pigise ja tahmase korstna viimistlemine ja isoleerimine.

siseviimistlustöödega seonduv arutelu. Siia ei postita tööotsimisi ja -pakkumisi!
spilisne
Uus kasutaja
Uus kasutaja

pigise ja tahmase korstna viimistlemine ja isoleerimine.

Lugemata postitus Postitas spilisne »

Tere. Olen Tallinna tehnikakõrgkooli tudeng ja teen uurimustööd pigi ja tahma plekkide isoleerimisest korstendelt ja nede viimistlemisest. Vajaks abi kuidas oleks kõige mõttekam ja tõhusam isoleerida pigi ja seda eemaldada ja kuidas kõige mõtekam viimistleda.mis võtteid üldse poleks mõttet kasutada. Ja võiks ka rääkida kuidas mingi viis toimib. Oleks hea kui keegi kirjutaks omast kogemusest , kuidas ta on ise teinud jne Samuti oleks hea kui mainiks ära kes ta on erialalt ja kogemuselt selliste asjade koha pealt .
Ette tänades abi eest!
Elizabedh
külaline

Re: pigise ja tahmase korstna viimistlemine ja isoleerimine.

Lugemata postitus Postitas Elizabedh »

See on üks raskemaid asju viimistlejale. Üks probleem on see, et miks see pigi seal üldse on. Kas vale kütmine või praod vuukide vahel vms. Aga kui ta on ja tahetekse pealtpoolt ilusaks teha siis soovitan kasutada "Amello" toodet, mis on pigi isoleerimiseks. Täpset nime ei mäleta, aga tean, et SRIK-I poodides on saadaval. Õppides Hiiumaal puit- ja kiviehitiste restaureerimist oli meil pigisele mantelkorstna alusele osale vaja peale kanda lubikrohv. Ja siis me toksisime ja kraapisime muidugi maha seda pigi nii palju kui sai ja siis tegime üle selle vahendiga.
Restaureeritud majades ja mõisates tähelepanelikult vaadates olen siiski pigi jälgi juhtunud nägema.
Vanade ehitusmeistritega vesteldes olen kuulnud pigi kohta sellist väidet, et lehmavirts pidi ka seda isoleerima. Aga võib- olla on see ka "habemega" nali mis minule kui algajale restauraatorile tehti.

Uurige järele, edu
Vasta