gaas vs võhk-vesi soojuspump, reaalsus vs müügimees
-
- külaline
gaas vs võhk-vesi soojuspump, reaalsus vs müügimees
Lugemata postitus Postitas Külaline »
Et endale mitte lasta kotti pähe tõmmata, siis küsin avamust ka targematelt.
Nimelt vaja enda jaoks valmis mõelda küttesüsteem, aga mida valida, ei oska, plaanin tellida kütteprojekti aga ennem sooviks ka ise mingit pilti ette saada.
Andmed:
Köetav pind: 160 ruutu, esimesele korrusele olen mõelnud põrandakütet, teisele radikaid.
Gaasi trass tänaval, vaja liitumist: 3200 + toru toomine majja, tõenäoliselt nii 5000 eurot.
Olen nüüd natuke ringi vaadanud õhk-vesi soojuspumpade hindu ning need millel lubatakse töötamist ka -25 kraadi juures, maksavad seal 4000-5000 euro vahel, ehk erilist vahet nagu gaasiga pole.
Kas olen vaadanud väga valesi mudeleid, või ongi nende hinnad nii kõrged? Kui nii, siis vist pigem tasuks ikkagi gaasi poole vaadata...
Mis Teie arvate?
Kuidas üldse lahendatakse olukord, kus esimesel põrandaküte ja teisel radikad? Kas põhimõtteliselt vesi köetakse vastavalt radikate tempile ja põrandaküttesse laskmisel lahjendatakse vastavalt soovitud tempile? Võimalus ka alla muidugi radikad panna, kui see süsteemi lihtsamaks ja töökindlamaks teeb.
-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 16 korda
- On tänatud: 13 korda
- Kontakt:
Re: gaas vs võhk-vesi soojuspump, reaalsus vs müügimees
Lugemata postitus Postitas Veikko »
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 1 korda
- On tänatud: 66 korda
Lugemata postitus Postitas trebla »
Kallimaks lähevad mõlemad, nii elekter kui gaas. Vt www.energy.eu lehelt euroopa (eeskätt skandinaavia) elektri ja gaasihindu...peagi oleme ka meie nende hinnatasemel.
Maaküttepump on sul välistatud?
Võib-olla panna gaas ja osta kõrvale odav Amitime õhk-vesi pump..
vt Kalvise kogemust selle kasutamisel. Paljalt selle peale ei julgeks maja soojavarustust jätta aga soojemate ilmadega on gaasist ehk odavam. Iseäranis, kui PV elekter ükskord konkurentsivõimelisemaks muutub.
-
- külaline
Ümberehitud olemasolevast ja pole midagi planeerida.Kas maja valmis ehitatud ja mis on soojustus. Millist maja kütekulu planeerisid projekteerimise käigus.
Reaalsus siiski tundub selline, et kaks varianti, kas gaas või puuküte, ala pellet vms ... ja siis mingi odav soojuspump lisaks.
Kuid siiski suht arusaamatu, kuidas saab kasutada ühe põleti puhul nii põrandakütet kui radikaid(temperatuuri erinevus ca 2x), aga vast suudetakse see konsultatsioonil selgeks teha.
Aga tänud kinnitamaks ka minu enda pessimismi sellesse õhk-vesi soojuspumpa.
-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 16 korda
- On tänatud: 13 korda
- Kontakt:
Lugemata postitus Postitas Veikko »
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 3 korda
- On tänatud: 316 korda
Lugemata postitus Postitas Kalvis »
Soojuspumpadest on eesti turul saada vaid kahte erinevat hiinlast mõistliku hinnaga, ülejäänutel on hind "kullast" ehk arvestades ehitusmaksumust, läheb tasuvusaeg ebamõistlikult pikaks. AMITIME le on 2 puudust, välisosa lärmab rohkem kui 55 dB (praegu külmaga hakkas Mitchubishi rohkem lärmama) ja kuna tal on seda odavat õliga külmaaine sees siis 25 miinuskraadi saabumisel külmub välisosa kinni.
Küttesõlme tegemisel on soovitav, et kõigepealt saadad vee radiaatoritesse ja boileritesse, neist väljuva edasi põrandaküttesse.
-
- külaline
Miks vaja teha eraldi temperatuuriga süsteem ? mõlemad põrandaküttega ja pole vaja eraldi segamissõlme
jah minu mõte on gaasikatla korral kus ka boiler on komplektis, oma kogemus
Mul siis omal on kondensatsioon tüüpi gaasikatel millel on boiler sees, katlast väljub küttele 2 toru mis jagunevad siis 1. ja 2. kollektoritele ja kõik. igasugune segamine ja pumbamäng on katla sees.
Lugemata postitus Postitas kyveltech »
-
- Ehitusspets
- On tänatud: 3 korda
Lugemata postitus Postitas kütja »
Külaline kirjutas:miks radikad 2.korrusele ?
Miks vaja teha eraldi temperatuuriga süsteem ? mõlemad põrandaküttega ja pole vaja eraldi segamissõlme
jah minu mõte on gaasikatla korral kus ka boiler on komplektis, oma kogemus
Mul siis omal on kondensatsioon tüüpi gaasikatel millel on boiler sees, katlast väljub küttele 2 toru mis jagunevad siis 1. ja 2. kollektoritele ja kõik. igasugune segamine ja pumbamäng on katla sees.
Teisel korrusel pole nagu põrandaküttel erilist pointi,soe korrus all olemas.See betooni mass tuleb päris korralik sinna selga.
-
- külaline
aga teine: mul on kogu tehnosüsteem vannitoa nurgas nagu üks külmkapp ei ole suurem ehk 60cm lai ja sügav ning 150..160 kõrge. kütte pealevool ja tagasivool, külm vesi sisse ja soe välja, gaas sisse ja need on katla taga peidus. seega KÕIK süsteem ei võta rohkem ruumi mis mõningatel juhtudel on probleem sest puudub tehnoruum. ei ole lisaks mingeid pumbasõlmi ega ka boilerit mis on juba seal sees.
põrandaküte 2. korrusel andis mulle näiteks selle, et see klassikaline soovitus paigaldada radikas akna alla piirab minu vabadust mööblit paigutada ja naisel kardinaid valida no ei ole enam seda probleemi.
lapsele asi ehitatud laud/riiul akna alla seal kus muidu peaks radikas olema ja suht koht keerukas oleks radika ja kardinate koostöö leidmine kus on üks aken maast/laeni näiteks.
lihtsalt toon välja mõned nüansid ja mõtted.
ei kahetse grammigi seda et mul 2.k on põrandaküttega, lastel on ülimõnus mängida.
Kui teema algataja annab asjast rohkem infot saame ka soovitada variante. Selge on see, et õhkvesi pumbaga võid kõige suuremate külmadega hädas olla. Samas peaks olema kulu keskmiselt väiksem kui gaasil. Samas gaasiga sa külma jääd ainult juhul kui venelane kraani kinni keerab. Pelletiga oleks neist mõlemist vist odavam pm. Seega oleks pellet isegi päris hea lahendus, aga samas on sellega omad probleemid, pead tankima paaki, tuhka välja viima, ladustama pelletit, sul peab olema kindlasti korsten korralik ning tuleoht on ka suurem( seda lugege ohuna).
- rokikas
- Ehituspenskar
- On tänanud: 227 korda
- On tänatud: 231 korda
Lugemata postitus Postitas rokikas »
ehitusremont@gmail.com
-
- Ehitusspets
- rokikas
- Ehituspenskar
- On tänanud: 227 korda
- On tänatud: 231 korda
Lugemata postitus Postitas rokikas »
ehitusremont@gmail.com
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 11 korda
- On tänatud: 80 korda
Lugemata postitus Postitas dumbuser »
-
- Ehitusspets
rokikas kirjutas:Tohoh. Ehk viitsid mõne näite tuua sellest päris koleda hinnaga lahendusest? Mis selle hinna nii hulluks peaks tegema?
Soojusjaotusplaadid teevad selle hinna koledaks.Võib muidugi jaan tatikat panna ja igasugu fooliumiga mängida,aga see jäägu jaantatikate pärusmaaks.
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 3 korda
- On tänatud: 316 korda
Lugemata postitus Postitas Kalvis »
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted