Mure seoses korstnapitsi ladumisega

Kõik teemad ahjude, kaminate, korstende kohta
juuser
Uus kasutaja
Uus kasutaja
On tänanud: 1 korda

Mure seoses korstnapitsi ladumisega

Lugemata postitus Postitas juuser »

Tere,

Hädasti vaja natuke targemate nõu korstapitsi ladumisel (1xtäislõõr + 1x poollõõr). Nimelt sai lammutatud korsta katustest väljaulatuv osa kuna oli väga lagunenud. See oli laotud valgest silikaadist nii, et sisu serviti ja välimine kiht lapiti.

Tekkis küsimus kas ja miks peab pits olema kindlasti kahe-kihiline? Millised on selle miinused kui laduda silikaattellisest puhta vuugiga uus ja ainult ühekihiline? :roll:

Müüriladumise kogemust on aga korstent ei ole varem ladunud.

Suured tänud juba ette...
juuser
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Re: Mure seoses korstnapitsi ladumisega

Käis ka veel selline mõte peast läbi, et kui laduda pits ühekihiline ja täiskiviga, siis jääks olemasoleva osa ja pitsi ühenduskohta aste sisse (uus lõõr tuleks laiem). Pitsi osasse paigaldaks plekktoru alumise osa lõõri mõõduga :confused:
Kasutaja avatar
Robi 1
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 190 korda
On tänatud: 220 korda

Lugemata postitus Postitas Robi 1 »

Soovitav on teha see toru veel koonusesse ülevalt ja tekkind vahe segu täis valada. Sedasi ei puutu silikaat suitsuga üldse kokku ja võib isegi asi toimida aastaid.Ma teen ise toru ümara ja alumise otsa kandin käte vahel ära.Vuukidesse panen ise traati ka iga kolme rea tagant ja plaadi valan peale, mis kaitseb. Ainult silikaadist pits laguneb kahjuks väga kiirelt ja pole üldse mõtet teha( kasuta Tercat). Vastavaid teemasid on palju, ole mees ja loe.
Edu!
ErgoK
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 13 korda
On tänatud: 9 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas ErgoK »

Silikaadi kvaliteet on viimastel aastatel stabiilselt ja järjepidevalt alla käinud. Vestlesin mingil ajal yhe ehitusmaterjalide kaupluse myygi-juhiga, kes kirus ja vandus roppude s6nadega nyydisaegset silikaatkivi. Laguneb juba mitte aastatega, vaid seda lagunemist v6ib peaaegu k6rvaga kuulata :)
Seet6ttu olen ka ise viimasel ajal korstnapitsid ladunud Terca jne. tellistest.
Plekist mytsi lööd peale ja saab parem, kui silikaat.
Silmale ka ilusam vaadata ;)
Pilt
P.S: valge silikoon pleki ja korstna vahel on kliendi tahe, kuna polnud hetkel muud v6tta ja ära tolmab ta niikuinii...

Vooder on korstnal selleks, et leevendada temperatuurimuutuste m6ju. Jahedamal ajal saab ju korstnapits vaheldumisi nii sooja kui kylma. Kohustuslik see pole, aga ilmselt kasulik. Ise pole nii teinud, sest minu arvamus on, et ka väliskiht saab ju vihma ja kylmub jne.+ voodrit vahetades v6ib nii ehk naa välised kivid lahtikopsida.
Praegu tehtav silikaat muudab selle voodri ikka päris m6tetuks:)
Kasutaja avatar
Robi 1
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 190 korda
On tänatud: 220 korda

Lugemata postitus Postitas Robi 1 »

Eriti hästi lõhub silikaati just jahe( niiske) suits, mis tekib näiteks sedasi, et raudpliitale on taha ehitatud korralik soesein, nagu just praegu mu töömaal tehtud on. Pliita on olnud ehk aasta päevad kasutusel, aga pits oli nii läbi, et oleks varsti ise alla pudisend.
juuser
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Suur tänu asjalike vastuste eest! Tundub, et tuleb tõesti jääda Terca kivi ja plekktoru juurde. Silikaadi kohta on viimasel ajal ikka väga palju negatiivset kuulda.

Endalgi on mõnikümmend silikaattellist olemas ning nendel nurgad pudenevad juba ettevaatlikult ühest virnast teise tõstes.
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 398 korda
On tänatud: 194 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas kaminahi »

Kasuta ainult siledat 120-st auktellist ja kui eit tahab võimu näidata, siis riffi, aga see imeb paremini vihma sisse ja ...las eit siis klaarid uue tegemisega ise. Kasuta pruuni Uninaksi müürisegu(3). Aga see oli juba vaid soovitus.
Hea tava on arvustada inimeste mõtteid ja arvamusi, mitte isikuid endid, ning oma arvamusi argumenteerida.
tel. 54514881 OÜ Ahjumaailm, http://www.ahjumaailm.ee
koostöös http://www.unibuild.ee
------------------
www.ehituspenskarid.com
ErgoK
Korralik postitaja
Korralik postitaja
Kontakt:

Pruuni kivi puhul kasuta musta segu. Toob vuugid paremini esile.
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Kontakt:

ErgoK kirjutas:Pruuni kivi puhul kasuta musta segu. Toob vuugid paremini esile.
Täiesti nõus, aga valged vuugid mind koolitanud disaineri arvates oleks pehmeltväljendudes täna mulle maitseväline.
Hea tava on arvustada inimeste mõtteid ja arvamusi, mitte isikuid endid, ning oma arvamusi argumenteerida.
------------------
www.ehituspenskarid.com
ErgoK
Korralik postitaja
Korralik postitaja
Kontakt:

kaminahi kirjutas:
Täiesti nõus, aga valged vuugid mind koolitanud disaineri arvates oleks pehmeltväljendudes täna mulle maitseväline.
Kustkohast Sa nyyd need valged vuugid v6tsid? Pruuni kivi puhul loomulikult must segu v6i tumepruun. Kindlast mitte heledam, kui kasutatav kivi. Minu viimase korstna maja on beezikas, aknaraamid ja katus tumepruunid. Mis disainer kostab?
Viimati muutis ErgoK, 27 Juul 2012, 08:34, muudetud 2 korda kokku.
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Kontakt:

Raske, väga raske. Paranoia.
Loe komani ja siis mõtle edasi.

PS Aga pruun annab väga pehme ja maheda korstna. Must juba ajab kirja sisse aga kui soovitakse, siis ....pooo..ole paa..aha.

:)
------------------
www.ehituspenskarid.com
ErgoK
Korralik postitaja
Korralik postitaja
Kontakt:

Eee... Ma yritan nyyd Sind, Raivo, m6istatada? Tegelikult toob must segu just pruuni kivi vuugid esile. Pruuni seguga vöid heledamaid kive plötserdada.
Viimati muutis ErgoK, 27 Juul 2012, 08:31, muudetud 1 kord kokku.
maik
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänanud: 18 korda
On tänatud: 24 korda

Lugemata postitus Postitas maik »

kaminahi kirjutas: Kasuta pruuni Uninaksi müürisegu(3). Aga see oli juba vaid soovitus.
Mina ei soovitaks uninaksi müürisegu isegi kreeklastele.
Maxit-weberiga ei kannata ühtki võrdlust ja ma ei saa aru miks sellist paska rahvale müüakse.
:jooma
ErgoK
Korralik postitaja
Korralik postitaja
Kontakt:

Sest see myyb.
Viimati muutis ErgoK, 27 Juul 2012, 08:29, muudetud 1 kord kokku.
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Kontakt:

Viimased härrased. Palun põhjendust oma roojamisele. Ja nüüd kirjutage veel, et teid on hingepõhjani täis situtud.

http://ee.maxit-cms.com/1725

http://ee.maxit-cms.com/media/34/2012_w ... e_prev.pdf

Küsime täna vuugilt tema arvamist?
------------------
www.ehituspenskarid.com
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Kontakt:

ErgoK kirjutas:
kaminahi kirjutas:
Kustkohast Sa nyyd need valged vuugid v6tsid? Pruuni kivi puhul loomulikult must segu v6i tumepruun. Kindlast mitte heledam, kui kasutatav kivi. Sind koolitanud disaineri v6id sa omale sisse istuda. Minu viimase korstna maja on beezikas, aknaraamid ja katus tumepruunid. Mis disainer kostab? Ehk helistab mulle : 56098213 v6i saadab meili : ergo.kaeramaa@ovi.com
Arutame siis neid erinevaid disainielemente;)
Ma ei v astanud ju ainult sulle, vaid foorumi lugejatele samuti ja valge vuugiga pruunil katusel pruune kive laduda oli ekstreemnäide disaine ämbrist. Ma võiks ju sind musta vuugi eest kiita, aga sa ei ole seda veel võimeline taluma ja üheselt mõistma.
PS Järjekordselt ei maksnud sulle midagi solvata daame, disainifirmast, kellel on 40 aastat staasi ja kes on tunnustatud inimesed.
------------------
www.ehituspenskarid.com
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Kontakt:

Ergo Kaeramaa. Kui sinul on oma mentaliteet, siis jaga seda tagasisidena oma õpetajatele, Koidule jne.
Ära palun minuga rohkem privatse.
------------------
www.ehituspenskarid.com
ErgoK
Korralik postitaja
Korralik postitaja
Kontakt:

Asi selles, et mitte kellelgi ei tuleks ilmselt m6ttessegi pruuni kivi valge vuugiga laduda. Ikka tumedam segu- must v6i pruun.
Pruun v6ib kyll anda mahedama korstna, aga must toob vuugid kenasti esile.
juuser
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Eeltoodud pildil näeb must vuuk päris hea välja. Tuleb ka ise must segu valida :good:
Kasutaja avatar
motamees
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 209 korda
On tänatud: 191 korda

Lugemata postitus Postitas motamees »

ErgoK kirjutas:Asi selles, et mitte kellelgi ei tuleks ilmselt m6ttessegi pruuni kivi valge vuugiga laduda...
Mõtteid võib igasuguseid tulla.
Ega see punane kivi valge vuugiga ka hää pole.
Picture 043.jpg
Picture 043.jpg (69.6 KiB) Vaadatud 4278 korda
.
Tel 5o9279o
juuser
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Kas oleks väga suur patt kasutada 88-st auktellist 120-se asemel? Sisse tuleb plekktoru ja suitsugaasid kiviga otseselt kokku ei puutu. :confused:
kaminahi kirjutas:Kasuta ainult siledat 120-st auktellist ja kui eit tahab võimu näidata, siis riffi, aga see imeb paremini vihma sisse ja ...las eit siis klaarid uue tegemisega ise. Kasuta pruuni Uninaksi müürisegu(3). Aga see oli juba vaid soovitus.
maik
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänanud: 18 korda
On tänatud: 24 korda

Lugemata postitus Postitas maik »

kaminahi kirjutas:Viimased härrased. Palun põhjendust oma roojamisele. Ja nüüd kirjutage veel, et teid on hingepõhjani täis situtud.
Täna olen sund-seisus ja pean laduma fassaadi uninaksi seguga.
Ütlen ausalt, et sitemat segu pole kohanud.
Plastilisus puudub, et kuidagi kannataks midagi teha pean ise segu tuunima, selleks kasutan fairyt, vastasel juhul settib segu panges loetud minutitega.
Maxit weberiga, no ei ole sellist probleemi.
Ma ei tea, vbl. hindan segu fassaadi laduja nurga alt, samas jälle kamina-laduja kivi kogused on teadagi
marginaalselt väiksemad ja iga 5 min. järel korra mikseriga ämbrist läbi käia...? minu ladumist pärsib selline tegevus rängalt ja ei saa oponeerida minu oskamatu segamise peale.
Ja sellest plastilisuse puudumisest ongi tingitud minu arvamus antud segu kohta.
:jooma
Kasutaja avatar
rokikas
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 227 korda
On tänatud: 231 korda

Lugemata postitus Postitas rokikas »

Mõni aeg tagasi oli ka "Silikaat" nimeliste müürisegudega tihti sama lugu. Aga samas vahest oli ka mõni kott (1 t.) täitsa normaalne. Ei saanudki lõpuks aru millest täpselt see tingitud oli aga nüüd igatahes väldin seda tootjat.
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Kontakt:

Mõni aeg tagasi valiti kauneimast kaunimaks ahjuks valge seguga laotud punane ahi. Maitseasi.
------------------
www.ehituspenskarid.com
Scott
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 14 korda
On tänatud: 17 korda

Lugemata postitus Postitas Scott »

Robi 1 kirjutas:Soovitav on teha see toru veel koonusesse ülevalt ja tekkind vahe segu täis valada. Sedasi ei puutu silikaat suitsuga üldse kokku ja võib isegi asi toimida aastaid.Ma teen ise toru ümara ja alumise otsa kandin käte vahel ära.Vuukidesse panen ise traati ka iga kolme rea tagant ja plaadi valan peale, mis kaitseb. Ainult silikaadist pits laguneb kahjuks väga kiirelt ( kasuta Tercat).
Kas segusse võib kergkruusa ka korralikult sisse panna? Jääb kergem ja välistemperatuuri mõju pitsile oleks väiksem. Väljastpoolt silikaatkivi lubikrohviga üle teha?

Muidugi oleks uut pitsi vaja, kuna paar viimast talve on korralikult lagundanud (korstnajalas silikaadiliistakud kuni 1 cm paksused), kuna u. 10 aastat tagasi tehti uus pits ilma voodrita. Vana oli täies pikkuses voodriga, aga eraldus katusest läbimineku lähedalt ülejäänud korstnast. Ülemisest servast kinni võttes kiikus. Tolle aja silikaatidel polnud küll lagunemise märke, järelikult vanasti tehti kvaliteetset kivi.

Millist Terca't peaks poes vaatama, kui sinna satun? Korsten on kogu pööninguosa pikkuselt šamott-tellistest, mis mõõtudelt väheke väiksemad. Praegune silikaatpits istub ka "laiemalt" peal.

Täiendus: korsten on täiskivi, lõõr ruudukujuline. Nagu siin teemas Hiiu postituses, ainult tavapaksustest silikaatkividest.

Tänan
Vasta