Milline segumasin?

ehitustööriistadega seonduv. Siia ei postita ostu-müügi kuulutusi!
vtl
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 8 korda
On tänatud: 109 korda

Milline segumasin?

Lugemata postitus Postitas vtl »

Plaanis kodukasutuseks segumasinat osta. Kasutus oleks siis keldris abiruumide põrandate valamine 4...5 m2 kaupa - piisavalt väike kogus, et valmissegu on kohapeale tülikas tellida, aga ämbri ja vipsliga võib ennast lolliks segada. Segutegemist jagub vähemalt kümnekonnaks korraks, seega ka rent + transa oleks tülikas ja majanduslikult teeb sama välja, mis masina ost.

Silma jäänud kaks sarnases hinnaklassis (220€) ja suurusklassis (130l) masinat:
Altrad Lescha ABM P135l Bauhaus-is
Atika Optimix 130Mix K-Rautas

Kõik muud kaubandusretkel leitud masinad olid juba >350€ hinnaklassis.

1. küsimus - kas eespoolloetletud 130l segumasinad sobivad ülalkirjeldatud otstarbeks või tuleks kohe midagi kallimat vaadata? Mille poolest nt. 350...400€ klassis maksvad masinad paremad on? Mahuvahe on minimaalne (130...135 vs 145...150l). Töökiirus-jõudlus erinev? Kas odavam masin ei talu, kuid kallim talub pidevat töötamist või veel midagi muud?

2. küsimus - kui nende kahe ülalloetletud masina vahel valida - siis kumba? Bauhausis müüdava Lescha hammasvöö on lihtsalt kopsiku pleki sisse valtsitud-pressitud ja tundus mulle kuidagi nõrgema konstruktsioonina. (pilt allpool)
Optimixil oli massiivsest (valatud?) materjalist hammasvöö, mida teoreetiliselt saab vahetada. Kas see on üldse mingi koht, mille pärast muretseda?

Pilt
vtl
Ehitusveteran
Ehitusveteran

Re: Milline segumasin?

Kui keegi nüüd küsib, miks ma korraga neid põrandaid ei vala ja pumit kohale ei telli, siis vastus on see, et ma liigun remondiga ning seal oleva kolaga ruumist ruumi ning korraga ei ole võimalik kogu platsi puhtaks teha.
Puravik
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas Puravik »

Kuna kokkupuude olemas nendega remondi koha pealt siis. Mõlema puhul on nõrkkoht see,et trummel hakkab suure raskuse tõttu raami läbipainutama ning siis läheb hambumine valeks ja edasi lõppeb asi hammasvõõ või hammasratta vahetusega. Lisaks võib neil siis ka trumli toetuslaager ära kuluda. Nüüd ma ei teagi kas inimesed on neid nii üle koormanud või annavad ka lubatud koormuse puhul alla.

Robustset töölooma otsi mujalt :D
Väikemootorid(diisel ja bensiin) müük ja pinnasetihendajate remont Tallinnas .
KITO tõsteseadmed www.estmotor.ee
vtl
Ehitusveteran
Ehitusveteran

Kas seda raami läbipaindumist ja vale hambumist siis töö ajal näha-kuulda pole või käib see nii kähku, et üks kiire kõrin ja hambad maas? Kas seda Bauhausi Lescha plekist hammasvööd saab vahetada või on see kopsikuga ühes tükis?

Bauhaus annab eraisiku ostetud elektrilistele ja mootoriga tööriistadele muidu 5 aastat garantiid. Selle ajaga peaks saama kõik oma põrandad jms. valatud. Iseküsimus on see, kui ma pärast iga segutegemist peaksin masina garantiisse viima, siis pole see ka kuigi lõbus.
Kasutaja avatar
sashaobrok
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 36 korda
On tänatud: 43 korda

Lugemata postitus Postitas sashaobrok »

Vanasti laenati sõbra käest selliseks puhuks...
vanaema on sul veteran...
vtl
Ehitusveteran
Ehitusveteran

sashaobrok kirjutas:Vanasti laenati sõbra käest selliseks puhuks...
vtl kirjutas:Segutegemist jagub vähemalt kümnekonnaks korraks, seega ka rent + transa oleks tülikas ja majanduslikult teeb sama välja, mis masina ost.

...ma liigun remondiga ning seal oleva kolaga ruumist ruumi ning korraga ei ole võimalik kogu platsi puhtaks teha...
Pealegi, mul ei ole segumasinaga sõpra, kellel oleks ka transport olemas. :(
Sõiduka pagasnikusse see ju ei mahu?
Andresto
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänanud: 7 korda
On tänatud: 39 korda

Lugemata postitus Postitas Andresto »

Tere! Täiesti usun, et ülekoormatud ja segust puhastamata masin ei pea vastu.
Ega need vanad veneaegsed masinadki aegajalt lagunesid, oli ta siis ratastel reduktor ülekandega, millel võis pütt otsast kukkuda või jalustel rihmülekandega ja hammasvööga, millel ka võis tugilaager või hammasvöö ära kuluda.
Eks nad said vatti ka. Nii ka sellega.
Neist tänapäeva omadest üks kogemus just selle optimix 130 ga. Oli tutikas, kui toodi ja kasutasime vaid paarimehega kahekesi. Vundament, suurem osa maakivist, põrandaplaat, müüri- jm. segu sai segatud. Ei mäleta koguseid, aga tööd valmis ja uuele objektile läks masin puhtana - läikis nagu prillikivi, ei ühtki segukübet ega mõlki. Oleneb suuresti, kuidas hoitud ja ehk oli õnnegi. Järgmisel objektil olevat hulga müürisegu jm. seganud ja ühel hommikul, oli "jalutama" läinud. Paar väiksemat tööd olen omal ja kusagil veel, analoogsetega teinud!
Meeldib just see, et on kerge, saad üksi toimetada, hommikul välja, õhtul sisse või autole tõsta.
Külapealt laenamine või ise välja laenata - no ei tea! Parem, kui ikka üks operaator, kestab kauem - arvan ma. Andres
vtl
Ehitusveteran
Ehitusveteran

Küsimus on jätkuvalt õhus - kas plekkribaga või massiivse hammasvööga segumasin? kui massiivne hammasvöö võib ära kuluda või katki minna, siis pleki sisse pressitud auguriba tundub mulle õrnem, aga samas kui see hammasvöö on mingist eriti haprast malmist valatud, siis võib-olla on terasplekk isegi tugevam?

Müujast tingituna antakse plekkribaga masinale 5a. garantiid, hammasvööga saab tavalised 2 aastat pretensioonide esitamise aega.
Kasutaja avatar
pikk88
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 45 korda
On tänatud: 45 korda

Lugemata postitus Postitas pikk88 »

vtl kirjutas:Küsimus on jätkuvalt õhus - kas plekkribaga või massiivse hammasvööga segumasin? kui massiivne hammasvöö võib ära kuluda või katki minna, siis pleki sisse pressitud auguriba tundub mulle õrnem, aga samas kui see hammasvöö on mingist eriti haprast malmist valatud, siis võib-olla on terasplekk isegi tugevam?

Müujast tingituna antakse plekkribaga masinale 5a. garantiid, hammasvööga saab tavalised 2 aastat pretensioonide esitamise aega.
Sellega on ilmselt nagu naise valimisega. Pead oma kõhutunnet usaldama. Pole just palju nende segumasinatega kokku puutunud, kuid niipalju, kui silma on hakanud, siis enamus objektidel on olnud "massiivsed" masinad. Kui aparaadi eest korralikult hoolitseda siis vähemalt pole seda hirmu, et hambad maha kuluksid. Plekkvöö pihta võib ju alati kasvõi purjus segumasinaoperaator komistada ja selle lömmi lüüa ning ongi asi mokas. Valatud hammasvööga peaks vähemalt see oht olema välistatud.
See on muidugi minu isiklik arvamus.
Torutööd Tartus 56 932 898
vtl
Ehitusveteran
Ehitusveteran

Tjah. Järjest keerulisemaks läheb see valik. Netis tuulates selgus, et mingitel Optimix-idel pidi hammasvöö olema plastmassist ja siis ma ei imesta, kui need purunevad.
Neid Optimix-e on ka sadat erinevat tüüpi. Selgub, et Stokkeris 338€ eest müüdav Atika Optimix M130E ei ole sama masin, mis K-rautas 213€ eest müüdav Atika Optimix Mix 130. Mingil läti lehel on mõlemad mudelid näha ja hinnavahe 175 vs 215...230 läti raha. See "Mix 130 on tegelikult 125 liitrit ja lätlaste infolehe järgi "plastmasas zobgredzens", mis iganes see tähendab.
Ahah, http://www.tuotetieto.com/tiedot.htm?ha ... 007842f7d6 tõlgib Google kui "tugevast polüamiidist valmistatud hammaskehällä"

Ühesõnaga 200€ hinnaklassis on tegu ilmselt loteriiga ja mingeid üldistusi ei saa selle järgi teha.
Naabrivana
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 2 korda
On tänatud: 7 korda

Lugemata postitus Postitas Naabrivana »

2007.a. ostsin K-rautast 130-liitrit püstises asendis mahutava segumasina ca 3000.- eeki.
Masinal on plastist hammasvöö.
Masinaga on piisvalt tööd tehtud ja ka välja laenatud (ptui-ptui-ptui) kuid hetkel on veel vägagi heas korras.
Plastist hammasvöö on kenasti vastu pidanud, peab jälgima, et kive kaitsmevahel ei satu. Hammasvööle käib plastist kaitse veel lisaks peale.
Üldiselt võttes igati rahul ja era tarbimisse väga hea tööloom.

Leidsin masina kah http://interbauen.ee/segumasinad-guy-noel.html selline ta siis on.
Oma ala meister..
maik
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänanud: 18 korda
On tänatud: 24 korda

Lugemata postitus Postitas maik »

Tehn. andmed võivad olla 125, 130, jne. liitrit.
Reaalselt üle nelja 10-liitrise ämbri segamine on juba vägistamine.
Oskaja mees, hea mikseriga segab ajaliselt sama koguse ja segu on juba ämbris.
Sõltub reaalsest olukorrast objektil, aga mõningal juhul on segumasin välistatud(õhtune pesu) ja mikser asendamatu.
:jooma
Naabrivana
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 2 korda
On tänatud: 7 korda

Lugemata postitus Postitas Naabrivana »

Oleneb tõesti segust. Kuivsegu vispliga segi lasta pole probleem, aga kui segu on vähe tummisem, ehk liiva asemel on kruus, siis proovi sa seda seal vispeldada.
Oma ala meister..
Puravik
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas Puravik »

vtl kirjutas:Küsimus on jätkuvalt õhus - kas plekkribaga või massiivse hammasvööga segumasin? kui massiivne hammasvöö võib ära kuluda või katki minna, siis pleki sisse pressitud auguriba tundub mulle õrnem, aga samas kui see hammasvöö on mingist eriti haprast malmist valatud, siis võib-olla on terasplekk isegi tugevam?

Hammasvöö tehtud plastist ning koosneb 3-4 sektorist,mida saab eraldi osta ja vahetada. Otse loomulikult igasugused kivid ja liiv seal pidevalt vahel siis kulub ära.

Üldiselt on segumasin nii lihtne seade,et kui sa teda meeletult üle ei koorma siis peab ta sul vb 10 aastat vastu ja juba garantii ajaga peaks see masin ennast tagasi teenima ning võimelikke defekte avaldama.

Mis teha,tänapäeval hoitakse raua pealt kokku ning enamustel seadmetel on raam/korpus/kere lihtsalt liiga pehme,mis hakkab erinevaid probleeme tekitama :D
Väikemootorid(diisel ja bensiin) müük ja pinnasetihendajate remont Tallinnas .
KITO tõsteseadmed www.estmotor.ee
vtl
Ehitusveteran
Ehitusveteran

Puravik kirjutas:Hammasvöö tehtud plastist ning koosneb 3-4 sektorist,mida saab eraldi osta ja vahetada. Otse loomulikult igasugused kivid ja liiv seal pidevalt vahel siis kulub ära.
Tänase seisuga siis Optimix Mix 130 ära ostetud, mõttega et see plastvöö paistab olevat suht kergesti asendatav, aga kulunud plekiribaga pole midagi teha.

Ostmisega ka paras segadus - esmaspäeval tegin telefoniga hinnasildist pildi ja number oli 213€
Täna on segumasin täpselt samas asendis, hinnasiltki täpselt samasugune, aga number on 240€. :shock:
Oleks tegu olnud märgitud kampaaniatootega ja/või uue nädala või uue kuuga, ma saaks veel aru, aga lambist 27€ hinnale otsa lüüa...
Müüja alguses ütleb, et pole olnud. :roll: Kui näitan talle telefonist pilti, siis hakkab õiendama, et kuidas ma üldse julgesin pilti teha, välisuksel on silt, et pildistamine keelatud. Ma siis ilgun vastu, et ma ei teegi nende poest pilti, vaid hinnasildist märkmeid.
Lõpuks soovitati saali keskel era(!)kliendihalduri poole pöörduda ja tema tegi mulle vana hinna. Tänud sellegi eest. :hello:
-ivar-
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 12 korda
On tänatud: 1 korda

Lugemata postitus Postitas -ivar- »

Kas keegi oskaks öelda kogemuste põhjal
1) kui palju jõuab nt 8 tunniga segusmasin segu teha, kui kasutada valmisegusid kuhu tuleb lisada ainult vesi.
Vasta