Moodulmajade eluiga

siia käivad üldised teemad, mis teistesse foorumitesse ei sobi
elelont2
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Moodulmajade eluiga

Lugemata postitus Postitas elelont2 »

Tere,
hakkasin uuriam moodulmajade (või siis elementmajade) kohta kuid ei leia kuskil infot nende eluea kohta. Mis võiks umbkaudu ühe sellise Omatalo või kellegi teise ehitatud moodulmaja eluiga olla?

Ja kas tõesti need hirmulood sellest kuidas majad tuule käes tugevasti kõiguvad ja seintesse lagedesse pragusid tekitavad vastab tõele?

Tänud
Kasutaja avatar
rokikas
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 227 korda
On tänatud: 231 korda

Re: Moodulmajade eluiga

Lugemata postitus Postitas rokikas »

Kui on asjatundlikult projekteeritud ning toodetud ja ka paigaldatud siis maja nagu maja ikka.
Kui üks neist komponentidest vigane siis ka lõpptulemus vigane. Eks kohapeal ehitatud majadega sama lugu. Vaid kõigi osapoolte kvaliteetne töö tagab kvaliteetse lõpptulemuse.
2 elelont2
külaline

Lugemata postitus Postitas 2 elelont2 »

elelont2 kirjutas:Tere,
hakkasin uuriam moodulmajade (või siis elementmajade) kohta kuid ei leia kuskil infot nende eluea kohta. Mis võiks umbkaudu ühe sellise Omatalo või kellegi teise ehitatud moodulmaja eluiga olla?

Ja kas tõesti need hirmulood sellest kuidas majad tuule käes tugevasti kõiguvad ja seintesse lagedesse pragusid tekitavad vastab tõele?

Tänud
Omal konkreetne kogemus Omatalo moodulmajaga ,mille on 7 aastat tagasi paigaldanud Soome Maja Ehitaja.Kõikumist otseselt ei ole täheldanud,küll on aga praod seintes ja tuul tuleb ka põrandaäärest tuppa.Tegid küll kunagi need praod garantiikorras selleks korraks jälle ära,aga poole aasta pärast hakkasid vaikselt tagasi tekkima.Probleemiks pidavat olema järjekordne säästuprojekt,nimelt olevat välisseinad ainult 1x selle pruuni tulekindla kipsiga,mis kilbi siseküljel on,kuigi Omatalo nõuab juba ainuüksi tuleohutuse seisukohast (vähemalt soomes) 2xtulekindlat kipsi välisseintele.Seega oleks tulnud kõik välisseinad teise kihi sellesama pruuni kipsiga katta ja veel nii,et vuugid ei kattuks.Selliselt toimetades,garanteerib tehas ka vajaliku jäikuse (et tuule käes ei kõiguks nii hirmsasti).
Omatalo kilbi kohta ei ütle ühtegi paha sõna,kõik probleemid ja tegematajätmised on kohalike lontkõrvade (kes tegelikult olid ainsad volitatud paigaldajad,et garantii üldse kehtiks) tekitatud.
Eestikinnisvara
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 1 korda
On tänatud: 9 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Eestikinnisvara »

Meie panime alati Omatalo väiperimeetri veel ühe kihiga üle. Juba viimistleda lihtsam.
Pakun, et põrandaäärest tuule probleem on ikkagi seinakilbi ühenduse viga vundamendile.

Omatalo üldiselt parim kraam elementmajade puhul. Mina soovitan. Eluiga on neil, nagu majadel ikka. Kestavad põlvest põlve, kui ise hää peremees oled.
Vali ehitajaid hoolikalt!
Urmas
autodidakt
On tänanud: 378 korda
On tänatud: 420 korda

Lugemata postitus Postitas Urmas »

Nagu Rokikas juba kirjutas, saab hea tulemuse kõigi heade tegevuste ja materjalide summas, aga ühe moodulmaja siseviimistlusel peale 2005 (vist, kui mälu ei peta) aasta jaanuaritormi ajal oli maja II korrus nii palju kõikunud, et tõmbas paberteibid nurkadest lahti. Ei mäleta, kelle toodang see maja oli. Polnud see esimene ega viimane suurem torm.
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
Eestikinnisvara
Ehitusveteran
Ehitusveteran
Kontakt:

Selline teibi lahtirebimine võib juhtuda üks kõik millise majaga, mis on halvasti ehitatud / kokku pandud.
Moodulmajad ei kõige, ei värise.
Kui siiski kõigub või tekib muid anomaaliaid, siis on tegemist : a) Eestis levinud läbimõtelmata tehasetoodang (Eesti omad moodulmajade pakkujad, kellel sõlmed on läinud meelest nö. lahendada)
b) Materjal võib olla alati hea, kuid on ebapädev konstruktor.

Moodulamja ei ole odav maja, vaid tema privileeg on hoopis püstitamise kiirus ja sellega kaasnev mugavus.

LISAN: Korraliku moodulamja soojustatud majakarbi ehituse hind on reeglina kallim, kui nö. iseehitades, karkassiga.
2 Eestikinnisvara
külaline

Lugemata postitus Postitas 2 Eestikinnisvara »

Eestikinnisvara kirjutas:Meie panime alati Omatalo väiperimeetri veel ühe kihiga üle. Juba viimistleda lihtsam.
Pakun, et põrandaäärest tuule probleem on ikkagi seinakilbi ühenduse viga vundamendile.

Omatalo üldiselt parim kraam elementmajade puhul. Mina soovitan. Eluiga on neil, nagu majadel ikka. Kestavad põlvest põlve, kui ise hää peremees oled.
Vali ehitajaid hoolikalt!
Mina olin see,kes sellest pragudega ja ilma teise kihi kipsita majast siin kirjutas. Ma ei tea,mis firma all tegutsed,kuid mulle teadaolevalt siin Peetrikülas paigaldas neid maju väidetavalt ainus konkreetselt Omatalo majade paigaldamisega tegelev firma (kui mälu ei peta,oli selleks Soome Maja Ehitaja),kelle tööd ainsana tehas hilisemate pretensioonide korral aksepteeris,vähemasti nii väideti tookord.Miks sellisel juhul niisugused möödalaskmised/tegematajätmised,sellele ma juba ka andsin vastuse nagu ka sellele,et Omatalo toodang on tõepoolest kvaliteetne ja kardetavalt ikkagi parimate hulgas,kui mitte öelda,et lausa parim siinsel turul,aga jah,kõik probleemid saavad alguse ikkagi kohalikest "ärimeestest" ja nende ahnusest ning oskamatusest,ka selles olen ma absoluutselt kindlal seisukohal ja tänaseni ,vähemalt ,mis puudutab seda maja,saan ma ainult aja möödudes üha rohkem sellele seisukohale kinnitust.Kurb muidugi,et see nii on,sest mingile üksusele sellest Soomemeaja nime kandvast kooslusest,mis otseselt tegeles Peetriküla projektiga on nad tänaseks juba pankroti organiseerinud,et vabaneda tekkinud ja tekkivatest probleemidest,kuna pimetöödele ja karkassile ikkagi garantii 10 aastat,aga kellelt nõuda,kui firmat,mis asjaga tegeles enam ei eksisteeri,kuigi need asjapulgad kõik uues sama asjaga tegelevas ettevõttes kenasti ametis edasi ja laiutavad ainult käsi-mis parata,seda firmat enam ei eksisteeri.
Eestikinnisvara
Ehitusveteran
Ehitusveteran
Kontakt:

Soome maja ehitaja OÜ on Eesti esindus nö.
Selge see, et "ärimeshel" ja ärimehel on vahe sees, mõnel tekkis kole kiusatus buumiajal ehitada palju aga mitte kvaliteetselt.
Meie ehitasime lõunas.
Vasta