Maakaabel

Siia ei postita ostu-müügi kuulutusi!
Pets 200
külaline

Maakaabel

Lugemata postitus Postitas Pets 200 »

Vaja oleks maasisse paigaldada kaabel (postil olevast liitumiskilbist kuni san ruumini) Kuna majas olevast PJK ilma seinu lõkumatta ei pääse san ruumini.
Küsimus siis: Tarbijaks tuleb maaküte millele vajalik 25A 3F automaat. millist maakaablit panna vaja siis 5x4 vask, alumiiniumit 5 soonelist vist ei leia? mis kaabli mark?

Tänud
Küülaline
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 89 korda
On tänatud: 142 korda

Re: Maakaabel

Lugemata postitus Postitas Küülaline »

Liitumiskilp on võrguettevõtte oma ja sinna sul asja ei ole. Kütteseadme toide tuleb võtta ikka maja kilbist.
Pets 200
külaline

...sain juba vastuse.
Kilp on minu krundil ja pole kellegi asi mitu kaablit mul sinna mööda minu maad jookseb ja mitu automaati mul seal sees on. võrgu oma on arvesti ja peaautomaat.
Küülaline
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Sel juhul on küsimus, kuskohas sul maandus on tehtud? Kui liitumiskilbis, siis 5-sooneline kaabel ja asi korras, kui aga majakilbis siis on lood segasemad. 25A tahaks 6mm² kaablit. Alla 16mm² alumiiniumi ei olegi lubatud kasutada.
Pets 200
külaline

Tean jah et ei ole lubatud alla 16mm2 alu, mõtlesingi et sellist kaablit pole vist alumiiniumil et 4x16+16mm2 on ainult 4x16 jne.
Tegelt asi veidi segasem. Liitumiskilp/punkt asub tegelikult elamu esikus, seal on ka peaarvesti mille põhjal maksan, sealt läheb 4x25 Al kaabel maaseest õue kus on post, seal on 2 kilpi arvestitega (kaks majapidamist-üks maksab teisele lihtsalt). Nendel kilpidel maandus puudub. Sealt läheb peale arvesteid ja peakaitsmeid kaks eraldi liini 4x16Al siis elamusse tagasi kus on juba eraldi PJK ja maandus välja ehitatud, et siis PEN tehakse PE ja N-ks.
Minu soov oleks siis vedada õues asuvatest kilpidest 5x6 Cu kaabel san ruumi ja kuna läheb kaevamiseks siis ehitada ka sinna kilbi juurde maandus.
Pets 200
külaline

Pets 200 kirjutas:Tean jah et ei ole lubatud alla 16mm2 alu, mõtlesingi et sellist kaablit pole vist alumiiniumil et 4x16+16mm2 on ainult 4x16 jne.
Tegelt asi veidi segasem. Liitumiskilp/punkt asub tegelikult elamu esikus, seal on ka peaarvesti mille põhjal maksan, sealt läheb 4x25 Al kaabel maaseest õue kus on post, seal on 2 kilpi arvestitega (kaks majapidamist-üks maksab teisele lihtsalt). Nendel kilpidel maandus puudub. Sealt läheb peale arvesteid ja peakaitsmeid kaks eraldi liini 4x16Al siis elamusse tagasi kus on juba eraldi PJK ja maandus välja ehitatud, et siis PEN tehakse PE ja N-ks.
Minu soov oleks siis vedada õues asuvatest kilpidest 5x6 Cu kaabel san ruumi ja kuna läheb kaevamiseks siis ehitada ka sinna kilbi juurde maandus.
Kas NYY-J/S1XV-R 5x6 jõukaabel on selleks sobilik?
Kalvis
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 3 korda
On tänatud: 316 korda

Lugemata postitus Postitas Kalvis »

Tegu sisekaabliga, soovitav on mitte maasees kasutada. Maasisse panekul on omad spets kaablid olemas (N: MCMK).
pets 200
külaline

Lugemata postitus Postitas pets 200 »

ok selge kaabli suhtes. kuid kuidas on selle maandusehitisega lood. On see korrektne...
Küülaline
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Pets 200 kirjutas:sellist kaablit pole vist alumiiniumil et 4x16+16mm2 on ainult 4x16
Tegelikult on küll, AMCMK 4x16/10, see 10 on vaskpunutis soonte ümber.
Vasta