Abi tapeetimisel.
-
- külaline
Abi tapeetimisel.
Lugemata postitus Postitas telefoon »
On plaanis siis köögis tapeet välja vahetada.Vana tapeet on köögi kappide,pliidi ja kraanikausi kohal ja pind on suhteliselt väikene kuskil 2m pikk ja 1m lai.Vajaks natukene abi kuna ei ole eelnevalt tapeetimisega kokku eriti puutunud,ainult paar korda ja se oli ka vana tapeedi maha kakkumine...muud ei midagi.
Et kuidas ma sis pinna ette pean valmistama? Okei kisun vana tapeedi maha..nii..kas ma sis kohe sinna seinale uut peale ei või liimida v või pean midagi tegema ka enne pinnaga? Se peaks olema kipssein...kipsplaat on all minuarust aga ma võin ka eksida ma ju ei tea.
Aga kui näiteks seal all on mitte midagi muud kui puhas sein...betoon...siis mis ma tegema pean? Kuidas ma siis tapeedi panen v pinna ette valmistan?
-
- autodidakt
- On tänanud: 378 korda
- On tänatud: 419 korda
Re: Abi tapeetimisel.
Lugemata postitus Postitas Urmas »

-
- külaline
Lugemata postitus Postitas vee võhik »
käsil samuti vana tapeedi eemaldamine ja uue paigaldamine. nii esieks sai siis eemaldatud vana tapeet, mille alt tuli välja kipsplaat, mis ei ole kunagi kaetud kruntvärviga, siin siis ka kunagi räägitud probleem, tapeet tuleb kohati koos kipsplaadil oleva paberiga. see selleks, kuna see kraabitud sein on nüüd minu meelest väga halvas seisus, kas siis oleks õige järgmine lahendus:
1. sein katta kruntvärviga
2. pahteldus ja lihvimine
3. uus kruntvärv peale
4. ja nüüd uuesti tapeetima
?
proovisin uue pahtelduse teha kohe kraabitud seinale, aga see ei jää hea. pahtli all tursub ülesse iga võimalik paberitükk mis sinna seinale on jäänud, see võtab õhumulli alla ja ei lähe mitte.
-
- Korralik postitaja
- On tänanud: 9 korda
- On tänatud: 4 korda
Lugemata postitus Postitas villu20 »
2. pahteldus ja lihvimine
3. uus kruntvärv peale
4. ja nüüd uuesti tapeetima
?
proovisin uue pahtelduse teha kohe kraabitud seinale, aga see ei jää hea. pahtli all tursub ülesse iga võimalik paberitükk mis sinna seinale on jäänud, see võtab õhumulli alla ja ei lähe mitte.[/quote]
Kumb on odavam, kas kruntvärv vöi köige prostam tapeediliim? Ise asendaksin liimiga esimese krundi, aga möte on sul öige! Asja uba ju selles, et veel lahtised ja mulle alla vötvad kohad nähtavale tuleksid, saaks need välja löigata ning oleks ka parem lausida!
Ja ära unusta tumedama tapeedi puhul vuugi kohti enne tapeetimist sama vöi sarnase tooniga triibutamast

-
- autodidakt
See tsiteeritud variant ei jää jah hea, aga sa tee ikkagi oma plaanide (punktid 1-4) järgi. Kõigepealt katsu uue pahtli alt väljatulnud mullid ja pundunud paberitükid julmalt maha kratsida ja seda võid nr.40 liivapaberiga. Punkt 1-s kasuta alküüdkrunti, Robitix või mõnda metallikrunti. Ära värviga koonerda! Haiseb küll, aga midagi pole teha, sest see ei lase enam pahtlis, järgnevas krundis ja tapeediliimis olevat niiskust aluspinda imenduda. Kui pind ei ole väga suur, siis "ratastel mersu" (või oli lexus) olemasolu pole vajalik.vee võhik kirjutas:...proovisin uue pahtelduse teha kohe kraabitud seinale, aga see ei jää hea. pahtli all tursub ülesse iga võimalik paberitükk mis sinna seinale on jäänud, see võtab õhumulli alla ja ei lähe mitte.

-
- külaline

-
- autodidakt
See alküüdkrunt (Robitix või metallikrunt) on vajalik ainult esimeseks kruntimiseks "mustale" aluspinnale, peale pahteldust võid juba vabalt täiesti tavalise, vee baasil krundiga teha.vee võhik kirjutas:.... ma nüüd küll kahjuks ei tea mis kruntvärvi mu õde ostis, natuke teeb murelikuks, et äkki ei ole piisavalt õige, aga eks ma seda homme saan omal nahal tunda. vaatame kuidas pahtel sinna külge jääb, loodame, et jääb. ise tegin kõik väga tavalise sadolini krundiga(aga mul ei olnud ka tegemist vana seina uuendamisega).

-
- Korralik postitaja
See alküüdkrunt (Robitix või metallikrunt) on vajalik ainult esimeseks kruntimiseks "mustale" aluspinnale, peale pahteldust võid juba vabalt täiesti tavalise, vee baasil krundiga teha.[/quote]
Paps kuule!!! Mis me siin ikka jaurame ja lihtsalt asjahuvilisele töö nii keeruliseks ajame

Päikest!!!
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Külaline »
Õpetada tuleb nii, et lõpptulemus oleks korralik! Asjahuvilistel ei pruugi olla sellist silma nagu sinul või minul igasuguste mullikeste jms nägemiseks. Pärast saame mõlemad sõimata, et sitta õpetasime tegema.villu20 kirjutas:Paps kuule!!! Mis me siin ikka jaurame ja lihtsalt asjahuvilisele töö nii keeruliseks ajame ...

Urmas
-
- külaline
-
- autodidakt

-
- külaline
-
- autodidakt
Ära hakka jälle jama kokku keerama!vee võhik kirjutas:... aga kuidas seda Robitixi lahjendad, ega ometi veega või siiski?

-
- külaline
-
- autodidakt
Millegipärast see "aitäh" ei mulksu ega krabise! Huvitav, milles viga võiks olla?vee võhik kirjutas:... aga, aitäh urmas!

-
- Korralik postitaja
Urmas kirjutas:Millegipärast see "aitäh" ei mulksu ega krabise! Huvitav, milles viga võiks olla?vee võhik kirjutas:... aga, aitäh urmas!
JUUT!!! Kolm vastust ja juba hakkab kröbisevat nöudma

-
- külaline
nii kaua aga kui sa seda koolituse teemat ei ole teinud, luba ikka siin edasi küsida, kui on küsimusi. samas siin on sul ka tunduvalt turvalisem nõu anda, vastutust nagu polegi(peale moraalse, aga seda me ei tea, kui tõsiselt sa seda laadi vastutust võtad). mitte, et ma su nõuannetes kahtleks aga...

-
- autodidakt
Idee eest aitäh (see pole see krabisev ega mulksuv, vaid südamest tulevvee võhik kirjutas:Kuule, Urmas, mul tuli hea mõtetee oma koolitusfirma....

Kas said Robitix-i lahjemaks ja kuidas kruntimine läks?

-
- külaline

-
- autodidakt
Palju vett vahepeal merre voolanud ja külmgi selle ära kaanetanud. Tulemused?vee võhik kirjutas:...annan kindlasti teada kuidas läks...

-
- külaline
-
- autodidakt
Peaks kannatama küll ja parem oleks kui saaksid enne põhivärviga värvimist korra ahju kütta, siis näed ära, kas pragunes või mitte ja saad vajadusel akrüüliga uuesti korra üle tõmmata. Let`s go!vee võhik kirjutas:...aga ei tea kas seda võib ka kasutada ahju ja seina liitumise kohas?ehk siis kas see kannatab ahjusoojust välja, või peab need nurgad millegi muuga siluma?
Robitix-st- järgmine kord lõika kipsinoaga mööda serva lahti ja viska see kõva kile minema!
Selle tegevuse nimetus on "tellija/sisekujundaja muutlik meel" ja mul tuleb seda pidevalt ette.vee võhik kirjutas:... nüüd siis õde otsustas hoopis osadele seintele värv panna ja nii see ilmselt siis ka läheb, sest tulemus võimaldab seda küll....

-
- külaline
robitixi kohta jah, kahju et meil ei ole 24/7 ehitusabi, nagu meil on tegelikult arstiabi. samas kes meist oleks nii tark, et teiste vigadest õppida...ise tehtud valesti, jääb ikka rohkem meelde.
-
- külaline

Lugemata postitus Postitas malleke1 »
Mine “Siseviimistlus, värvid, plaatimistööd”
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed