sauna soe vesi?

küttesüsteemid, millega ja kuidas kütta
Külaline396
külaline

sauna soe vesi?

Lugemata postitus Postitas Külaline396 »

Saun asub keldris kus jooksevad läbi kesküttetorud. Kas oleks võimalik ehitada mingi vee vabavoolu tsirkulatsioon boileriga et saada sauna soe vesi.
Põhimõte oleks siis nii. Kütteperioodil kui keskküttetorud on kuumad ca 50C siis nende peale/vastu panna mingi teatud ulatuses külmavee sisendist tulev toru, millega täita süsteem (boiler 80L + torud), siis sisend sulgeda ja vesi hakkaks soojenema ja ringlema?
Boileri sooja väljavõttesse paneks dushi segisti. Kui vesi piisavalt soojaks ei lähe siis lükkas boileri elektriga juurde kütma?
On selline asi võimalik?
Küülaline
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 90 korda
On tänatud: 142 korda

Re: sauna soe vesi?

Lugemata postitus Postitas Küülaline »

Ikka tahetakse igiliikureid ehitada. Kui sa keldrisse ehitad soojusvaheti sooja vee saamiseks ei jätku seda ju radiaatoritele.
Kasutaja avatar
Hiid
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 105 korda
On tänatud: 84 korda

Lugemata postitus Postitas Hiid »

keskküttetorud on vast ühistule kuuluvad.... :mrgreen: :scratch:
Külaline 396
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline 396 »

ei ole ühistu omad enda omad on. Mõtlesin olemasolevad asjad ära kasutada. Külma vee ots on kohe olemas. Ämbriga sai tassitud ennem kuuma vett.
Üks kütmine mul vahet ju pole kaua ma seda keskkütte katelt kütan.
Küülaline
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 90 korda
On tänatud: 142 korda

Lugemata postitus Postitas Küülaline »

Külaline 396 kirjutas:... enda omad on. Mõtlesin olemasolevad asjad ära kasutada. Külma vee ots on kohe olemas ... mul vahet ju pole kaua ma seda keskkütte katelt kütan.
Sel juhul on palju suurema kasuteguriga korralik boiler, kui mingi jama sinna kütte torude ümber aretada. Muide, kuskohast sa seda vett ämbriga tassisid? Mingi bolier siis ju on? Ehk hoopis soojaveetoru tuleks sauna vedada?
Kalvis
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 3 korda
On tänatud: 316 korda

Lugemata postitus Postitas Kalvis »

Ei ole mõtet jalgratast leiutada, selleks on kahesüsteemne boiler. Paned selle vahele
mömm
külaline

Lugemata postitus Postitas mömm »

Ega elektriga juurde kütmine ole ju nii, et kui tarvis, annan kohe sooja juurde - selleks läheb maru suurt elektrivõimsust tarvis.
Radiaatorite toru pealt ei ole mõtet sooja vett tegema hakata, sest kui radika pealevoolu temp on näiteks ..+40 kraadi, siis sellega enam naljalt sooja vett ka ei saa. Sooja vett tee ikka enne radiaatorite segamissõlme tehtud väljavõttest.
Vabavoolu ei maksa ka kasutada, jäädki sooja vett ootama - temperatuurid on ju madalad.
Vasta