saepuruga kütmine.

küttesüsteemid, millega ja kuidas kütta
saarlane
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänatud: 4 korda

saepuruga kütmine.

Lugemata postitus Postitas saarlane »

Talv varsti tulekul ja plaan mingi küte garaaži/tööruumi vaadata.
Kuna tegelen seal puiduga siis oli mõte saepuruga kütta, olen kuulnud kuidas vanasti köeti saepuruga kasvuhooneid.
Üks katla täis olevat öö otsa põlend.
Googlest sain sellise lehe: http://www.motherearthnews.com/Do-It-Yo ... Stove.aspx
Pole väga raske teha.
Aga kas annab ka kiirelt sooja?
Väga hea oleks kui saaks hoida pidevalt + kraadi sees võimalikult väiks kütte kuluga, piisaks kui +3juba oleks. Ja küttes siis nii palju kui tuleb.
Erilist korstent ka ehitada ei saa, metall toru räästa alt vällja, eriti hea lahendus pole aga peaasi, et tõmme oleks.
Tavaline plekk tünn põleb vist läbi?
Kütteks läheb esialgu saagimisel tulev saepuru, höövlilaast, jäägid jne.
Kalvis
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 3 korda
On tänatud: 316 korda

Re: saepuruga kütmine.

Lugemata postitus Postitas Kalvis »

See on tavalise altpõlemise katla põlve otsas valmis tehtud analoog. Võid osta valmis tööstusliku kui ka isetehtud.
Ega plekktünn päevapealt ei põle läbi. Sellisel tasasel reziimil võib üsna kaua vastu pidada. Isetehtud asja vaevalt tööstusliku tasemele saad, kuid eeliseks on ülim odavus.
Veikko
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 16 korda
On tänatud: 13 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Veikko »

Gaasitööd, küttesüsteemid, veevarustus. Müük, paigaldus, hooldus, remont. http://www.novire.eu/novire@novire.eu +372 5810 3282
jaanust123
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lugemata postitus Postitas jaanust123 »

Mina tegin umbes sarnase isendi kunagi tõepoolest kasvuhoonega kütmiseks. Videos näidatud tünn oli väga ilus. Isetehtud tünn nägi välimuselt kehvem välja. Põhiprobleemiks oli see et ma lolli peaga lõilasin kaane lihtsalt välja ja keevitasin kõrvad külge ja siis need läksid poltidega tünni külge. See aga läks pealt nii tuliseks et poldid läksid punaseks. Ilmselt tuleb saepurule midagi juurde lisada sest mul põles küll sellise leegiga et tünn oli tulipunane. Hiljem panin samottkivid sinna ümber ja toimis ideaalselt.
Sisse sai tehtud topelt sein nagu videos. Mina panin suitsugaasi liikuma väljamineva toru vastast ja keevitasin veel niimoodi tõkked ette et suits liiguks ülesse-alla.

Kokkuvõtteks oli väga ideaalne küttekolle. Kahjuks sai tasuta saepuruaeg läbi ja sellega koos ka potipõllumajandus
Vasta