Vana maja renoveerimine

siia käivad üldised teemad, mis teistesse foorumitesse ei sobi
Camron
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Vana maja renoveerimine

Lugemata postitus Postitas Camron »

Tere!

Soov on vanavanemate kodu endale osta (pärijaid on mitmeid) ning seejärel seda pisut elamiskõlblikumaks kõpitseda, ent ilmselt renoveerimise takistuseks saab olema finantseerimine, mistõttu tuleks maja renoveerida pigem odavamalt.

See tähendab, et näiteks katuse vahetamisel ei soovi kasutada kõige kallimat katusekivi, vaid näiteks mõnda plekk-katuse lahendust? Küsimärgi lisasin lõppu seetõttu, et täna on mul olemas idee, aga puudub veel kompleksi hindamine ning ma ei tea kui suures osas laenu saan. S.t. välja ostma peaksin 50% talust, kuna 25% on niigi minu enda ja 25% õe oma ja nii ta jääks. Seega kui kompleks hinnatakse näiteks 20 tuh € väärtuseks, siis jääb mul renoveerimiseks sellest pool summat ehk 10 000€.

Millised oleksid esmalt Teie soovitused? Kas tasuks mõtlema hakata või laidate idee maha?

Talukompleksist endast:
Maal on kokku 4 hoonet, millest
  • 1. Elumaja
    2. Vana laut
    3. Kuur
    4. Seinad+katus ehitusjärgus mingisugune saun ammusest ajast (ca 15-20 aastat)

Eesmärk oleks õue pealt likvideerida võimalikult palju rapikut ja puid (elatakse küll praegu sees, aga mitte eriti hoolsalt). Saadava laenuosa eest plaaniks siis vahetada majal katuse, mõelda vesikäimla ja duši ehituse peale ning miks mitte uus korsten + ahi. Loomulikult vajab maja uut voodrit ning sisemist hoolitsust. Muid töid teiste majadega koheselt plaanitud ei ole, s.t. elamiskõlbulikuks tuleks teha just eluhoone. Hiljem, palga kõrvalt prooviks kuidas hammas hakkab peale saunahoonele.

Mis siis enese jaoks välja kirjutanud olen:
1) Katus vahetada
2) Vooder + soojustus uus
3) Elektrisüsteem korrastada
4) Ahi ehk küttesüsteem korda
5) Teine korrus välja ehitada
6) WC ja vannituba sisse ehitada (vesikäimla)

Maja iseenesest peaks olema mõõtmetega ca 5 x 9 meetrit ehk üldpildis küllalti väikene. Okei, arvestame varuga ehk 6x10 m. Selle saan järgi mõõta nädala teises pooles.

Majas on 3 tuba + köök ning väljaehitamata teine korrus.

Kas keegi osavam oskab viidata milliste hindadega saaks vastava töö orienteeruvalt tehtud?
S.t näiteks kui katus vahetada, siis tuleks seal ilmselt hüdroisolatsioon paigaldada, võib-olla teha sarikates mingeid töid, roovitus lisada ning katus ise vahetada. Materjalikulu näiteks 500€ katus + 200€ roovitus + 100€ hüdroisolatsioon + 100€ lisatarvikud. Miks seda küsin - kuna enne ostuotsuse tegemist on vaja teha mingi kokkuvõte, et kui kaugele ma potentsiaalse laenurahaga jõuaksin, saaksin mõelda võib-olla teistsuguste alternatiivide peale.

Pilte majast pakuksin samuti nädala teises pooles, siis juba ilmselt koos mõõtmetega. Näiteks aga ei kujuta ma ette mis võib maksta vesikäimla rajamine ning mis selleks vaja võib minna.
Algaja_nr.287
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja
On tänanud: 24 korda
On tänatud: 3 korda

Re: Vana maja renoveerimine

Lugemata postitus Postitas Algaja_nr.287 »

Tere,

plaanid paistavad sul veidi uljamad olema kui rahalist katet jätkuks. Ise sain eramu renoveerimise hinnapakkumise, milles ainuüksi kahekorruselise elumaja fassaadi soojustamiseks pakuti 16 000€. Sina tahad sisuliselt kolmandiku võrra väiksema summa eest panna majale katust, elektrit, vett, ehitada välja terve korruse, WC, vannitoa, sise- välis viimistlus jne. Ei taha su tuhinat küll maha tõmmata, aga numbrid vajaksid sul korralikku ülevaatamist :)
Camron
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Jah, käed-jalad on mul otsas olemas, mis tähendab, et majale uue katuse selga saan ilmselt ka ise. Samamoodi fassaadiga.

Mis mul puudu on: arusaam ligikaudsetest kuludest, mis iga erineva töö puhul umbes minna võiks. Mul on raske uskuda, et maja fassaadi kordategemine maksab 16 000€ sellise maja puhul nagu mul on.

Tegu on siis palkmajaga, millele vooder selga tõmmatud. Mõõtudelt 7m x 9m ning katuse pinnaks võiks arvestada 2x 4x9m ehk ca 80 ruutu.
Kui katuse hinna kalkulatsioone teha, siis saab järgneva tulemuse:

Valitud katuseprofiil: Decorrey
Värvitoon: RR29 Punane
Katuse pindala: 81.00 m²
Projekti kulud: 613-613 €*
Projekti kulude jaotus:
Katuseprofiil 100 %

Ei loe küll välja, mis selle hulgas kaetud on, ent eeldan, et katuse peaks kokku ca 1500 - 2000€-ga vahetama. Oma aega sisse ei arvesta.
Vanamajaehitus
külaline

Lugemata postitus Postitas Vanamajaehitus »

Tere! Meil on samasugune projekti. Kas on sinu projekti Saaremaal?
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Kui sul käed jalad küljes on, siis võta bauhofist ja k-ratust puhtalt materjali hinnapäringud, korruta see hind 1.5ga ning saadki enamvähem materjalide hinna.

Bauhofi kodukal on enamvähem ka kõik tooted kenasti üleval, saad kõik kokku arvutada. Vihjena võin öelda, et kui ise teed, siis fassaad sul üle 6-7k euri ei lähe(materjalid ostad korraga projektimüügist, laudise + soojustuse karkassi otsid välja otse saekaatrist ja ostad maksudeta). Kõik sõltub sellest, et palju sa sebida ise viitsid.
kogemus
külaline

Lugemata postitus Postitas kogemus »

rautakesko on vaieldamatult kõige kallim. vähemalt eraisikuna projektimüüki kasutades. pakkumises näidtakse ulme allahindlusi, aga kui võrdlema hakkkad............
Camron
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Hei!

Jah, ideealune maja asub Saaremaal.

Vahepeal sain sedavõrd palju targemaks, et imbsüsteemiga käimla loomine võiks maksta ca 2500€ kanti.
Vasta