Tervist,
Plaanis on ehitada umbes selline majake:
http://www.hydra.ee/pictures/kodu-ja-pe ... 202217.jpg
Küsimus selles, et kuidas teha konstruktsioon kõige tugevam just kinnituse osas maa suhtes.
Ise mõtlesin, et valaks poole meetri kuni meetri sügavuse postvundamendi iga posti alla ning siis kinnitaks selliste postijalgadega:
http://www.puumarket.ee/?op=body&id=2&prod=140&sid=2921
Kas sellisel konstruktsioon jääks piisavalt tugev või on paremaid variante?
Tean, et on tehtud näiteks nii, et püstine palk on meetri jagu maa sisse pandud ning siis lihtsalt palgi ümber betoon valatud. Tundub, et jääks nagu tugevam aga samas see lahendus kestab kindlasti vähem, palk hakkab maa all kiiremini mädanema ja nii.
Ühesõnaga oleks tänulik igasuguste soovituste ning abi eest.
Kiik/maja...
- hambakari
- Ehitusspets
- On tänanud: 6 korda
- On tänatud: 3 korda
Re: Kiik/maja...
Lugemata postitus Postitas hambakari »
peaks ju neljale nurgale piisama sellest kinnitusest kui sa just gorillasid või michelini maskotte ei kasvata
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Külaline »
Ehitasin kaevumaja vaiaga-postikingade abil - sellise konstruktsiooni jaoks on väga sobivad asjad.
Millegi kõrgema või raskema jaoks need hästi ei sobi - kui maa on natukenegi pehmem ja piisavalt pikk post sinna otsa panna siis on jõuõlg nii meeletu, et kui ülevalt otsas posti lükata siis paindub kogu konstruktsioon kaasa. Rääkimata veel sellest, et vajuma hakkab see kindlasti.
Ühesõnaga jah, post tuleb kas maa alla matta või siis betoon valada ning post sinna peale panna. Variant ka mingi õõnes kergblokk ma alla matta ning see täis valada. Selline konstruktsioon on tunduvalt tugevam, sest selle külgpindala on niivõrd palju suurem, et ei saa kuhugi liikuda. See vaiaga postijalg on niivõrd terav, et põhimõtteliselt lihtsalt lõikab läbi maa.
Et jah, minu sõna ära kullana võta ja ehk võtab keegi targem veel sõna aga mina arvan, et need vaiad ei sobi
Millegi kõrgema või raskema jaoks need hästi ei sobi - kui maa on natukenegi pehmem ja piisavalt pikk post sinna otsa panna siis on jõuõlg nii meeletu, et kui ülevalt otsas posti lükata siis paindub kogu konstruktsioon kaasa. Rääkimata veel sellest, et vajuma hakkab see kindlasti.
Ühesõnaga jah, post tuleb kas maa alla matta või siis betoon valada ning post sinna peale panna. Variant ka mingi õõnes kergblokk ma alla matta ning see täis valada. Selline konstruktsioon on tunduvalt tugevam, sest selle külgpindala on niivõrd palju suurem, et ei saa kuhugi liikuda. See vaiaga postijalg on niivõrd terav, et põhimõtteliselt lihtsalt lõikab läbi maa.
Et jah, minu sõna ära kullana võta ja ehk võtab keegi targem veel sõna aga mina arvan, et need vaiad ei sobi

-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Külaline »
Aitäh vastuste eest, muide hakkasin materjali otsima ja imestus kui suur - höövelmaterjalina ei leiagi 100x100 prusse millegipärast, igalpool 95x95 aga postiking on ju 100x100... mis värk sellega on?
Lugemata postitus Postitas toomas »
Tere.
Kunagi ühe sellise paika pannud. Paigaldusjuhises kirjas et jalad tuleb valada betooni, augu suurust ja sügavust ei mäleta.
Toomas.
Kunagi ühe sellise paika pannud. Paigaldusjuhises kirjas et jalad tuleb valada betooni, augu suurust ja sügavust ei mäleta.
Toomas.
Mine “Konstruktsioonid, seinad”
Hüppa
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed