Niiskete ruumide uste klapid vs toa väljatõmme?

Õhu vahetamine, õhu kuivatamine, õhu niisutamine, õhu jahutamine
Ksuuk
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja

Niiskete ruumide uste klapid vs toa väljatõmme?

Lugemata postitus Postitas Ksuuk »

Tere.

Olen otsinud aga pole enda küsimusele sobivat vastet leidnud.

Kahekordne maja, puitpakett aknad, pooltes akendes biobed, esimese korruse wc -s, sauna -s ja teise korruse vannitoas mehaaniline väljatõmme, töötab automaatika abil mõni aeg peale nendes ruumides tulede kustutamist ja paarkümmend minutit iga paari tunni tagant.

Teoorias OK aga kui laste/loomade tõttu nüüd niiskete ruumide uksed on enamus ajast kinni, siis niipalju kui uste vahelt kätte saadakse, ka välja tõmmatakse.

Parandamaks väljatõmmet on kolm mõtet:

a) Niiskete ruumide uste alaossa reguleeritavad õhurestid, et suletud ustega toimuks nende kaudu ka muudest ruumidest mehaaniline väljatõmme.
b) Korstna vabasse lõõri mõlemal korrusel 100 mm auk ja reguleeritav klapp, et toimiks loomulik väljatõmme.
c) Mõlemad variandid.

Mida soovitate?
Brickhouse
Uus kasutaja
Uus kasutaja
On tänanud: 2 korda

Re: Niiskete ruumide uste klapid vs toa väljatõmme?

Lugemata postitus Postitas Brickhouse »

Kui korstnasse klapi paned, siis kuidas see olukorda parandab? uksed on ju ikka kinni ja õhuvahetust niiskes ruumis kehv. Soovitaks kas ukseresti või siis olenevalt võimalusest ukse alla jätta pilu,lävepaku asemel.
Ksuuk
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja

Brickhouse kirjutas:Kui korstnasse klapi paned, siis kuidas see olukorda parandab? uksed on ju ikka kinni ja õhuvahetust niiskes ruumis kehv. Soovitaks kas ukseresti või siis olenevalt võimalusest ukse alla jätta pilu,lävepaku asemel.
Tegelikult just on mõte rohkem elutubade õhuvahetust parandada, kuna niisketes ruumides on värskeõhu klapid olemas. Aga ukserestidele olen ammu mõelnud, peab otsima sobivaid, selliseid reguleeritavaid. Kuid kuna korstnas vaba lõõr olemas, siis tekkis soov ka sinna väljatõmbe klapp või klapid panna. Kuna trepikoda läbi kahe korruse ja korsten suht lähedal, kas siis panna klapp vaid alumisele või ülemisele või mõlemale?
Brickhouse
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Okei, sain natuke valesti aru esialgu. Kui niisketes ruumides on juba ventilatsioon toimiv, siis mina jätaksin selle ukse nii nagu ta on, sest ma arvan et see ventilaator ei jõuaks ülejäänud maja õhku välja tõmmata. Kui võimas ta on?

Siinkohal, et üldse mingi väljatõmme saaks toimuda, peab värske õhk ka tubadest peale tulema. Kas tubadel on värskeõhuklapid olemas? Sa kirjutasid, et biobed akendes. Ma ei tea, palju nendest õhk läbi käib, aga ehk siis neil tubadel mingit klappi vaja pole :) Ja kas tubade ustest käib õhk läbi?

Korstnasse võib küll klapi panna ja kui trepikoda on läbi kahe korruse, siis ma arvan, et piisab vaid ülemisest.
Samas kui võimaldaks seda ventilaatorit timmida, siis ma jätaks selle korstna mõtte katki.
Ksuuk
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja

Brickhouse kirjutas:Okei, sain natuke valesti aru esialgu. Kui niisketes ruumides on juba ventilatsioon toimiv, siis mina jätaksin selle ukse nii nagu ta on, sest ma arvan et see ventilaator ei jõuaks ülejäänud maja õhku välja tõmmata. Kui võimas ta on?
Mälu järgi selline metallist korpusega Systemair kanaliventilaator, sumbuti vahel ja lisaks panin ka trimmeri veel.
Brickhouse kirjutas: Siinkohal, et üldse mingi väljatõmme saaks toimuda, peab värske õhk ka tubadest peale tulema. Kas tubadel on värskeõhuklapid olemas? Sa kirjutasid, et biobed akendes. Ma ei tea, palju nendest õhk läbi käib, aga ehk siis neil tubadel mingit klappi vaja pole :) Ja kas tubade ustest käib õhk läbi?
Biobedest ikka tuleb. Tuulega niisama ja muul ajal vastavalt tõmbele. Uste all on lävepakud, kui vaheustel tihendeid pole, midagi vast ikka tuleb.
Brickhouse kirjutas: Korstnasse võib küll klapi panna ja kui trepikoda on läbi kahe korruse, siis ma arvan, et piisab vaid ülemisest.
Samas kui võimaldaks seda ventilaatorit timmida, siis ma jätaks selle korstna mõtte katki.
Samas korsten nagu olemas ka, mõtlesin, et kasutaks siis vaba lõõri ära. Põhimõtteliselt võib ju isegi korstasse üles panna veel vvälatõmbeventika lisaks?
Brickhouse
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Ksuuk kirjutas:Samas korsten nagu olemas ka, mõtlesin, et kasutaks siis vaba lõõri ära. Põhimõtteliselt võib ju isegi korstasse üles panna veel vvälatõmbeventika lisaks?
Jah teoorias saab nii teha, aga ma arvan, et piisavalt hea tõmbega korstna puhul aitab ka ilma ventikata.
Vasta