1. leht 4-st
TÖÖTUBA. EKUK ahjulaboris
Postitatud: 20 Veebr 2012, 12:54
Postitas kaminahi
Töötoas toimuva selgitus.
Töötuba toimub märtsikuu kahel esimesel nädalavahetusel, 3.-4. märts ja 10.-11. märts. Kõigile soovijatele, olenemata elukutsest ja soost..
Töötoa korraldab Eesti Keskonnauuringute Keskus
http://et.wikipedia.org/wiki/Eesti_Kesk ... ute_Keskus
http://www.klab.ee/ Talinn, Marja 4D.
Lisatud: Töötoa esimesed tööpäevad toimuvad 3. märtsil kell 10.00 - 18.00 ja 4. märtsil 9.-00- 17.00. Lõunapausiga 1 tund.
Soodus ööbimivõimalus olemas Humala külalistemajas, 600m.
Lisaks laborisse hiljuti ehitatud plekkkestaga ahju ja praeahjuga ning alumise ringlõõriga pliidiga tutvumisele tuleb ehitamisele küpsetusahjuga tellisahi, nn kaminahi, mõõtudega 900 x 1140 x 2200. Töötoas osalejad saavad eelnevalt materjalid ehitatavast kvaliteetahjust ja selle ehituseks kehtivad ehitusnormid. Ahju ehituse viivad läbi Kerri ja Raivo Koppel ja selgitavad pidevalt kasutatud töövõtete ja materjalide kasutamist. Materjalide osas on taotluslikult jäädud üldkättesaadavate juurde. Kõik kasutatavad materjalid omavad EU serifikaati.
Ehitatav ahi on väga funktsionaalne ja vastupidav ning arvestatud ööpäevas ühekordsele kütmisele, keskmise väljundvõimsusega 4,5 kW. Võimalik kütta ka sagedamini, mis tõstab keskmiseks võimsuseks kuni 6 kW. Ahju kolle on täiustatud põlemisõhu jaotusega, see tagab efektiivse, säästliku ja saasteta põlemise. Küpsetusahjus on võimalik küpsetada leiba ilma küpsetusahju eraldi kütmata. Küpsetusahi on erinevate toitude valmistamiseks kasutuskõlblik üle ööpäeva. Soovi korral võimalik küpsetusahju muutmine autonoomse või lisakütte võimalusega küpsetusahjuks vaid hetkega.
Kuna lisamaterjalide valmistamine vajab eelnevat tööd ja materjale, oleks tore töötoas osaleda soovijate eelnevat registreerumist. Tasumine toimiub kohapeal, EKUK arve alusel, sularahas või ülekandega.
Üks päev : 30€ (kohtade olemasolul ilma ette registreerumata ja ei soovi lisamaterjale)
Kõik päevad: 100€ . Kohvipausid, järjepidevad ümarlaua arutelud, lisamaterjalid
Eelnevalt registreerumine:
Raivo Koppel info@ahjumaailm , tel 545 14881
Erik Teinemaa erik.teinemaa@klab , 50 94353, 6 112 937
Loodan moderaatori mõistvat suhtumist lugeda seda kõigi ahjuhuviliste teavitusena, mitte reklaamina
Vajalikud täiendused jooksvalt lisana.
kena köik
Raivo Koppel
Re: TÖÖTUBA. EKUK ahjulaboris
Postitatud: 20 Veebr 2012, 20:59
Postitas kaminahi
.
Re: TÖÖTUBA. EKUK ahjulaboris
Postitatud: 20 Veebr 2012, 21:40
Postitas Mart.P
Saan ma õigesti aru, et kui ma 25 h pärast oma seapraega sinna ahju juurde tulen, on seal võimalik sellele leivale veel üks hea käntsakas liha ka kõrvale küpsetada?
Re: TÖÖTUBA. EKUK ahjulaboris
Postitatud: 20 Veebr 2012, 21:53
Postitas motamees
Soe leib ja soe süda, perenaine tasane...

Re: TÖÖTUBA. EKUK ahjulaboris
Postitatud: 20 Veebr 2012, 21:56
Postitas kaminahi
Mart.P kirjutas:Saan ma õigesti aru, et kui ma 25 h pärast oma seapraega sinna ahju juurde tulen, on seal võimalik sellele leivale veel üks hea käntsakas liha ka kõrvale küpsetada?
Kõik, mis vajab küpsemiseks ca 100 C on sinna siis paras pala. Ma ei tea kokandusest palju, aga tallelihale on parim 65-70 ja 12 h.
Privas on sulle lisa.
Re: TÖÖTUBA. EKUK ahjulaboris
Postitatud: 20 Veebr 2012, 22:06
Postitas kaminahi
motamees kirjutas:Soe leib ja soe süda, perenaine tasane...

Just selline perenaine tuleb töötuppa

Re: TÖÖTUBA. EKUK ahjulaboris
Postitatud: 21 Veebr 2012, 14:46
Postitas kaminahi
Tore ja oodatud on kui keegi oskab kaugeltnurga meestele pakkuda soodsat üheskoos ööbimist. Siis jätkuks ka õhtul juttu kauemaks ja seltsis on ikka julgem

ka

Ennast arvan ka seltskonda

Re: TÖÖTUBA. EKUK ahjulaboris
Postitatud: 21 Veebr 2012, 15:16
Postitas green
Vot seal uudistaks küll heameelega savine sõrm suus, kuidas ametimehed ahju teevad. Kahjuks aga on muud plaanid juba nendeks nädalavahetusteks ette tehtud. Äkki pärast riputatakse miskit pildimaterjali?
Re: TÖÖTUBA. EKUK ahjulaboris
Postitatud: 21 Veebr 2012, 15:39
Postitas kaminahi
green kirjutas:Vot seal uudistaks küll heameelega savine sõrm suus, kuidas ametimehed ahju teevad. Kahjuks aga on muud plaanid juba nendeks nädalavahetusteks ette tehtud. Äkki pärast riputatakse miskit pildimaterjali?
Kindlasti riputatakse pärast osavõtnud koondise pilt üles

Veerandi sellest saaks juba täna teha

Re: TÖÖTUBA. EKUK ahjulaboris
Postitatud: 21 Veebr 2012, 22:48
Postitas kaminahi
Tänaseks õhtuks on registreerunud 7 vaprat. Värskast Sõrveni.Tore ja tänud
Nüüd 8

Re: TÖÖTUBA. EKUK ahjulaboris
Postitatud: 22 Veebr 2012, 12:42
Postitas kaminahi
ÖÖbida on võimalik lausa naabertänavas, 600m jalutus, parkimine, Humala 4 külalistemajas. Hind on 6-le inimesele kokku 50 €, koos hommikusöögiga
Selver asub laborist 400m.
Kes on sellest huvitatud, andke teada.
info@ahjumaailm.ee Broneerin aegsasti majutuse.
Re: TÖÖTUBA. EKUK ahjulaboris
Postitatud: 22 Veebr 2012, 19:21
Postitas green
Elektriküttega majaomanike perel oleks vist kogu perega soodsam ööbida külalistemajas, tulla töötuppa, süüa hommikusööki ja õppida ahjuehitust?
Re: TÖÖTUBA. EKUK ahjulaboris
Postitatud: 23 Veebr 2012, 10:08
Postitas kaminahi
Töötoa esimesed tööpäevad toimuvad 3. märtsil kell 10.00 - 18.00 ja 4. märtsil 9.-00- 17.00. Lõunapausiga 1 tund.
Re: TÖÖTUBA. EKUK ahjulaboris
Postitatud: 23 Veebr 2012, 19:27
Postitas Leevi
kaminahi kirjutas:Mart.P kirjutas:Saan ma õigesti aru, et kui ma 25 h pärast oma seapraega sinna ahju juurde tulen, on seal võimalik sellele leivale veel üks hea käntsakas liha ka kõrvale küpsetada?
Kõik, mis vajab küpsemiseks ca 100 C on sinna siis paras pala. Ma ei tea kokandusest palju, aga tallelihale on parim 65-70 ja 12 h.
Privas on sulle lisa.
Et siis 25 tunni pärast on veel 100 kraadi ja järgnevaks 12 tunniks on tagatud 65-70 kraadi? Et 37 tundi pärast kütmise alustamist (või lõpetamist) on küpsetusahjus jätkuvalt 65-70 kraadi, mis vajalik parima lambaprae valmimiseks?
Re: TÖÖTUBA. EKUK ahjulaboris
Postitatud: 23 Veebr 2012, 20:11
Postitas Leevi
Leevi kirjutas:kaminahi kirjutas:Mart.P kirjutas:Saan ma õigesti aru, et kui ma 25 h pärast oma seapraega sinna ahju juurde tulen, on seal võimalik sellele leivale veel üks hea käntsakas liha ka kõrvale küpsetada?
Kõik, mis vajab küpsemiseks ca 100 C on sinna siis paras pala. Ma ei tea kokandusest palju, aga tallelihale on parim 65-70 ja 12 h.
Privas on sulle lisa.
Et siis 25 tunni pärast on veel 100 kraadi ja järgnevaks 12 tunniks on tagatud 65-70 kraadi? Et 37 tundi pärast kütmise alustamist (või lõpetamist) on küpsetusahjus jätkuvalt 65-70 kraadi, mis vajalik parima lambaprae valmimiseks?
Tsiteerin iseenda postitust, et oleks selgelt näha minu järgneva postituse ajend ja põhjendus.
Käesoleva teema algataja, kasutaja Kaminahi, sukeldus mu viimase postituse järel privaatvestlusesse, mille kavatsen siinkohal ära tuua, kuna see on otseselt teemaga seotud. Niisiis.
Saadetud: 23 Veebr 2012, 20:41
Kellelt: kaminahi
Kellele: Leevi
Kui sul oma asjadest pole rääkida, siis ära hakka järjekordselt targutama. Kustuta palun oma postitus siin ära. See ei ole pealegi teemakohane.
Saadetud: 23 Veebr 2012, 20:54
Kellelt: Leevi
Kellele: kaminahi
See on teemakohane, kuna just sellise reklaamiga sa inimesi oma tooreste lihakäntsakatega kohale kutsud. Et kas siis 25 h peale kütmise alustamist/lõpetamist on veel võimalik järgneva 12h vältel saada üks korralik lambapraad, mille tarvis 65-70 kraadi ideaalne?
Saadetud: 23 Veebr 2012, 20:59
Kellelt: kaminahi
Kellele: Leevi
Nüüd ma kordan sulle viimast korda, et ära näe enam vaeva minuga suhtlemiseks.
-----
Kaminahi, ma ei suhtle sinuga, ootan lihtsalt vastust oma küsimusele. Avalikku vastust siis.
Re: TÖÖTUBA. EKUK ahjulaboris
Postitatud: 23 Veebr 2012, 20:28
Postitas kaminahi
Nüüd ma kordan sulle viimast korda, et ära näe enam vaeva minuga suhtlemiseks.
Re: TÖÖTUBA. EKUK ahjulaboris
Postitatud: 23 Veebr 2012, 20:33
Postitas Leevi
kaminahi kirjutas:Nüüd ma kordan sulle viimast korda, et ära näe enam vaeva minuga suhtlemiseks.
Ära suhtle, vasta lihtsalt foorumikasutaja küsimusele:
See on teemakohane, kuna just sellise reklaamiga sa inimesi oma tooreste lihakäntsakatega kohale kutsud. Et kas siis 25 h peale kütmise alustamist/lõpetamist on veel võimalik järgneva 12h vältel saada üks korralik lambapraad, mille tarvis 65-70 kraadi ideaalne?
Re: TÖÖTUBA. EKUK ahjulaboris
Postitatud: 23 Veebr 2012, 21:25
Postitas motamees
Leevi kirjutas:...See on teemakohane, kuna just sellise reklaamiga sa inimesi oma tooreste lihakäntsakatega kohale kutsud...
See ei ole üldse teemakohane, kuna seal töötoas ei saa liha küpsetada. Virtuaalpottsepp Leevi peaks ju seda teadma, et ahju kuivatamiseks läheb jupi aega. Senikaua kulub kogu puude tekitatud energia vee aurustamise peale ja ei saa sealt sooja ega küpsetisi.
Kui sa seda ennem ei teadnud, siis oli seda rõõm sulle teada anda.
Re: TÖÖTUBA. EKUK ahjulaboris
Postitatud: 23 Veebr 2012, 21:36
Postitas Leevi
motamees kirjutas:Leevi kirjutas:...See on teemakohane, kuna just sellise reklaamiga sa inimesi oma tooreste lihakäntsakatega kohale kutsud...
See ei ole üldse teemakohane, kuna seal töötoas ei saa liha küpsetada. Virtuaalpottsepp Leevi peaks ju seda teadma, et ahju kuivatamiseks läheb jupi aega. Senikaua kulub kogu puude tekitatud energia vee aurustamise peale ja ei saa sealt sooja ega küpsetisi.
Kui sa seda ennem ei teadnud, siis oli seda rõõm sulle teada anda.
Motamees, Kaminahi ise tõi teemasse need tunnid ja need kraadid. Logi on ju olemas, keri teemat rahulikult tagasi ja loe läbi. PS Kaasaegsete materjalide ja segudega ehitades ei ole see lõputu kuivamisperiood vajalik. Ahjule siis.
Re: TÖÖTUBA. EKUK ahjulaboris
Postitatud: 23 Veebr 2012, 21:45
Postitas Leevi
PS Kogu ürituse mõte ja eesmärk on siin korralikult sõnastamata. Saan aru, et inimesed taritakse kokku, neile näidatakse miskit. Kindlasti on kogu protsess tore ja õhkkond sõbralik. Aga mille eest täpsemalt raha küsitakse? Mis on ürituse mõte ja planeeritud tulem? Milline on üritusel teostatavate mõõtmiste pädevus ja saadud tulemustest lähtuv soovitus/kohustus? Schiffert kaitses EN15444 Brüsselis pärast aastatepikkust ettevalmistust. Tehaseahjud saavad omale CE-märgistuse teatud tunnustatud laborites. Kas siin teemas reklaamitud üritusel osalejad saavad kutsealaselt tunnustatud sertifikaadi vms? Kas katsetud ahjud saavad sertifikaadi? Või on tegemist suvalise laadaga, kus valitseb lõbus meeleolu ja miskit leidub ka kõrvataha panemiseks? Kas ürituse kohta antud teave vastab üldse Tarbijakaitse poolt seatud nõuetele?
Küsimusi on veel, aga alustuseks piisab vast eelpool esitatuist....
Re: TÖÖTUBA. EKUK ahjulaboris
Postitatud: 23 Veebr 2012, 22:42
Postitas motamees
Oh Leevi. Oled sa loll, või mängid seda?
Kuskil reklaamis pole kedagi kutsutud toore lihakäntsakaga töötuppa. Pildil on foorumlane Kaminahi omavalmistatud ahju ees. Leib ja termomeetri pilt just sellest ahjust. Ka lihajutt käib selle valmistehtud ahju kohta. Vat sellist ahju hakatakse töötoas tegema.
Kui sa pole viitsinud lugeda ka teisi töötoaga seoses olevaid postitusi, on see sinu viga. Selgituseks lühidalt - Mõõtmiste juurde ei lasta enam mingeid Juhaneid, ega Leevisid. Seal käib teaduslik töö ja selle pädevuses pead sa teistesse organitesse kaebama. Mingit ahju ehitamise kooli tunnistust pole sul sealt ka oodata. See on lihtsalt TÖÖTUBA. Kedagi pole vägisi sinna aetud. Kui sa raha maksta ei taha, siis pole ka vaja. Ahjuehitus jääb sul siis nägemata, kahjuks.
Vat nii on lood. Ei hakanud sulle seda privas selgitama, kuna sa ei oska lugu pidada privaatsusest. Panin siis kohe siia üles, avaliku kirjana.
Hääd terit sulle
Motamees.
Re: TÖÖTUBA. EKUK ahjulaboris
Postitatud: 23 Veebr 2012, 23:02
Postitas Leevi
motamees kirjutas:Oh Leevi. Oled sa loll, või mängid seda?
Kuskil reklaamis pole kedagi kutsutud toore lihakäntsakaga töötuppa. Pildil on foorumlane Kaminahi omavalmistatud ahju ees. Leib ja termomeetri pilt just sellest ahjust. Ka lihajutt käib selle valmistehtud ahju kohta. Vat sellist ahju hakatakse töötoas tegema.
Kui sa pole viitsinud lugeda ka teisi töötoaga seoses olevaid postitusi, on see sinu viga. Selgituseks lühidalt - Mõõtmiste juurde ei lasta enam mingeid Juhaneid, ega Leevisid. Seal käib teaduslik töö ja selle pädevuses pead sa teistesse organitesse kaebama. Mingit ahju ehitamise kooli tunnistust pole sul sealt ka oodata. See on lihtsalt TÖÖTUBA. Kedagi pole vägisi sinna aetud. Kui sa raha maksta ei taha, siis pole ka vaja. Ahjuehitus jääb sul siis nägemata, kahjuks.
Vat nii on lood. Ei hakanud sulle seda privas selgitama, kuna sa ei oska lugu pidada privaatsusest. Panin siis kohe siia üles, avaliku kirjana.
Hääd terit sulle
Motamees.
Tere, Motamees.
Meeldib mullegi pigem see avalikk jutt.
Kui Kaminahi tõi siia teemasse sisse oma ahju ja oma võileivad, perenaised, lambad, siis miks ei tohi ma küsimusi esitada?
Selle ürituse kohta vastasid aga kenasti, andes mõista, et tegu suva laadaga, kus Kaminahi ja co end promovad, aga mille tulemustest ei sünni miskit. Aga oodakem ära, mida ütleb Tarbijakaitse selle siin teemas esitatud reklaami kohta.
Re: TÖÖTUBA. EKUK ahjulaboris
Postitatud: 23 Veebr 2012, 23:16
Postitas Leevi
PSS Motamees. Kas selle ehitatava ahju puhul teostatakse siis mõõtmisi vähemalt 37 tunni vältel, et tõestada Kaminahi väidet lambakintsu küpsetamise osas? See pläma on teil nii nõrk, et kurb kohe. Loll ei ole mitte mina vaid need isikud, kes laadapileti ostavad. Kui olete pottsepad, siis teenige ikka ahjude ehitamisega, mitte inimeste lollitamisega. TEIE all pean silmas nii Sind, Motamees kui ka Kaminahi't. Sukk & Saabas Kuldne Tuli C.O.-d.
Ja, milline on mõõtmiste pädevus?
Re: TÖÖTUBA. EKUK ahjulaboris
Postitatud: 23 Veebr 2012, 23:43
Postitas fanatic
Leevi kirjutas:PS Kogu ürituse mõte ja eesmärk on siin korralikult sõnastamata. Saan aru, et inimesed taritakse kokku, neile näidatakse miskit. Kindlasti on kogu protsess tore ja õhkkond sõbralik. Aga mille eest täpsemalt raha küsitakse? Mis on ürituse mõte ja planeeritud tulem? Milline on üritusel teostatavate mõõtmiste pädevus ja saadud tulemustest lähtuv soovitus/kohustus? Schiffert kaitses EN15444 Brüsselis pärast aastatepikkust ettevalmistust. Tehaseahjud saavad omale CE-märgistuse teatud tunnustatud laborites. Kas siin teemas reklaamitud üritusel osalejad saavad kutsealaselt tunnustatud sertifikaadi vms? Kas katsetud ahjud saavad sertifikaadi? Või on tegemist suvalise laadaga, kus valitseb lõbus meeleolu ja miskit leidub ka kõrvataha panemiseks? Kas ürituse kohta antud teave vastab üldse Tarbijakaitse poolt seatud nõuetele?
Küsimusi on veel, aga alustuseks piisab vast eelpool esitatuist....
Aga küsi seda kõike töötoa korraldaja käest
http://www.klab.ee/
Re: TÖÖTUBA. EKUK ahjulaboris
Postitatud: 23 Veebr 2012, 23:47
Postitas Leevi
fanatic kirjutas:Leevi kirjutas:PS Kogu ürituse mõte ja eesmärk on siin korralikult sõnastamata. Saan aru, et inimesed taritakse kokku, neile näidatakse miskit. Kindlasti on kogu protsess tore ja õhkkond sõbralik. Aga mille eest täpsemalt raha küsitakse? Mis on ürituse mõte ja planeeritud tulem? Milline on üritusel teostatavate mõõtmiste pädevus ja saadud tulemustest lähtuv soovitus/kohustus? Schiffert kaitses EN15444 Brüsselis pärast aastatepikkust ettevalmistust. Tehaseahjud saavad omale CE-märgistuse teatud tunnustatud laborites. Kas siin teemas reklaamitud üritusel osalejad saavad kutsealaselt tunnustatud sertifikaadi vms? Kas katsetud ahjud saavad sertifikaadi? Või on tegemist suvalise laadaga, kus valitseb lõbus meeleolu ja miskit leidub ka kõrvataha panemiseks? Kas ürituse kohta antud teave vastab üldse Tarbijakaitse poolt seatud nõuetele?
Küsimusi on veel, aga alustuseks piisab vast eelpool esitatuist....
Aga küsi seda kõike töötoa korraldaja käest
http://www.klab.ee/
Tänud lingi eest, mis oli olemas ka teema esimeses postituses. Aga pärin oma küsimustele vastuseid ka nn korraldaja käest. Selle pärast ei ole tõesti tarvis muretseda.