Kasevineeri viimistlemine sisetingimustes

Kysija
külaline

Kasevineeri viimistlemine sisetingimustes

Lugemata postitus Postitas Kysija »

Tere!

Kuidas muudab läbipaistva lakiga lakkimine kasevineeri tooni? Kas ja kuidas see toon aastate jooksul muutub? Mul pööningul vedelevad mingid vanad viimistlemata vineerijupid ja need on muutnud kergelt hallikaks. Need ei olnud küll otse päikese käes, aga siiski valges ruumis. Kas ka "värske" vineer võib lakituna halliks muutuda?

Olen praegu kahevahel, kas lakkida vineerist mööbel läbipaistva lakiga või ennem peitsida ja siis lakkida.

Nõuanded teretulnud.
raske algus
külaline

Re: Kasevineeri viimistlemine sisetingimustes

Lugemata postitus Postitas raske algus »

Minu vähene kogemus ütleks, et ntx veepõhise lakiga viimistledes ei tohiks toon muutuda isegi kui temp või niiskustase ei ole ühtlane. Küll aga tekib hallikas toon niiskusest viimistlemata pinnale isegi kui tegu niiskuskindla vineeriga ja seda üsna kähku.
Kysija
külaline

Re: Kasevineeri viimistlemine sisetingimustes

Lugemata postitus Postitas Kysija »

Tere!

Annan tagasisidet, äkki kellelegi kasulik. Sai otsustatud peitsimise kasuks. Osa sai tehtud valge peitsiga ja osa mingi pruuni tooniga.

Kasutasin lahustipõhist Tikkurila Unica Super lakki. Helevalge peitsitoon muutus tunduvalt tumedamaks kollakashalliks. Iseenesest on tulemus ilus ja kurta oleks patt, lihtsalt toon ei ole see, mis algselt plaanis oli.

Kui lakk muutiski pruuni tooni, siis igatahes ei paista see muutus eriti välja ja lõpptulemus on värvilt selline nagu mõeldud.

Peitsimist-lakkimist tuleb mul veel, ülejäänud valge peitsiga asjad tõmban üle mingi veepõhise lakiga. Eks siis näeb, kuidas tulemus jääb.
Vasta