Plaan on hakata 4. korrusel paneelmajas pesuruumi remontima. Alustan siis põrandast. Palju tekkis aga küsimusi, et kuidas kõige õigem oleks teha. Milliseid materjale kasutada, milline võiks olla järjekord ning igasugused muud nõuanded sel teemal oleksid ka väga teretulnud.
Tegemist on väikese korteriga, kus kööki viiva koridori arvelt sai pesuruumi suurendatud (nüüd põrandapinda u 4-5m2) . Endise koridori põrand on paneelist ja selle peal laud ja selle peal linoleum. Pesuruumi põrand on praegu plaaditud.
Mul mõte selline, et võtaks laua ära, tõstaks põranda pinna kuni plaaditud osani ja siis plaadiks kogu põranda uuesti ära.
Millises järjekorras, milliste vahenditega see laudpõranda osa täita tuleks? Kas vana plaadi peale saab otse uut plaati panna? Ja kui soov oleks ka mingi osa põrandaküttega katta, siis milliseid vahendeid kasutada (vaip, kaabel)? Kui palju põrandakütte paigaldamisel põrand tõuseb? Kas ikka on vaja panna küttekaabli alla soojust peegeldavat fooliumit või nt penot soojapidavuseks...soojus tõuseb ju nagunii üles ja 4. korrusel neli esimest korterit nagunii kütavad paneelid alt soojaks.
Palun igasuguseid abistavaid kommentare. Olen tahtmist täis, et ise oma kodus teha, kuid ei tahaks päris jalgratast leiutada.
Ette tänades,
Lea
korteri pesuruumi põrand
põrandad, põrandatööd
- Elentino
- Ehitusspets
- On tänanud: 5 korda
- On tänatud: 9 korda
Re: korteri pesuruumi põrand
Lugemata postitus Postitas Elentino »
Põrandakütte sellisel kujul ja arvamusel paigaldades hakkad kütma hoopis alumise korteri lage, mille oled eelnevalt veega läbi leotanud. Lisaks ehitusele, mida ei saa sihtotstarbekalt kasutada, pead maksma ka naabritele tekitatud kahju.
Elentino teostab üldehitust!
Lugemata postitus Postitas iseteen »
Tänan vastuse eest! Kuigi abi sellest ei olnud:). Selgituseks nõnda palju, et pesuruumi panen vanni, seega mul ei ole plaanis vett põrandale lasta. Seega loodan, et alumised naabrid ei pea kartma. Kütmise koha peal ongi mul arusaamatus, et kui soojus tõuseb üles, siis kuidas ma naabri lage kütma hakkaksin?
Palun asjatundlikumat kommentaari, kui kellelgi teadmise selles vallas juhtub olema. Millises järjekorras ja millised materjale kasutades ma selle põranda valmis saada võiksin?
Tänan!
Palun asjatundlikumat kommentaari, kui kellelgi teadmise selles vallas juhtub olema. Millises järjekorras ja millised materjale kasutades ma selle põranda valmis saada võiksin?
Tänan!
- sashaobrok
- Ehituspenskar
- On tänanud: 36 korda
- On tänatud: 43 korda
Lugemata postitus Postitas sashaobrok »
Soojus ei tõuse üles! Soojus liigub alati külmema poole! Õhus toimub õhu ringlus kuna soe õhk on kergem. Tahkes materjalis seda ei toimu.
Kui sa puuduliku hüdroisolatsiooniga põranda ehitad ja alla naabrile veidi vett niristad, siis tuleb tema kindlustus sulle ukse taha ja nõuab sult kõik kulud sisse kuna sinu põrand ei vasta ehitusnormidele.
Kui sa puuduliku hüdroisolatsiooniga põranda ehitad ja alla naabrile veidi vett niristad, siis tuleb tema kindlustus sulle ukse taha ja nõuab sult kõik kulud sisse kuna sinu põrand ei vasta ehitusnormidele.
vanaema on sul veteran...
- Elentino
- Ehitusspets
- On tänanud: 5 korda
- On tänatud: 9 korda
Lugemata postitus Postitas Elentino »
Parem lammutada mõlemad põrandad paneelini, panna EPS(vahtpolüsterool) ja sinna peale armatuurvõrk ja betoonivalu. Soovitavalt piigata ka seinast vähemalt alumine rida plaate maha ja teha korralik vesieristus. Põrandakütte võib paigaldada koos betoonivaluga.
Elentino teostab üldehitust!
Hüppa
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit