ehituskile aurutõkkeks???
-
- külaline
ehituskile aurutõkkeks???
Lugemata postitus Postitas Külaline »
Lugemata postitus Postitas Imre »
-
- külaline
must kile
Lugemata postitus Postitas ikkagi »
Re: must kile
Lugemata postitus Postitas Raulka »
Vastan küsimisega.ikkagi kirjutas:aga küsimus ikkagi jääb ülesse - kas musta kilet võib kasutada aurutõkkekilena? Probleem selles, et olen otsustamas, kas osta ehitus järgus konkreetset maja või mitte aga seal on kasutatud täies ulatuses kipsplaadi all musta kilet. Ja nüüd ei tea, kas peaks kõik uuesti lahti kakkuma või mitte?
Mis materjalid peale kilet edasi tulevad, sest see määrab ära, kas kile on üldse vajalik või mitte?
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Jass »
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Taastaja »
Eeldan, et on tuulduv fassaad, siis seina keskel, plaadi taga, seda nagu vaja pole. Puitlaastplaat iseenesest on küllaltki hea aurupidur, aga plaatide ülemised ja alumised vuugid tuleks küll tihendada aurutõkkekileribadega või vähemalt paigaldada õhutõke.
Tavaline kile, olgugi ta 0,2mm, täidab küll aurutõkke ülesannet, aga laguneb hapniku toimel mõnekümne aastaga. Spets aurutõkkekile peab väidetavalt paremini vastu. Mina olen saanud seda maaletoojalt 4 eek/m2 eest.
-
- külaline
-
- külaline
-
- külaline
-
- külaline
-
- külaline
Asenda parem vill korralikult paigaldatud penoga ja probleeme tükimaad vähem. Puitlaastplaat ei ole kujupüsiv materjal. Jahedamas või kütmata majas võib tihedalt/tihendatud plaadid lausa paisudes lokkima hakata, kuivades oludes jälle vastupidi. Tahan sellega öelda, et kindlat tulemust sellega ei saavutata.
-
- külaline
Huh.........Sa ajad mulle judinad pealeTaastaja kirjutas:Arvad, et kavaldad kõik üle? Siis eksid!
Asenda parem vill korralikult paigaldatud penoga ja probleeme tükimaad vähem. Puitlaastplaat ei ole kujupüsiv materjal. Jahedamas või kütmata majas võib tihedalt/tihendatud plaadid lausa paisudes lokkima hakata, kuivades oludes jälle vastupidi. Tahan sellega öelda, et kindlat tulemust sellega ei saavutata.

-
- külaline
Lugemata postitus Postitas mel777 »
puitlaastplaat ei mängi võrreldes tavalise monoliitpuiduga. See plaadi idee ongi, et koosnedes paljudest erinevatest juppidest, mis omavahel liimitud, väldib paisumist ja kokkutõmbumist.Taastaja kirjutas:Puit ju ikka mängib. Ise katsin ka viimase maja seestpoolt laastplaadiga. Eks ma ole vanamoodne, mulle kõlbab pabertapeet küll ja laes võivad liistud ka olla. Kipsi pidasin liiga pehmeks seinamaterjaliks. Aurutõket kasutasin ainult katuslaes ja soojustuseks on tselluvill.
- restauraator
- Ehitusspets
- On tänanud: 2 korda
- On tänatud: 1 korda
- Kontakt:
Lugemata postitus Postitas restauraator »
Lugemata postitus Postitas mel777 »
Olen veel ühe küsimuse ees: kas siseseina liitekohta peab ka paigaldama aurutõkke, kui see on liitekoht välisseinaga. Siseseintele vist pole mõtet aurutõket paigaldada ..
-
- külaline
Re: ehituskile aurutõkkeks???
Lugemata postitus Postitas miki »
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid