kellel on elemntmaja?

Rauno100
külaline

kellel on elemntmaja?

Lugemata postitus Postitas Rauno100 »

tere!
kellel on elementmaja? palun jagage emotsioone et siis kuidas on soojapidavus ja vajumine jne muud müüdid. on need murtud või mitte? kes on ise ehitanud siis keda julgete soovitada elemente tootma? mida peaks järgima eriti kui elente tellida ja kuidas selle teema puhul jääb hinna/kvaliteedi suhe? kas keegi on lasknud ka täiesti oma projekti järgi teha?
asi omal päris algusfaasis ja tänan igasuguste soovituste eest.
Eestikinnisvara
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 1 korda
On tänatud: 9 korda
Kontakt:

Re: kellel on elemntmaja?

Lugemata postitus Postitas Eestikinnisvara »

Kui ise pole ehitaja ja pole asjaga kursis, siis kaasa mõistusega ehitusliku kogemusega inimene, kes aitab sul ehk parimat valida.
Mina jään siinkohal endale kindlaks, et elementmaja ei ole "odav maja", kuigi see esmapilgul võib nii tunduda. Ehitushind on sõltuvalt tootjast kas samal või isegi kõrgemal tasemel võrreldes tavaehitisega.

Mida jälgida: 1. elemendi konstruktsioon 2. kuidas elemdid kokku liidetakse (milline tapp? kuidas välditakse läbipuhumist? jne) 3. vundamendi ja seinapaneeli ühendus ja teostus
Reeglina on kõik elementmaja kilbi siseosad nö. viimistlusvalmis. Reaalsus on siiski midagi muud. Soovitan kogu perimeetri katta veel 1x sobiliku ehitusplaadiga.
Kuna minul on suurem kogemus Soome majatootjaga, siis selline asi nagu vajumine on selge müüt. Element ise ei vaju kuhugi. Saab vajuda vundament, mis sinu palgatud ehitajad on ehitanud.
Soojapidavus vähamasti Soome majatootjal ideaalne.

Eesti tootjaid paraku ei oska soovitada. Tean ühte termoprofiilelementmaja tootjat ja olen ka tema 1 majakese püstitanud, kuid erilist usaldust see paraku ei tekitanud. Sõlmed olid eestlaslikult läbi mõtlemata ja suurem oli soov midagigi püsti panna :)
rauno100
külaline

Lugemata postitus Postitas rauno100 »

Kindlasti kaasan mõne teadjama inimese kuid praegu üritan välja selgitada mida ma tahan saada üldse:) (kivi/karkass/element) eriti meeldib mulle elementmaja puhul kiire püstituse aeg, vältimaks kaadri kuudepikkust tööd objektil, mis tundub väga kulukas ja kvaliteet hakkab sõltuma ilmast ja ehitajate enesetundest:)
Hendri
Uus kasutaja
Uus kasutaja
On tänanud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas Hendri »

Tähelepanu peaks pöörama ka elementide karkassvõrgustikule ja kuidas seda karkassi on suudetud soojustada ja kui soojustus on tehases paigaldatud, siis millise kvaliteediga - peab arvestama et elementide paigaldamisel, vedamisel see soojustus nende sees võib ära liikuda...
Vasta