ahjuga mure

Kõik teemad ahjude, kaminate, korstende kohta
tom15
Uus kasutaja
Uus kasutaja

ahjuga mure

Lugemata postitus Postitas tom15 »

Tere.Minu elamine omab sellist ahju nagu kirja lõpus olevatel linkidel.Ahi on ruudukujuline ja valatud võlviga.ahju slepe korstnasse asub ahju ülaosas.Sellega aga väike mure.Kui kütte lahtiste ukse õhuaukudega siis jääb õhku väheks ja ahi läheb soojaks ainult ainult altpoolt.Kui aga teha ahju uks natuke lahti siis ahi läheb soojaks üleni...õigemini läheb natuke leigeks!minu arvamus et lahtise uksega satub õhk ahju "valesse kohta" ja jahutab ahjus temeratuuri maha.Mida arvavad sellest oma ala asjatundjad?Kas on võimalik paigaldada sellesse ahju kolde rest ja teha olemasoleva ukse alla luuk?Kui suur see töö on ja mis see umb kaudu maksma võib minna?Pidid ahjust.http://album.ee/node/26316587/50298289 , http://album.ee/node/26316589/50298289 , http://album.ee/node/26316591/50298289
Kasutaja avatar
Robi 1
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 190 korda
On tänatud: 220 korda

Re: ahjuga mure

Lugemata postitus Postitas Robi 1 »

viewtopic.php?f=1&t=25616&start=325

Sul tuleks sarnane töö ette võtta, nagu siin teemas ( vaata see valge ahi seal). Peale tuhaluugi paigaldamist läks ahi ilusasti soojaks ja omanik on väga rahul.

Saaks koldest ka pildi...?
Kasutaja avatar
pikk88
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 45 korda
On tänatud: 45 korda

Lugemata postitus Postitas pikk88 »

Robi 1 kirjutas:viewtopic.php?f=1&t=25616&start=325

Sul tuleks sarnane töö ette võtta, nagu siin teemas ( vaata see valge ahi seal). Peale tuhaluugi paigaldamist läks ahi ilusasti soojaks ja omanik on väga rahul.

Saaks koldest ka pildi...?
Robi räägi natuke, millega sa selle augu sinna sisse tegid?
Torutööd Tartus 56 932 898
tom15
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Pildi koldest saan lähipäevil sest pole hetkel kodus.Kas seda ümbertegemist keerulisemaks ei tee asjaolu et tegemist on glasuur pottidega?Kolle on uksest kummagile poole umbes 5 cm laiem.
Kasutaja avatar
Robi 1
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Hei !

Mul on autos alati selline lintraktori lindipulgast tehtud meisel ja sellega saab igasuguset murest alatasa üle :) . Läksin seal läbi kolmekordse tellise nagu naksti ja uks spets tüüblitega ette. Oleks see ahi olnud saviseguga lapitud, siis poleks meislt olnud vaja tuuagi, aga see alumine osa oli vähemalt tsemendiga ja ilmatta kõva, mis muidugu venerauale siiski alla andis :banghead: .

Paneb, aga imestama see, et neid umbkoldeid ikka tänapäeval veel vorbitakse nii hoogsalt.
Potist kettaga läbi ja kolle alt tühjaks, siis uuesti lappida, nii nagu vaja restile. Tuhaluuk kinnitada telliste külge traadiga.
Kasutaja avatar
pikk88
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Kas meisliga kolkides mõrasid ei peksa sisse? :shock:
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 398 korda
On tänatud: 194 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas kaminahi »

Robi 1 kirjutas:Hei !

Paneb, aga imestama see, et neid umbkoldeid ikka tänapäeval veel vorbitakse nii hoogsalt.
"Restkollete vähese leviku põhjuseks toaahjude ehitamisel on peamiselt pottseppade nõrk põlemisteooria tundmine nung ühtlasi püüd ahju üles laduda võimalikult väikese töömahuga, samal ajal ka tööde tellijate ja vastuvõtjate vähene nõudlikkus".
Sedasi kirjutas juba Arvo Veski .
Veski raamatu mulle mõistmata vastuolu on jutt ja joonised. Jutt on restkolletest, joonised umbkolletest. Selge, et pottsepp tunnistab pilti, mitte tähti.
Kui tänased õpetajad kuulutavad, et pottahi on poole võimsam soojaandja kui mis iganes muu kestaga ahi, siis milleks üldse rääkida põlemisteooriast?

Keegi pidi selle ahju ju tegema ja miks peaks veel keegi teiste tööd aina parandama? Autor välja :blush:
Hea tava on arvustada inimeste mõtteid ja arvamusi, mitte isikuid endid, ning oma arvamusi argumenteerida.
tel. 54514881 OÜ Ahjumaailm, http://www.ahjumaailm.ee
koostöös http://www.unibuild.ee
------------------
www.ehituspenskarid.com
tom15
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Ahi tehtud viis aastat tagasi vanema pottsepa poolt ja ta see mees enam tervise tõttu kodunt väljas ei käi.
Muidugi oli ka ahju hind soodne.aga see selleks,eks omad vitsad peksavad.Eks see pottsepa valik sai ka määravaks see tõttu et potid on kodu kandist ja meister samuti,ehk siis pärnumaalt.aga ega seda tööd see talv teha ei plaani.Jääb ilmselt kevade-suve peale,aga ma uurin selle töö kasulikkusest ja kust mujalt kui siit foorumist!!!
Küsiks ,et millist luuki alla soovitatakse?või mida veel peaks varuma?Kuna ise olen soomes ja siin valik suurem siis vaataks siit midagi.
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Kontakt:

tom15 kirjutas:Ahi tehtud viis aastat tagasi vanema pottsepa poolt ja ta see mees enam tervise tõttu kodunt väljas ei käi.
Muidugi oli ka ahju hind soodne.aga see selleks,eks omad vitsad peksavad.Eks see pottsepa valik sai ka määravaks see tõttu et potid on kodu kandist ja meister samuti,ehk siis pärnumaalt.aga ega seda tööd see talv teha ei plaani.Jääb ilmselt kevade-suve peale,aga ma uurin selle töö kasulikkusest ja kust mujalt kui siit foorumist!!!
Ära siis teist korda sama ämbriga kolista. Kuigi peaksid nii väikese töö tellima just kohalikult meistrilt.
Hea tava on arvustada inimeste mõtteid ja arvamusi, mitte isikuid endid, ning oma arvamusi argumenteerida.
------------------
www.ehituspenskarid.com
tom15
Uus kasutaja
Uus kasutaja

see oli valus laks ja ma arvan et olen siiamaani suutnud "ämbreid" vältida :) selle töö jaoks otsin ikka oma ala asjatundja.Või on kellegil soovitada pärnumaalt meistrit säärase töö jaoks?
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Kontakt:

Asjatundjatel on uute ahjudega töö olemas. Pole ka kombeks teiste tööd torkida. Äkki saad asja ise tehtud?
------------------
www.ehituspenskarid.com
tom15
Uus kasutaja
Uus kasutaja

ka see mõte käis peast läbi...ma üritan saada ka koldest pildi ja ehk saab siit siit vähe abi.
hulgus
pole kodus
On tänatud: 4 korda

Lugemata postitus Postitas hulgus »

kaminahi kirjutas:Asjatundjatel on uute ahjudega töö olemas. Pole ka kombeks teiste tööd torkida. Äkki saad asja ise tehtud?
Ei taha riidu kiskuda, aga kahjuks on selline suhtumine pottseppade seas laialt levinud.
Tuletan meelde, et keskmine kodanik, tellib elu jooksul uue ahju/pliidi/kamina ehituse 0,.. korda elus. ehk enamus mitte kordagi ja teised vast korra elus. st ämbrisse astumine on enamgi kui reaalne, sest reklaamivad ennast soss-sepad, aga meistritel on järjekord ees.
Mulle keeras üks kuulutuse peale leitud Tartu soovitustega soss-sepp p--a kokku, käis teine mees vaatamas, ütles, et tema ei taha käppi ja tellisin "meistri" tagasi. Tegi ümber ja mitte grammigi parema. Raha sai pool ette ja teise poole "esimese suitsuga".
Samal ajal käis konsultant, kes tegelikult ise väga hea meister kohal, tegi poole aastaga väga korraliku asja ja alustas järgmist, 16kuud peale alustamist , kui paikas oli 3 rida potte, loobusin ka tema teenetest. Ettemaks jäigi õhku.
Lõpuks suure otsimise peale leidsin meistri kes tegi asja lõpuni.

Kuulates nüüd hr. Kaminahju, mis oleks siis pidanud tegema?
Esimesel juhul laskma "soss-sepal" korra aastas eluhoones ahju uuesti laduda, või oleks pidanud kellukooli õppima minema?
Või oleks teisel juhul pidanud ootama veel 40 kuud, kuniks kõik 11 rida potte paikas on?

Nüüd oma kogemustele toetudes olen leidnud 3 "meistrit" keda peale makstes ka ei palkaks ja ühe töömehe, kelle vaba momendi tabamiseks peab aastakese ootama.

ps. siin ja seal foorumites ennast reklaaminud sepad, ei vaevunud mitte ükski isegi tagasi helistama/meilima, kui neilt pakkumist 6 aastat tagasi küsisin.
tom15
Uus kasutaja
Uus kasutaja

ma ei karda seda tööd!!!olen maamees ja palju asjad on esimest korda vaja teha.kui ikkagi uurida ja konsulteerida siis saab ka tulemuse.ei olnud ka keskütet enne paigaldanud.sõbrale tegi uue süsteemi koos akupaagi ja automaatikaga ja töötab väga edukalt.isegi õppin torumehed on käinud vaatamas ja kiitmas.Tähtis on olla kursis uute tehnoloogiate ja loobuda paljudest stampidest!Vanasti ju tehti nii!!!loll jutt....aga tänapäeval teeme teisiti!!!ilus näide on umbkolle ja restkolle!!!
Kasutaja avatar
Robi 1
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Ajate vägisi naerma peremees kui arvate,et Soomes neid tuhaluuke rohkem saada on. Ma olen ka Soomes ja näiteks Porvoos oli neid ainult vanavarapoes kohe saada. K-rauast sai tellida ühte malli ja oleks maksnud 80 e-. Lõpuks peremees käis, otsis ja leidis Mäntsälää mingist poest 50 euroga, mis ka ette läks.
Eestis on neid asju tunduvalt rohkem saada ja maksavad ka vähem. Eelmine talv sai ostetud 35 e malmist luuk näiteks. Soomes on isegi savisegu suhteliselt raske kuskilt osta ( puhas savipulber vist täiesti tundmatu, sest kaupmees rääkis, et töötab aastast 1960, aga savi pole isegi näinud seni).
Selline töö võtab aega umbes kolm tundi kui ise teha. Aga väga kasulik oleks seda ahju ka mujalt kontrollida. Pildid tõusvast lõõrist näiteks, kaamera ahju ja klõps.
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Kontakt:

Tom. Pole kahtlustki, et pead selle asja ise ette võtma :good: Võta need kivid sealt kolde põhjast savisegust välja ja moodusta sinna tuharuum ja selle järgi siis lõikad ette, pottide sisse, soovitavalt rumba keskele, ava tuha(õhu)luugi tarbeks. Usu, sa jääd endaga rahule ja las tulevad ka Pärnumaa pottsepad vaatama. Tean, et Pärnumaa meistrid ladusid veel paar aastat tagasi reipalt umbkoldeid ja oh seda kiitust veel, mis nad üles näitasid oma tarkuse üle :oops: On valmis tänagi teisi õpetama ;)
------------------
www.ehituspenskarid.com
virgor
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 2 korda
On tänatud: 8 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas virgor »

[quote="tom15"]Tere.Minu elamine omab sellist ahju nagu kirja lõpus olevatel linkidel.Ahi on ruudukujuline ja valatud võlviga.ahju slepe korstnasse asub ahju ülaosas.Sellega aga väike mure.Kui kütte lahtiste ukse õhuaukudega siis jääb õhku väheks ja ahi läheb soojaks ainult ainult altpoolt.Kui aga teha ahju uks natuke lahti siis ahi läheb soojaks üleni...õigemini läheb natuke leigeks!minu arvamus et lahtise uksega satub õhk ahju "valesse kohta" ja jahutab ahjus temeratuuri maha.

Umbkoldega ju toimivad hästi.See ,et lahtise oksega läheb õhk valesse kohta :scratch: .Kui läheb ainult leigeks :cry: .Pildi pealt arvan ,et lõõrid on liiga suured.Puhastusluuke pole ,et saaks käigud teada :blush: .Kunagi siin oli jutt,et hästi tõmbas ahi,sest koldest läks tõusu lõõr kohe korstnasse ja ahi ei läinud soojaks.
Ahjud,pliidid,kaminad
www.hot.ee/kaminad
tom15
Uus kasutaja
Uus kasutaja

ma arvan et point on selles ukses mis on kõrge.Vanasti oli uksed teistpidi ristkülikud...nüd kui uks avada siis läheb õhk kohe kolde lae alla ja sealt koos suitsugaasidega lõõridesse.Aga seda ei tohiks ju juhtuda sest see õhk jahutab suitsugaasid maha.Olin ise ahju ehituse juures ja lõõrid on täitsa olemas.Ainult et kui palju ja kuidas nad paiknevad seda ei mäleta.Jälle üks kivi minu kapsaaeda,oleks pidanud pilti tegema!!!
nagu selles laulus et inimene õpib kogu elu aja ,sureb aga ikka lollina!!!
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Kontakt:

Tee nüüd siis koldest pilt ja tõusulõõrist. Püüame sind lollina suremisest päästa :)
------------------
www.ehituspenskarid.com
Kasutaja avatar
Robi 1
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Ma võin tuua sellise näitte: Kui paigaldasin vanale plekkahjule tuhaluugi, siis temp. tõusis sama puukogusega nii palju, et tuppa tuli värvi kärsahaisu ahju pinnast. Nüüd on ahi 10 aastat sedasi toimind ja ei kujuta ettegi ilma tuharestita ahju endal.
tom15
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Kolde sisemusest pildi saan õhtuks sest ma ise soomes ja kodus pole seda inimest kes pilti teeks.Aga mulle meeldib see kõik mida ma siit loen :)
Kasutaja avatar
Robi 1
Ehituspenskar
Ehituspenskar

pikk88 kirjutas:Kas meisliga kolkides mõrasid ei peksa sisse? :shock:
--------------------------------
Peksab küll! Igal tööl on, aga omad võtted ja kõva seguga ei saa kasutada näiteks piikke, mida ise tarvitan savivuuke lahti murdes.Mul on kohe eraldi riistad selleks.
Manused
Sellise abil saab tellise sealt puruks kust ise tahan või ka tervelt muidugi välja.
Sellise abil saab tellise sealt puruks kust ise tahan või ka tervelt muidugi välja.
piik2.jpg (23.04 KiB) Vaadatud 3380 korda
Viimati muutis Robi 1, 28 Jaan 2012, 12:30, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
pikk88
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Seda ma täitsa usun, et omad võtted ja omad riistad selleks.
Pilte millegipärast ei näe. Foorum teatab, et: Valitud manust ei ole enam.

Faili ./../files/7819_7646f1e585516b32cfbaf09077175061 ei eksisteeri.

:?
tom15
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Piigivalikus on mingi ese mis kuulub nagu rohkem militaar valdkonda :)
Kasutaja avatar
Robi 1
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Igal piigil peab hea tugi olema! Militaarsus mind ei huvita! Kui häirib,siis võin pildi maha võtta.
Vasta