Alumiiniumprofiili avade lõikamine
Alumiiniumprofiili avade lõikamine
Lugemata postitus Postitas Trantor »
Nimelt, kuidas ja millega oleks võimalik lõigata avasid ventilaatorile (100mm) ja valgustitele (60mm) alumiiniumprofiilist ripplae paneelidesse?
Täna Bauhausist öeldi, et seda tehakse spetsiaalse pressiga kusagil töökojas. Kus? Või on ikkagi olemas mingi lihtne tööriist kodus lõikamiseks?
Väike lisaküsimus: Espakist on ostetud ripplae paneelid 100mm laiusega. Komplektiga tuli kaasa ka nn. "kamm" ehk kandur, mille ribide vahele seda 100mm laiusega paneeli kohe kuidagi ei ole võimalik painutada. Tegemist on 2,3*2,5m vannitoa laega, millele eriti tegelikult kandurit vaja polekski aga sai ikkagi igaks juhuks lisatud. Püüan paneeli kammile risti asendis suruda nii "isaselt" kui ka "emaselt" kuid mõlemal juhul jääb profiil kummi või ei suru sinna enam kõrvalolevat paneeli kinni.
Kas neid "kamme"/kandureid tehakse ning pakutakse ka erineva ribivahega ja mulle sattus vale kandur?
Vabandan lollide küsimuste pärast. Ja olen tänulik abistavate arvamuste või täpsustavate lisaküsimuste eest!
H
-
- külaline
Re: Alumiiniumprofiili avade lõikamine
Lugemata postitus Postitas fgh »

Proovi profiil enne ühelt poolt konksu taha panna ja vajuta siis. Üldiselt päris lihtsalt paigaldatav.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Külaline »
http://www.pureva.ee/index.php?lang=est ... ct_id=2400
Sellise kujuga kääridega saab ka peale vigurlõikuste ka muud lõiked tehtud, mis päris sirge kujuga isenditega ei pruugi õnnestuda.
Muidugi, nõuka aegu olid ainult ühed käärid ja kõik sai tehtud

taastaja
Lugemata postitus Postitas toomas »
Toosifrees, vineerist sabloon ja pitskruvid. Paned laua paneeli alla, laepaneel, sabloon ja pitskruvidega kinni. Lased toosifreesiga augu sisse.
Toomas
Lugemata postitus Postitas Trantor »
Nõukaajal sai kääride üks pide kruustangide vahele kinnitatud ja siis sai plekki otse lõigatud. Ka suuremaid raadiuseid sai väänata. Tuli välja küll. Tolleaegse tehnikaga praegusele alumiiniumprofiilile ümarat 50mm auku lõigata on enam-vähem sama kui aanuse kaudu hambaid remontida...
Aga Espaki mingi tegelane soovitas mul sellise augu tegemiseks kasutada kitsamat puidupeitlit. Õhuke pehme metall, ringjoon peale, klots alla ja voilaa. Ma arvan, et see on hea lahendus.
Sama tegelane vahetas välja mulle ekslikult kaasa pandud kanduri. Sellest oli põhjustatud minu teine küsimus teema alguses. Espaki tegelane küsis veel varasemalt kaasa pandud kandurile pilku peale visates, et "kui kaua mul aega läks, et aru saada, et need paneelid ei ole mõeldud selle kanduri jaoks?" Olen ikka loll mis loll

Ja tänud kõigile kaasamõtlemise eest!
-
- külaline
-
- külaline
Espki tegelane paraku vist ei tea, et neil on riiulis WISS toote eriti terava otstega plekikäärid, milledega annab lõigata praktiliselt naela suurusest august sisenedes erineva suurusega ringe välja. Siin muidugi kehtib ka sama kuldreegel, et mõõgast on ainult siis kasu, kui mõistad sellega lüüa/torgata ka

taastaja
-
- autodidakt
- On tänanud: 378 korda
- On tänatud: 419 korda
Lugemata postitus Postitas Urmas »
Aga võiks ja see ei tohiks olla raske teha.fgh kirjutas:... Pealegi see auk ei pea perfektne olema...

-
- külaline
Lugemata postitus Postitas anna abi »

-
- Ehitusspets
- On tänanud: 2 korda
- On tänatud: 7 korda
Lugemata postitus Postitas Naabrivana »
-
- külaline
Kas endal ei ole parem tunne kui asi on tehtud korrektselt? Väljast nagu mingi "potjomkinlus" ja seestpoolt üleperse.anna abi kirjutas:Urmas kas Te maalerdate ukse augud ära enamsati, st panete ukse augu välisnurkadele lindid ja ilusti viimistlete kogu augu, et üldehitaja saaks tulla ja paigaldada ukse ning selle katteliistud?
Urmas
-
- Uus kasutaja
- On tänanud: 1 korda
- On tänatud: 1 korda
Lugemata postitus Postitas ripplaed »
Aga teemast niipalju, et nagu eelpool kõneldi, lõigatakse enamus juhtudel need augud ikkagi plekikääridega. Shablooniga piirjoon ette ja natuke nüsida. Profid torkavad kääride teraga augu läbi pleki, ca 10 sekundit ja ongi +-1mm kõrvalekalletega auk valmis. Kui tahetakse ideaalset auku, mis enamus juhtudel on mõttetu, siis võib lasta freesiga.
-
- külaline
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid