Keldrisse tehtud betoon põrandasse augu täitmine

mlr
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Keldrisse tehtud betoon põrandasse augu täitmine

Lugemata postitus Postitas mlr »

Keldrisse on tehtud betoon põrandasse auk möötmetega 100 cm x 100 cm ja sügavus on 35 cm.
Sügavusel 10 cm vett ei ole aga allapoole seda on vesi sees. See nivoo ei muutu. Kui pumpan august vee välja siis nivoo kus vesi sees on sama st. 10 cm sügavusel vett ei ole aga allpool seda on.
Vaja on tegelikult auk mõõtmetega 80 cm x 80 cm ja sügavus 23 cm. Tahan sinna panna maasoojuspumba. Auk sai tehtud seepärast, et keldri kõrgus on 177 cm aga pumba jaoks on vaja et kõrgus oleks 200 cm
Ma ise arvasin nii, et tellinn kessooni ehk roostevabast terasest kasti mõttmetega 80 x 80 ja sügavus 25 cm. St et 2 cm jääks põrandast üle, et kui vesi tuleks kuskilt põrandale siis ei läheks ta sinna kasti kus hakkab olema maasoojuspump.
Mõtlesin, et kasti alla panen peenikese killustiku ja külgedele nii palju killustikku, kus vett ei ole ja siis valaks küljed betooniga kinni.
Küsiksin seda kas see mõtte käik on õige või ei. Näiteks tuleks põhja veel liiva panna aga kardan, et kuna seal on vesi siis uhtub see ära.
Mida teie arvate sellest asjast.
Aitäh.
saarlane
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänatud: 4 korda

Re: Keldrisse tehtud betoon põrandasse augu täitmine

Lugemata postitus Postitas saarlane »

Kui seal püsivalt vesi siis surub see vesi su karbi sealt üsna ruttu minema.
Pärnu kandis oli kunagi ühel mehel suvila ja mõtles, et on kaval ja ehitab keldrisse metall kasti ja saab kuiva keldri.
Mingi aek see nii oli aga kord kui tuli suvilat vaatama oli see sama karp tal toas läbi põranda.
Aga kui see vesi seal ei tõuse sul siis võib ta isegi pidama jääda sinna.
mlr
Uus kasutaja
Uus kasutaja

see maasoojuspump kaalub ka natuke üle 200 kg. Äkki see ka aitab. Ega mul jah häid lahendusi ei ole, seepärast siia pöördusingi
rein113
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 57 korda
On tänatud: 41 korda

Lugemata postitus Postitas rein113 »

Hmm, kas pole mitte nii: vesi soovib hõivata ruumala 10dm x 10dm x 1,2dm = 120dm3, mille mass on 120kg. Sinu paigaldatav vastukaal on 200kg, mis on piisav üleslükkejõu vastuvõtmiseks. 80x80cm augu korral on üleslükkejõud veel väiksem.
Võta arhitekt. Tuleb odavam.
mlr
Uus kasutaja
Uus kasutaja

ma jah mõtlesin nii, et äkki see kaal peab seda. Osa august täitsin killustiku vee ülempiirist natuke ülesse poole ära ja seal on pind kuiv. Ma arvan, et see vee surve väga tugev olla ei saa aga mine sa tea.
See kast on nagu viimane lahendus, sest kui valad siis tuleb vesi ikka betoonist läbi ja teiseks on valada päris raske, kui vesi kogu aeg siis sinna auku valgub.
mlr
Uus kasutaja
Uus kasutaja

lisaks veel infot, kelder on juba palju aastaid tagasi ära betoneeritud paksusega 5 cm ja vett pole sealt kunagi läbi tulnud. Põranda all jookseb veel vene ajal pandud trenaastorud.
maik
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänanud: 18 korda
On tänatud: 24 korda

Lugemata postitus Postitas maik »

Auk peaks olema 800*900 . laiem osa siis esi-seina avamiseks näit. hoolduse puhul.
250 sügavusest august ei kujuta ette kuidas see toiming õnnestuks.
Lähtun ainult enda pumba eripärast.
:jooma
mlr
Uus kasutaja
Uus kasutaja

kas see on liiga sügav ? 250 mm sügavus minu arvates väga suur ei ole. Aga mul pole ka selle pumba paigutamise kogemusi. Selline auk kästi mul teha. Tegelikud pumba mõõtmed on 600*640*1800 mm
maik
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänanud: 18 korda
On tänatud: 24 korda

Lugemata postitus Postitas maik »

mlr kirjutas: Selline auk kästi mul teha. Tegelikud pumba mõõtmed on 600*640*1800 mm
160 vast piisab esi-paneeli eemaldamiseks, aga eks kogu see üritus ole üks innovaatiline perversne lahendus, eriti pervertses situatsioonis.
Ei midagi isikliku, lihtsalt arvan nii.
:jooma
mlr
Uus kasutaja
Uus kasutaja

olen nõus, et lahendus ei ole kõige parem aga milline siis oleks parem lahend ?
siin on veel see, et veesurve on päris suur, mille vastukaaluks muidugi pumba raskusesest jätkub aga kui pumpa ei ole siis peaks tal peal olema ka mingi raskus.Muidugi võib kessoni sisse 5-6 cm betooni panna, see peaks seda tasakaalustama.
mlr
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Aitäh, kes vastasid. Asi on lahendatud :)
Vasta