täispuit betoonile
-
- külaline
täispuit betoonile
Lugemata postitus Postitas vaher »
-
- Ehitusspets
- On tänanud: 10 korda
- On tänatud: 20 korda
-
- Uus kasutaja
- On tänatud: 1 korda
- Kontakt:
Re: täispuit betoonile
Lugemata postitus Postitas põrandaehitus »
-
- Ehitusguru
- On tänatud: 6 korda
Lugemata postitus Postitas cartman »
P6randakatete paigaldus. P6randate pumpamised kiirsegudega.
-
- külaline

Miks sõna võtad, kui pole asjast õrna aimugi!!!rundll kirjutas:100% pole kindel, aga 90% et ei toimi.
Õnneks tean ise, et seda kindlasti teha ei tasu! Tõenäosus pole küll väga suura aga tahan olla kindel, et see põrand ühel päeval krõpsti koos tasandusega betooni küljest lahti ei karga.cartman kirjutas:Kindlasti tuleb peentasandusega betoon yle vedada , kui pole kopteri pind, eelnevalt all.
Olen youtubist paigalduse kohta hulga videoid läbi vaadanud aga loodan siit veel mõne nõksu või hoiatuse saada.
-
- Ehitusspets
- On tänanud: 10 korda
- On tänatud: 20 korda
Lugemata postitus Postitas rundll »
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Külaline »
-
- Ehitusguru
-
- külaline
2. kallis - jah, aeganõudev - jah, riskantne - jah (kogemuste puudumisel)
Youtubis on hulga paigalduse videoid aga enamus on veidi teised, kui mind huvitab. Videodel on enamasti betoonil vineer ja siis laud kas peale liimitud või spets nalapüstoliga naelutatud (ilma kiilutamata, rihmadega pingutamata) Teine asi mis videodes, et lauad on suht kitsad - silmajärgi 10cm Huvitavad aga peensused just otse betoonile ja laiema laua korral ca 13-15cm
Mõni video: http://www.youtube.com/watch?v=8SDYsQDbxhc
Siin asjalik. mis roheline kahekomponentne möks see betoonile kantakse?: http://youtu.be/N6HuSmsFjX8
siin selle "kotiliimi" kasutamine: http://youtu.be/wyS3v2dZVXo
siin üks naelutamise ülikehelikiiruse variant: http://youtu.be/9AZ1Nfnl1so

Aga seda on vähe, et ise julgeks ette võtta.
-
- Ehitusspets
- On tänanud: 15 korda
- On tänatud: 13 korda
Lugemata postitus Postitas lMaxl »
-Aga seda on vähe, et ise julgeks ette võtta.-
Tavaliselt on nii- kui põranda valmis saad on töö selge.
Planeerimisest- kui sul plaanis ka platimistööd siis osta plaadid aegsasti ja kasuta plaadipakke põranadteol raskusteks.
Max
Puutööd
-
- külaline
-
- Ehitusspets
Max
Puutööd
-
- külaline
-
- külaline
Max
-
- Ehitusguru
-
- külaline

-
- Ehitusspets
Aga vali paar usaldusväärset põranda tegijat ja küsi otse miks ja kuidas midagi tehakse.
Miks mul on tunne, et keskmine- Eesti tellija on nõudlikum kui jänki...
Max
Puutööd
-
- Ehitusguru
Sest jänkide papimajad on vb arvestatud 10 a peale, eestis 50a peale. Seal ju tsunaamid viivad pooeld majad:DlMaxl kirjutas:-reklaamvideo-
Aga vali paar usaldusväärset põranda tegijat ja küsi otse miks ja kuidas midagi tehakse.
Miks mul on tunne, et keskmine- Eesti tellija on nõudlikum kui jänki...
Max
Puutööd
Lugemata postitus Postitas togram »
Lisada võiks betooni niiskuse mõõtmist lihtsate vahenditega. Tõmba 1 m2 kile korraliku teibiga servadest betoonile maha ja kui kile näiteks ööpäeva pärast alt märg on, siis ilmselt betoon niiske. Olemas ka spets mõõteriistad, küsi asjatundjatelt.
Betoon peaks vähemalt 30 päeva kivinema kuivama, enne kui puitu peale hakkad panema. Kõige olulisem tegur üldse on ruumi õhuniiskus, enamus puitmaterjalide puhul soovitav vahemik paigalduse ajal 40-60%. Tasandusvaludest võiks loobuda kui võimalik, sest puidu pingete korral tõenäoliselt head liimid tõmbavad pealevalu lihsalt üles. Olen näinud ise kuidas laud tuleb üles koos betooniga, ilmselt oli betooni konsistentsis midagi valesti, aga üldiselt liim järgi ei anna, kui kasutad õigeid vahendeid ja jälgid kasutusjuhendeid. Tasanduskihi korral samuti äärmiselt oluline, kasutada selleks sobivaid vahendeid koos nakkeparandajate ja dispersioonidega eri tootjatel erinevad vahendid.
Liim Bostik MS Elastik järele proovitud, seni põrand kestab kestab ostsin 2 a tagasi vist Ruutmeeter Eesti salongist.
1-komponentne SM-polümeeridel põhinev parketiliim erinevat tüüpi parkettide liimimiseks nii imavatele kui mitteimavatele alustele. Sobib parketi liimimiseks erinevatele alustele, nagu betoonile, tsement/liiv tasandussegule, põrandavineerile, puitkiudplaadile, metallprofiilplekile (plaatidele), keraamilistele
plaatidele, kips- (anhüdriid) tasandussegule.
Paigaldada võiks esimesel päeval 3 rida lauda, rihmadega korralikult kinni tõmmata ja raskused peale. Järgmisel päeval saab juba kuivanud materjali külge pingutada järgmisi laudu ja pole väga ohtu, et lauad paigast liiguvad, Bostiku liim käimiskuiv 24 tunni pärast, lihvitav 72 tunni pärast. Liimi pane maha ette umbes laua laiuselt, et see sul ära ei kuivaks, töötlemisaeg ca 40 min. Liimi kulu 700-800g/m2 norm, arvesta alati 1 kg/m2, siis väga mööda ei pane. Ebatasase aluspinna korral võimalik ka 1,6 kg/m2. Ämbrites olevate liimide puhul iga puhkepaus töös võib tähendada 1-1,5 kg liimi kulu suurenemist, mille pead nahana minema viskama!
NB! Ära pane liimi punni vahele, selle koht on aluspinnal!
Faasiga laua puhul pane lauad enne paigaldust kuivalt põrandal kokku, et vältida erineva laiusega laudade üksteise otsa sattumist. Sel juhul väldid paigalduse ajal vahede tekkimist, eriti oluline kui tegu viimistletud lauaga. Kahjuks ei ole kõik puidutööstused tänapäeval veel nii täpsed kui parketitehased. Laua laiuse paari mm erinevus tuleb kohe paigalduse ajal välja, seda pead muidugi oskama jälgida. Faasita laua puhul on võimalik vahed täis pahteldada.
Rihmad kindlasti olulised, minu teada neid isegi oli kunagi võimalik rentida kui osta ei taha. 15 m ja pikemaid laudu, mis on veidi kõverad, (naturaalse puidu korral tavaline nähtus) ilma rihmata korrektselt kokku tõmmata lihtne pole. Lühikeste puhul võibolla erilisi probleme ei teki. Paigaldaja professionaalsuse saad määrata selle järgi kas tal rihmad on, või kas ta on neid kunagi kasutanud.
Raskused samuti olulised, sest lauad vaja suruda vastu aluspinda, liimi kihiks jääb umbes 1-2 mm. Raskuseks võid kasudata põrandamaterjali pakke, liimi ämbreid jm. taolist kui võimalik. Vett ära raskuseks kasuta tood ruumi niiskust juurde ja on oht, et keegi võib midagi ümber ajada.
100 % kindlaid asju väga palju pole, aga kui jälgid kasutus- ja paigaldusjuhendeid, ning õhuniiskust ruumides, peaksid saama hea tulemuse. Talvel liigne kuivus, sügisel vastupidi liigne niiskus põhilised probleemitekitajad.
-
- külaline
togram: Kas oled ise liiminud, kas rohkem kui ühe põranda? Olen mitmeid paigaldusvideoid vaadanud ja MITTE ÜHESKI pole rihmadega pingutamist ega raskusi. Miks? Lauad on neis videodes filigraanse täpsusega ja silmajärgi mitte pikemad, kui 2 meetrit.
<Laua laiuse paari mm erinevus tuleb kohe paigalduse ajal välja, seda pead muidugi oskama jälgida.>

Nüüd leidsin veel kaks paigaldusvarianti, kus liimi ei kantud põrandale kammiga vaid vaid ca 30cm vahedega triipudena liimipüstoliga sellisest kilevorstist pakendiga liimi.
Betooni niiskuse määramine kiletükiga on vist sellise kalli materjali ja hilisema garantii väärtusega pehmelt öeldes liig huupi.
-
- autodidakt
- On tänanud: 378 korda
- On tänatud: 419 korda
Lugemata postitus Postitas Urmas »
Jälle üks, kes küsib nõu põranda paigalduses, näinud paari videot ja kohe tark valmis. Kindlasti said sa aru sealsete laudade filigraansuses arvutiekraani vahendusel. Võib-olla olid paigaldajad pohhuistid ja tellija leplik või ajupestud, et niisugune peabki põranda välja nägema.vaher kirjutas:... Olen mitmeid paigaldusvideoid vaadanud ja MITTE ÜHESKI pole rihmadega pingutamist ega raskusi. Miks? Lauad on neis videodes filigraanse täpsusega ja silmajärgi mitte pikemad, kui 2 meetrit.
...
Kus kohast on sul pärit nii lihtsameelne arvamus, et kui tehasest tuleb välja filigraane toodang, siis selliseks jääb ta ka teekonnal paigaldatava põrandani? Kui laud on 2m peale 3mm "vibus", siis hakkad juba mõtlema nii rihmadele kui ka põrandameeste "veidrustele", toppida raskusi äsja paigaldatud laudadele.
Mina olen reaalses elus (mitte videos) näinud, et põrandamehed kasutasid liimitava parketi paigaldusel rihmasid ja raskusteks 10-20l-d veega täidetud kanistreid just sellepärast, et 2,2m laudparkett oli "vibus".
No kuule, kui sa ei raatsi rihmasid osta või laenutada, siis kohe nii ütlegi, mitte ära otsi põhjust rihmade mittekasutamiseks. Loll on see, kes põhjust ei leia (videos ei olnud

Ja mitu põrandat sa ise oled paigaldanud, et tead juba vastu vaielda, mis on hea ja mis mitte ega usu Togram`i või Cartman`i?

Ja vaidleb veel kui endal on veel sellised tingimused!
Äkki selgitad oma seisukohta selles, mida teevad rihmad ja raskused halba? Seda, et vidoes neid ei kasutata, me juba teame, aga veel.vaher kirjutas:... Materjal on kallis, vajalik 100% kindlust, et jääb püsima.

-
- külaline

-
- külaline
Pole midagi, võid õhtul pikemalt kirjutada, ootan. Ju siis pole sa 18 jooksul ühtegi põrandat liiminud, muidu vist ei päriks või kuidas.vaher kirjutas:Hommik kiire. Vastan hästi lühidalt - 18 aastat ehitusel, põrandaid teinud ... ... mõnikümmend ...

Urmas
-
- Regulaarpostitaja
- On tänanud: 1 korda
- On tänatud: 3 korda
Lugemata postitus Postitas koma2 »

Mina kasutasin ja tundus, et raskust oli vähegi. Tegu pole küll väärispuiduga. 4m pikad 15mm paksus, lebasid kuival betoonil küll ilusti aga juba liimi ühtlasema laialivajumise pärast kasutasin. Lisaks kiilutasin seinte vastu ja et ei punnitaks kiilutamise ajal oli vaja raskust. Proff ei ole. Mõnes kohas, kus kiirustasin nakkus liim ja mm kuni 5 vahed laudadel (õnneks viimased read, mis jäävad diivani alla). Enam ei jõudnud lihtsalt laudu kokku lükata mingit pidi. Tagantjärgi tarkusena oleks võinud töö tellida

Lugemata postitus Postitas togram »
Ise olen ainult proovinud liimimist, et kontrollida "spetsialistide väiteid", aga see eet olen jälginud kõrvalt mitmeid paigaldajaid. Olen mõnelegi omaarust profile paigaldajale selgeks teinud, et mitte tammelaud pole praak, vaid paigaldusvahendeid tuleb kasutada kui ei õnnestu laudu kokku saada. Olen olnud nii tellija kui järelvalvaja. Ilma rihmadeta on paigaldus võimalik, aga mitte alati.
Videos võib olla kõik filigraanne, mina rääkisin tammelauast, mis Eestis hetkel kõige levinum lehtpuu mida betoonile liimitakse. Laiuse kohalt kirjutasin nimelt paar mm, mitte ei eksinud koma kohaga. Olen ise mõõtnud ja paigaldajale selgitanud, probleem pole mitte lauas vaid peas. Paigaldaja ütles mull, et oled ostnud kõvera laua ja tema seda kokku ei saa, võtsin asja ise käsile ja põrand sai maha ja 1,5 aastat on kestnud. Eelnevalt erineva laiusega laudu kokku sobitades, võimalik kogu ostetud materjal korrektselt maha paigaldada ja tulemus korrektne. Laudu müüakse ka 4000 m pikkuseid, nende puhul on väändumised korralikud.
Nagu Urmas juba kirjutas võivad lauad niiskus mõjul nii paisuda kui kahaneda, teekonnal tootja juurest objektile ei vasta tingimused sellele,
mida tootjad soovitavad. Ehk siis õhuniiskus 40-60%. Arvestades kust laudu tuuakse Venemaa, Läti, Leedu, Ukraina, Valgevene ja väga palju ka Hiinast.
Väärispuu lauast ei rääkinud eelmine kord, selle kohta tuleks samuti küsida erinevatelt müüjatelt üle kas pakutavad lauad ikka sobivad näitkes põrandaküttele. Parim viis muidugi ise guugeldada, sest head müügimeest leida sama raske kui head paigaldajat.
Kile versiooni kasutamist olen näinud ca 10 aastat tagasi.
Olen kindel, et enamik meist ei hakka omale spetsiaalseid betooni niiskuse mõõteriistu muretsema ja seda ei kasuta ka valdav osa paigaldajaid. Seetõttu kindlaim viis lasta betoonil kuivada vähemalt 30 päeva ja kahtluse puhul rentida niiskusimur. Rendivad kõik tööriistalaenutused hinnad suht normaalsed ja kiireim viis liigsest niiskusest lahti saada. Pole näinud ühtegi objekti, kus saaks ilma niiskusimurita hakkama, kui kõige olulisem tegur on tähtaeg. Kui aega tagant ei sunni, siis saab ilma hakkama, aga selleks vaja kütta, ventileerida või tuulutada.
Videote vaatamise asemel käin kinos.
Autoga on ise mõnusam sõita, kui vaadata videost kuidas teised sõidavad, seda olen ise proovinud ja julgen soovitada, tuleb omada juhiluba ja jälgida eeskirju. Kuigi taas 100 % kindel pole, kas kallis auto terveks jääb kui ise sõidan!
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu
- ↳ Katused, laed