1. leht 1-st

Köögikappide uksed ja hinged

Postitatud: 07 Veebr 2012, 10:51
Postitas kipsidiletant
Tere,

kui köögikapil on kaks 18 mm paksust ust, siis mitu millimeetrit oleks mõtet jätta kahe ukse vahele, et nad ilusti lahti-kinni käima hakkaksid ja samas pragu liiga suur ei oleks? Kas on mingi standard?

Vaatasin veel, kuidas ühel vanal kahe uksega kapil oli sedasi kavalasti tehtud, et ühe ukse serv oli kergelt kaldu lõigatud, et avades ilusti teisest mööda tuleks ja kinni olles pragu võimalikult oleks. Tänapäeval vist nii ei tehta eriti ja üldjuhul kapiuste servad ikka 90 kraadi?

Plaanis kasutada selliseid hingi, mis kinnituvad väljastpoolt ukse pinna ja kapi serva peale. Sellega seoses küsimus, et kas 18 mm paksusel vineeril jääb kruvi serva sisse pidama?

Ette tänades...

Re: Köögikappide uksed ja hinged

Postitatud: 09 Veebr 2012, 20:35
Postitas kipsidiletant
Ei teagi nüüd, kas küsimus sai liiga lihtne või liiga raske....

Re: Köögikappide uksed ja hinged

Postitatud: 09 Veebr 2012, 21:04
Postitas Küülaline
Mõnes teises teemas siin ollakse väga vihased standardite peale, aga sina igatsed köögi-kapi-ukse-prao standardit. Puuri kruvile auk ette, siis ei aja vineeri lõhki. Sobiva kruviga jääb pidama kindlasti. Tee enne mõned katsetükid.

Re: Köögikappide uksed ja hinged

Postitatud: 10 Veebr 2012, 11:09
Postitas kipsidiletant
No eks ma muidugi tahan standardit või pigem "head tava". Võib-olla oleks standardis isegi serva sisse kruvi laskmise kohta midagi öeldud, et kas jääb aastateks pidama või kukub kahe kuu pärast uks sülle.

Aga eks ma jah seda uste vahelise prao asja pean vist jah mingite lauajuppidega katsetama enne.

Aga tänud vastuse eest!

Re: Köögikappide uksed ja hinged

Postitatud: 10 Veebr 2012, 16:39
Postitas Külaline
Ma ise tegin kapile uksi valmistades nii, et võtsin joonlaua kätte ja veetsin minutikese praeguste kappide ees mediteerides. Tulemus sai hea :)