Ei tea mida teha?

siia käivad üldised teemad, mis teistesse foorumitesse ei sobi
-ketu22-
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Ei tea mida teha?

Lugemata postitus Postitas -ketu22- »

Sai siis kolitud 8 korteriga puukütega korterelamuse(üürin siis).Teistel kõik ahjud sees,aga minul suures toas kamin mis rohkem vist ilu jaoks ja teeb ainult suure toa soojaks.Ja köögis ja magamistoas elektriradikad.Tegu siis ka otsa korteriga,et magamistuba siis otsa peal.Ja nüüd siis magamistoa seinad alt hallitavad ja märjad.Kas probleem ka selles, eelmise aasta märtsist kuni dets pole korterit köetud ja niiskust nii palju sees?Kohe kui kolisime siis keerasime radikad taha ja teeme ka igapäev peaaegu kaminase tuld.Nüüd siis magamistoas vaja remont teha,aga mida täpsemalt teha,et asi ei muutuks samaks peale remonti?Kakusime juba tapeedi seinast maha ja kuivatame puhuritega märga seina.Sein siis tapeedi alt krohvitud.Ja kas sellest piisab,et teen niiskustõkkega seinad üle ja tapeedin seinad?Või peaks veel midagi ette võtma seinadega?Tänud vastajatele:)
villu20
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 9 korda
On tänatud: 4 korda

Re: Ei tea mida teha?

Lugemata postitus Postitas villu20 »

Esimene emotsioon: OIBLJÄÄÄÄD!!!
Teine: jube palju ´´siis´´-e ja muid dysgraafile iseloomulikke vigu, aga see-selleks!!! :P
Parim lahendus on, et kuna korter ei vasta elementaarsetelegi elamistingimustele, siis löpetage leping ja otsige uus pind!!! Pakun välja ka, et korteril on plastikaknad ning ventilatsiion kui selline puudub?!!!...on mul öigus!!! Lahendus on siin: http://www.soov.ee/eesti?ca=1&md=th&q=& ... e=&ss=&se=
Lisaks soovitan: http://www.keskkonnatehnika.ee/arhiiv/2 ... llavus.htm vöi http://www.meiekodu.ee/index.php?acid=2 ... cle_id=249
Aga kui ikkagi peale köike seda jääb yle aega ning tahtmist, siis anna minna niiskustökke, hydroisolatsiooni vöi millega iganes, sest raha tundub sul jätkuma puhuritele kuluva elektri maksmiseks!!!
Kokkuvötteks: KOLI VÄLJA SEALT JA KIIRESTI!!!
uudo
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 1 korda
On tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas uudo »

lihtsalt huvi pärast - ega see korter juhuslikult kadriorus ei asu?
dumbuser
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 11 korda
On tänatud: 80 korda

Lugemata postitus Postitas dumbuser »

Sitt lugu kui aus olla. See hala ja nutt ei mis eespool toodud ei aita kuskil. Tegelikult on asi lihtne, kastepunkt on korteris sees. Ehk siis jahtub see sein liiga maha. Korteris oleva kütmisega ei jõua niipalju sooja aette anda kui sein nö ära sööb. Peaks seina külge panema mingi isolatsioonikihi, mille uba oleks siis soojuse toast välja kiirgumist takistada. Tegelikult võib aga alustada seinast endast. Vbl seal on kunagi olnud soojustus ja see on aja jooksul või krt teab mis põhjusel kadunud. Siis saab seda taastada. Pole küll odav lõbu aga siiski tehtav. Kui aga pole kunagi olnudki soojustust vot siis on juba palju viletsam lugu. Kui aga maja ongi ehitatud mingite palju soojema kliima reeglite järgi siis pole midagi tarka peale hakata. Ehk siis alusta sellest, et uuri välja misasjast ja kui paks see sein on, mis pidevalt niiske on. Peale seda saab hakata mõtlema mis edasi teha. Eriti viletsal juhtumil peab tõdema, et esimese vastuse sisu pole üldse halb nali. Korteri remondiga pole mõtet kiirustada kuniks on teada mis selle seinaga teha.
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

See siis mingist kivimist seintega kortermaja? Kas esimene korrus? Kui on olnud kütmata, siis selle üleskütmine võtab rohkem aega. Ilmselt ka ventilatsioon puudulik. Ennem küll ei maksa remonti teha, kui seinad soojad ja kuivad. Hallitab siis ilmselt paber ja tapeediliim? + tolm nendel.

taastaja
marju121K
külaline

Lugemata postitus Postitas marju121K »

Mul sama probl. Osisin foorumist, mida asjatundjad ütlevad.
Mul on keskk. maja viimane korter ja viimane tuba. Tegin rem. ja läksin kergemat ja odavamat varianti pidi - kipsplaat seina . Plaadi panin seina ka soovitajate tarkusest pätsikutega, mitte karkassiga.
Aknad panin ka plastikust, kuid ilma õhupiludeta, sest meil on aknad pidevalt lahti.
Nüüd loomulikult on jama käes- tuba hallitab nurgast.
Nagu aru saate olen naisterahvas, sest selliseid vigu ei tee mehed. Abikaasa suri alles hiljuti ära, kuid kust võtta uut asjalikku.
Nüüd mida teha- kas on võimalik teha akendele pilusid..............
- kas oleks mõistlik lõigata relakaga need plaadid ümberlingi lahti, et lasta õhk liikuma
või TEHA SIISKI JÄLLE UUS REMONT.
Mis teha, kui me ei oska olla üheaegselt nii naine kui mees. Olen naine 50+.
villu20
Korralik postitaja
Korralik postitaja

marju121K kirjutas:Abikaasa suri alles hiljuti ära, kuid kust võtta uut asjalikku.
Nüüd mida teha- kas on võimalik teha akendele pilusid..............Mis teha, kui me ei oska olla üheaegselt nii naine kui mees. Olen naine 50+.
Väike near on alati töhusam kui pits viina ;)
Teagi kohe, et millisest su probleemist pihta hakata ja tegelikult ei ilmne postitusest su pöhi mure, et kas hallituse olemasolu vöi uue mehe leidmisel raskusi :) Hallituse tekkes on syydi kindlasti puudulik ventilatsioon ja akendele on vöimalik teha öhutusavad, ning täpselt nii tehaksegi sarnastel juhtudel. Aga nyyd see uue mehe majja toomine ei lahenda kindlasti su probleeme, sest vöid sattuda nii arvutifiigist itimehe, kui ka geoloogist troinoi kummardaja otsa :P selle vastu ei aita ka kaskokindlustus ega Savisaareks olemine! Pakuks heal meelel ennast välja, sest olles omast arust sönakuulelik laps oma isale, kes soovitas mulle juba siis kui olin alles 13, et vöta ikka endast tiba vanemaid- nood pidavat juba teadma, mida tahavad ja ´´oskavad´´ ka!!! Loodan, et paps nyyd mu pyydlusi, kuulata tema söna, hindab ja ajab rinna kummi, et tal nii sönakuulelik poeg on, aga sinule ma pean kahjuks ikkagi hetkel EI ytlema, olen kellegi omale hinge sisse juba lubanud :) Aga jöudu mölema probleemi lahendamisel ;)
Päikest!!!
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Sellele pilkekirjale vastan, et ma teisele ringile ei lähe, ega soovi seega uut meest. Püüan ise hakkama saada, muidugi teiste abiga, See kiri oligi ju sellel eesmärgil kirjutatud. Niipalju sain vahepeal teada, et plasto akende õhupilud on ikkagi olemas, kuid nad on peidetud. Seega pilude tegemise vajadus jääb ära, kuid miks ta hallitab ja on niiske. Sama suur tuba teispool -põhja pool- ei hallita. Sinna seina pani kadunud abikaasa mingi soojustusplaadi pruuni värvi. Kas ongi ikkagi kipsplaadis probleem. Enne remonti ja akende vahetust ei olnud see tuba niiske.................
villu20
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Külaline kirjutas:Sellele pilkekirjale vastan, et ma teisele ringile ei lähe, ega soovi seega uut meest. Püüan ise hakkama saada, muidugi teiste abiga, See kiri oligi ju sellel eesmärgil kirjutatud.

Keegi,vähemalt mina, pole ju pilgata tahtnudki! Anna andeks kui selline mulje jäi aga loe oma esmane postitus veelkord läbi ja mötle, et kas ma ma vöisin olla ainuke, kel vöis vale mulje jääda! Pöörata tähelepanu mu eelmises postituses tsiteeritule, ning, siis on uus kriitika Teretulnud ;)
Veelkord ja siiralt: Päikest :)
werta
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänatud: 1 korda

Lugemata postitus Postitas werta »

Must hallitus on tingitud ventilatsiooni puudulikusest. Käisin ühes korteris sama probleemi vaatamas ja selgus, et ventilatsiooni restide ette oli kapid riputatud. Nii ei saanudki toimuda õhuvahetust. Peale dussi all käimist jäiti ka vannitoa uks lahti ja lasti niiske õhk tuppa.
vuuk
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 61 korda
On tänatud: 118 korda

Lugemata postitus Postitas vuuk »

werta kirjutas:Must hallitus on tingitud ventilatsiooni puudulikusest. Käisin ühes korteris sama probleemi vaatamas ja selgus, et ventilatsiooni restide ette oli kapid riputatud. Nii ei saanudki toimuda õhuvahetust. Peale dussi all käimist jäiti ka vannitoa uks lahti ja lasti niiske õhk tuppa.
Ühest küljest võib nõustuda selle väitega, et hallitus tuleb ventilatsiooni puudulikkusest
Aga peab olema ikka väga tark ventilatsiooni projekteerija, kes ainuüksi ventiatsiooniga lahendab igasuguse olukorra. Ja tekib küsimus, kas see on üldse mõistlik.
Eile tööle sõites hakkas silma ühel üsna uuel eramul näiteks vihmavee toru tagune niiske ja rohetama tõmbunud fasaad. Võib oletada, et niiskus sellisel juhul kapillaarjõudude toimel surub ka seina sisemusse. Muudab seina niiskeks ja tekitab külmasilla. Kas näiteks ka sellist probleemi lahendada ventilatsiooni tõhustamisega? Arvan, et poleks mõistlik, sest sellega kaasneks suurenev küttekulu, aga seina "tervis" on ikka halb. Selliseid näiteid võib tuua mitmeid.
Nii, et pole see ventilatsioon kindlasti mingisugune "võlusõna". Hoone tuleks kompleksselt üle vaadata. Alles siis on võimalik midagi kindlalt ütelda.
Samas, ega mina ei pürgi ka siinkohal mingiks eriliseks selle ala eksperdiks.
Arvan ka, et ekspertiisi on suhteliselt võimatu foorumite vahendusel teostada.
werta
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänatud: 1 korda

Lugemata postitus Postitas werta »

jajaa, kui sõidate autoga, siis mõtelge, milleks auto esiklaas läheb uduseks?
Vasta