2 lõõri üheks? 2 lõõriga isokern?

Kõik teemad ahjude, kaminate, korstende kohta
tazavi
Uus kasutaja
Uus kasutaja
On tänanud: 1 korda

2 lõõri üheks? 2 lõõriga isokern?

Lugemata postitus Postitas tazavi »

Tere,

Kuna kodusooja foorumis vist nii aktiivset elutegevust ei tundu olema, proovin uurida siit. Nimelt olen ehitamas oma majale juurde teist korrust, kuid korstna olukord tekitab küsimust. Eriti just see, et mul on olemas praegu 2 küttekeha, pliit soemüüriga ja kamin-ahi (viimane nõuka ajal kamiast ahjuks ümber ehitatud moodustis, mille vahetan moodulahju vastu lähiaastatel), millest mõlemad suunduvad omaette lõõridesse. Nüüd otsin lahendust korstna jätkamiseks teisel korrusel. KAs ainus variant on telliskorsten või oleks võimalik (seadusega ja hea tava järgi lubatud) ühendamaks 2 lõõri üheks ja jätkaks isokerni 200 plokiga edasi? Lõõrid saaks valada ilusti zablooni järgi tehtud vahelüliga, kuid kas see on üldse otstarbekas? Ise ei ole leidnud kahe lõõriga isokerni, ja teised moodulid vist ei sobi poole pealt edasiminekuks? Praegune korstna profiil on alloleval pildil kujutatud. Vana korsten on kuni vahelaeni maha lammutatud, nüüd on vaja mingit ideed, kuidas edasi toimida. Olen mõelnud veidi ka sellele, et paneks praegu suva toru korstnapikenduseks ja ahju vahetuse ajal teeb uue korstna, aga ei tahaks kohe maja veel maha põletada :) samas, naaber elas nii 3 aastat, enne kui päriskorstnad üles sai. Jagage ideid, kui kellegil on :)

https://dl.dropbox.com/u/80444070/IMG_1070.JPG

Tervitades,

Taavi
Ruudi
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja
On tänanud: 2 korda
On tänatud: 13 korda

Re: 2 lõõri üheks? 2 lõõriga isokern?

Lugemata postitus Postitas Ruudi »

Pole hea mõte kaks lõõri üheks teha. Kui kaminat ja pliiti korraga kütta siis võib alumises osas vedada paremini see lõõr milles on parem tõmme ning teise küttekeha tõmme võib jääda puudulikuks. Samuti võib sooja ilmaga ühe lõõri suits teise kaudu tuppa tulla. Korstna võiks küll uue teha. Suvaliste torudega korstna pikendamise kohta vastasite juba ise, et ei tahaks maja maha põletada. Uue korstna tegemisel võib kaks Isokerni lõõri kõrvuti ka panna.
Vasta