjutas: foorum on (või vähemalt on loojate poolt mõedud olema) koht kus inimsed saavad küsida nõu oma ala ekspertidelt, kes on piisavalt viisakad, et vabast ajast ja tahtest teisi aidata.
Ei ole. Kui oleks siis peaks ka kasutajaid registreerumisel põhjalikult selekteerima "sikkudeks ja lammasteks". Siin on ikka vaid "ehitushuviliste" "kohtumispaik". Loota et kõik vastajad on ehituseksperdid on enese petmine ja võib mõnes olukorras kurvalt kätte maksta.
An-Neljas
külaline

Lugemata postitus Postitas An-Neljas »

Külaline kirjutas:.. koht kus inimesed saavad küsida nõu oma ala ekspertidelt,..
Kirjeldusele vastavad nt vastused.ee ja sisustusweb, viimases selle teema kontekstis:
http://www.sisustusweb.ee/foorum/3554/k ... stilt.html

Aga nõu otsides omal käsi pikkas ja kaasamõtlemise peale jämedusi loopida - vot on viisakus..

Lootsin ise kuskil küsimata siin vaikselt lugedes "teri nokkida" aga noh.. küsimuses juba viisakalt visandit ega suurust polnud jne.

Pealegi.. eestikeelsetes puutööraamatutes on erinevaid riiulite valmistamise seletusi ja jutuubeldades kasvõi shelves ja diy tuleb ka murdu. Ekspertidelt, "ekspertidelt" jpt-lt.

Loodan, et spetsialistilingist mingit kasu on.
Külaline
külaline

An-Neljas kirjutas:
Külaline kirjutas:.. koht kus inimesed saavad küsida nõu oma ala ekspertidelt,..
Kirjeldusele vastavad nt vastused.ee ja sisustusweb, viimases selle teema kontekstis:
http://www.sisustusweb.ee/foorum/3554/k ... stilt.html

Aga nõu otsides omal käsi pikkas ja kaasamõtlemise peale jämedusi loopida - vot on viisakus..

Lootsin ise kuskil küsimata siin vaikselt lugedes "teri nokkida" aga noh.. küsimuses juba viisakalt visandit ega suurust polnud jne.

Pealegi.. eestikeelsetes puutööraamatutes on erinevaid riiulite valmistamise seletusi ja jutuubeldades kasvõi shelves ja diy tuleb ka murdu. Ekspertidelt, "ekspertidelt" jpt-lt.

Loodan, et spetsialistilingist mingit kasu on.
Kus sa kaasamõtlemist nägid? Ja olgem ausad, ega sa ise ka väga kaasa ei mõelnud kuna viimati esitatud küsimustele raamatust või diy õpetusest on abi leida raske. Tuletaks meelde, et küsimus oli seotud vaha ja laki kasutamisel koos.
Vastused on mul nüüdseks aga käes juba niiet suured tänud suurtele kaasamõtlejatele. Tuleb välja, et kokkuvõttes on viisakam leida tõesti üks abivalmis inimene ning temaga otse suhelda ja hoiad tublisti kokku enda aega :)
rokikas kirjutas: 2. Registreeritud kasutajate arv on vist üks reklaampindade müügi argument siinse keskkonna ülalpidajatele.
Niiet võib registreerunud kasutajaid süüdistada selles, et kõik lehe ääred ja vahel ka keskosa häirivai bännereid täis on? :D
Kasutaja avatar
rokikas
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Külaline kirjutas: Vastused on mul nüüdseks aga käes juba niiet suured tänud suurtele kaasamõtlejatele.
Nii et nüüd on sul võimalus olla ...
Külaline kirjutas: oma ala ekspertidelt, kes on piisavalt viisakad, et vabast ajast ja tahtest teisi aidata ...
ja jaga oma uusi teadmisi ;)
An-Neljas
külaline

Lugemata postitus Postitas An-Neljas »

Külaline kirjutas:
Kus sa kaasamõtlemist nägid? Ja olgem ausad, ega sa ise ka väga kaasa ei mõelnud kuna viimati esitatud küsimustele raamatust või diy õpetusest on abi leida raske. Tuletaks meelde, et küsimus oli seotud vaha ja laki kasutamisel koos.
Olengi aus. Elu on õpetanud, et kuigi seda sugugi ei plaani, siis vahest liiga lihtsate ja/või ilmsete mõtlemiste kiire v'ljaütlemine võib mõjuda ebaviisakalt või alavääristavalt. Pealegi pole ma pädev spetsialisti ega eksperdivastust andma.
Olgem ausad, et raske ei tähenda võimatut.

Ma algul toksisin, et tee piparkoogist (profiil)liist servadele, kus viimistlused kohtuvad, aga võrk läks õnneks maha.
Eks ma ka vaikselt lootsin, et keegi saab abi, jagab oma saavutust teemas kirjutades ja joonistades ja jälle vähem põhjust teistel kedagi küsimistega tüüdata aga julgustav kogemus ise hakkama saada missugune. Selline parasiit olen.

Edu.
Urmas
autodidakt
On tänanud: 378 korda
On tänatud: 419 korda

Lugemata postitus Postitas Urmas »

Külaline kirjutas:...Niiet võib registreerunud kasutajaid süüdistada selles, et kõik lehe ääred ja vahel ka keskosa häirivai bännereid täis on? :D
Miks mul on tunne, et homo sapiens hulka sa ei kuulu? Või tegelikult homo sa võid ju olla, aga mitte sapiens. Kui poleks neid, sind häirivaid bännereid, siis arvatavasti ei oleks seda foorumit ja sa ei saaks siit ka tarku õpetusi ammutada. Või hakkab selle seose tabamine liiga palju hallrakke (nende olemasolul?) hävitama?
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
Külaline
külaline

rokikas kirjutas:ja jaga oma uusi teadmisi ;)
Ega seal midagi keerulist ei olnudki, põhimõtteliselt saab igat pidi enne teha aga mõlemal variandil on omad plussi ja omad miinused. Valik jääb mulle endale aga seletati pikalt ja laialt mõlemast variandist. Lühidalt kokku võttes:
*Kui enne lakkida/vahatada siis tuleb lihtsalt hiljem kokkuminevad pinnad maalri teibiga üle tõmmata, et need pärast ikka nakkuksid. Probleem on selles, et kui pind on töödeldud vahatatud siis pärast liimimist on oht, et fikseerimisega kahjustab pinda - ehk siis tuleb kindlasti riie ja puutükk vahele panna fikseerimisel. Samuti tuleb ettevaatlik olla sahtli põhja soontega kuna kui nii põhi kui ka soone koht ära lakkida siis ei pruugi põhi enam soonde joosta ja liigse pressimise juures võib soon ära murduda.
*Kui pärast lakkida/vahatada siis tuleb kõigepealt vahatada (üleminekukohad maalriteibiga üle käia) ning hiljem teip maha kakkuda ja lakkida. Probleemiks on see, et tervet sahtlit on korraga ebamugavam ja raskem lakkida kui üksikuid detaile.

Viimistluste kohtumine ei pidanud igal juhul probleemiks olema kui täpselt ja korralikult teha.
Urmas kirjutas:
Külaline kirjutas:...Niiet võib registreerunud kasutajaid süüdistada selles, et kõik lehe ääred ja vahel ka keskosa häirivai bännereid täis on? :D
Miks mul on tunne, et homo sapiens hulka sa ei kuulu? Või tegelikult homo sa võid ju olla, aga mitte sapiens. Kui poleks neid, sind häirivaid bännereid, siis arvatavasti ei oleks seda foorumit ja sa ei saaks siit ka tarku õpetusi ammutada. Või hakkab selle seose tabamine liiga palju hallrakke (nende olemasolul?) hävitama?
Vau, millised naljad! Mäleta, et olen isegi selliseid teinud, algklassides muidugi. Näitab päris palju Sinu intellektuaalse taseme kohta.
Esiteks see oligi mõeldud naljana (selle viitab ehk ":D" postituse lõpus). Sellest mittearusaamine on jällegi ilmselge märk Sinu vaimse arengutaseme kohta.

Teiseks palju Sa antud teemast üldse tead? Arvad sa tõesti, et foorumi ülevalhoidmine on kulukas millegi muu kui aja poolest? Inimesed teevad seda tavaliselt hobi korras ning igal teisel koolipoisil on tänapäeval oma foorum püsti. Kas arvad tõesti, et antud foorumi loojad alustasid foorumit suure unistusega hiljem reklaami pealt räiget raha teenida? Või, et kui nüüd päeva pealt enam ühtegi reklaamipinna rentijat ei oleks siis foorumi omanikud jääksid jubedalt miinustesse ning sulgeksid foorumi?
Foorumi ülevalhoidmiseks on tarvis rentida serveriruum mis toetab php'd, mysql'i ja veel mõnda üksikut asja - kallimates kohtades maksab see kuni 1 euro kuus! phpBB foorum on tasuta.
Ühesõnaga isegi kui foorumi omanikud reklaami pealt mitte sentigi ei saaks siis ma arvan, et nad on nõus selle raha välja käima kuna see foorum on korralikuks reklaamiks nende enda firmale ning samuti iga foorumi omanik siiski naudib mingil määral aktiivsust oma foorumis.

Ühesõnaga vabandust aga praegu panid sa küll väga pange. Võtsid kinni teemast millest midagi ei tea ja hüppasid väga agressiivselt kohe kõri kallale, sest lihtsalt nii väga oli vaja ju ära panna? Labeselt öeldes oled sa lihtsalt loll inimene.
Urmas
autodidakt
On tänanud: 378 korda
On tänatud: 419 korda

Lugemata postitus Postitas Urmas »

Külaline kirjutas:... Labeselt öeldes oled sa lihtsalt loll inimene.
Aga ikkagi sapiensim kui sina! :) Sa sellise asja peale ei tulnud? https://www.google.ee/search?q=homemade ... 80&bih=717 või läinud raamatukogusse ja küsinud sealt midagi sellel teemal https://www.google.ee/search?q=raamatud ... TF-8&hl=et
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
Külaline
külaline

Urmas kirjutas:
Külaline kirjutas:... Labeselt öeldes oled sa lihtsalt loll inimene.
Aga ikkagi sapiensim kui sina! :) Sa sellise asja peale ei tulnud? https://www.google.ee/search?q=homemade ... 80&bih=717 või läinud raamatukogusse ja küsinud sealt midagi sellel teemal https://www.google.ee/search?q=raamatud ... TF-8&hl=et
Oma eelmise jutuga näitasid sa täpselt kui palju "sapiensim" ( :lol:) sa oled. Tark inimene ei räägi tähtsa näoga asjadest millest ta ei tea. Seda teeb ikka üldjuhul ikka loll inimene kes mingil põhjusel proovib õudsalt tõestada, et ta tark on.

Mis raamatutesse ja googlesse puutub siis tõenäoliselt neist ei leia nii laialdast informatsiooni teemal "Vaha ja laki kasutamine koos ühe mööblieseme juures - tööjärjekord, ohud, plussid ja miinused ühe või teise töövõtte juures jms" nagu mina sain ühe toreda ja abivalmis foorumlase käest.
Aga noh, kuna sina tundud meil siin maru "sapiens" olevat siis näita palun teistele ka kust sellist infot leida? Või juba teist korda räägid asjadest millest ei tea? Tõenäoliselt küll :)
Kasutaja avatar
pikk88
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Iidne Tõstamaa vanasõna teab rääkida, et targem sapiens annab järele. Tõenäosusteooriat pole siin foorumis vist mõtet arendama hakata. Eriti veel tundmatu külainimese poolt...
Külaline
külaline

pikk88 kirjutas:Iidne Tõstamaa vanasõna teab rääkida, et targem sapiens annab järele. Tõenäosusteooriat pole siin foorumis vist mõtet arendama hakata. Eriti veel tundmatu külainimese poolt...
Õnneks on aga meil demokraatlik riik niiet tundmatul külainimesel on sama palju sõnaõigust kui tuntud linnainimesel.
Tõenäosusteooriat on aga see tore lugu, et seda ei ole vaja arendada - see on juba välja arendatud ning inimestel jääb üle ainult seda kasutada.
lMaxl
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 15 korda
On tänatud: 13 korda

Lugemata postitus Postitas lMaxl »

Külaline kirjutas: *Kui pärast lakkida/vahatada siis tuleb kõigepealt vahatada (üleminekukohad maalriteibiga üle käia) ning hiljem teip maha kakkuda ja lakkida. Probleemiks on see, et tervet sahtlit on korraga ebamugavam ja raskem lakkida kui üksikuid detaile.

Viimistluste kohtumine ei pidanud igal juhul probleemiks olema kui täpselt ja korralikult ...
Kui vaha ja lakk viimistlusena materjalil kohtuvad, siis on parem ennem ikkagi lakkida ja seejärel vahatada. Kui vaha lakki peale satub ei juhtu midagi, lakk vaha peal aga... Sedasi saab ka "piiril" ühe teipimisega hakkama, ehk siis lakkimisel "lõpetab" teip- ja vahatamise lakk.
Max
Vasta