Nõuded korteri sisendi plommitavale osale
Siia ei postita ostu-müügi kuulutusi!
-
- külaline
Nõuded korteri sisendi plommitavale osale
Lugemata postitus Postitas ukulele2 »
Kas korteri kilbi uuendamisel peab selles olema ka pealüliti? Tegemist on 1960 aasta korterelamuga, milles 1 faasiline sisend.
Varem on koridoris 1x C16 kaitse, mis ilmselt siis ka lüliti eest on olnud, sest korteris on sisendkaabel otse voolumõõtja külge ühendatud. Vana süsteemi järgi tundub seega, et EE-le piisab voolumõõtja plommimisest ning eraldi mingit plommitavat katkestit projekteerida pole vaja ja katkesti võib ühendada mitte plommitavana DIN latile RVK jms kõrvale.
See tähendab, et oleks veidi rohkem vabadust kilbi sisu optimiseerimisel, kui ei ole vaja eraldi suuremat plommitavat osa.
Varem on koridoris 1x C16 kaitse, mis ilmselt siis ka lüliti eest on olnud, sest korteris on sisendkaabel otse voolumõõtja külge ühendatud. Vana süsteemi järgi tundub seega, et EE-le piisab voolumõõtja plommimisest ning eraldi mingit plommitavat katkestit projekteerida pole vaja ja katkesti võib ühendada mitte plommitavana DIN latile RVK jms kõrvale.
See tähendab, et oleks veidi rohkem vabadust kilbi sisu optimiseerimisel, kui ei ole vaja eraldi suuremat plommitavat osa.
Re: Nõuded korteri sisendi plommitavale osale
Lugemata postitus Postitas kyveltech »
Nii nagu ma nüüd aru sain, siis üldiselt on nii, et EE huvitab see mis jääb neist kuni voolumõõtjani. Sinna hulka lugeda ka voolumõõtjast väljuva kaabli üks ots, see mis ühendatud voolumõõtjasse, ülejäänud osa plommitav olema ei pea. Aga nüüd küsimus on selles, et kilpi tehes on vaja et oleks olemas ka projektdokumentatsioon. Seega kui Sa ise neid asju teed, igasugune pädevus puudub võib tekkida probleeme. Oleneb muidugi, aga see kilbi osa on selline kahtlane asi. Mina ise kortermajas kilpi ei näpiks. Selle koht peab olema projekt, see peab olema kinnitatud, projekti peab koostama vastavat litsentsi omav isik. Tööde teostaja peab olema samuti pädevust omav isik.
Hea variant oleks kui kilp asuks su korteris. Tuleks koridori pealt vaid kaabel sisse. ja seal siis majandad ise...ei saa keegi su korterisse tungida jne. Aga koridoris võib iga tegelinski seal kallal käia ja uurida et mis sa seal teed, mida panid jne....
Hea variant oleks kui kilp asuks su korteris. Tuleks koridori pealt vaid kaabel sisse. ja seal siis majandad ise...ei saa keegi su korterisse tungida jne. Aga koridoris võib iga tegelinski seal kallal käia ja uurida et mis sa seal teed, mida panid jne....
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Külaline »
Kilp ongi korteris. Kavatsus on kindlasti ka mõni pädevam vaatama kutsuda, kes mõistliku tasu eest aitaks dokumentatsiooni vormistada.kyveltech kirjutas:Nii nagu ma nüüd aru sain, siis üldiselt on nii, et EE huvitab see mis jääb neist kuni voolumõõtjani. Sinna hulka lugeda ka voolumõõtjast väljuva kaabli üks ots, see mis ühendatud voolumõõtjasse, ülejäänud osa plommitav olema ei pea. Aga nüüd küsimus on selles, et kilpi tehes on vaja et oleks olemas ka projektdokumentatsioon. Seega kui Sa ise neid asju teed, igasugune pädevus puudub võib tekkida probleeme. Oleneb muidugi, aga see kilbi osa on selline kahtlane asi. Mina ise kortermajas kilpi ei näpiks. Selle koht peab olema projekt, see peab olema kinnitatud, projekti peab koostama vastavat litsentsi omav isik. Tööde teostaja peab olema samuti pädevust omav isik.
Kuigi olen ise 30 aastat elektri ja selle seadmetega jännanud, olen suguvõsas esimene "mitte elektrik". Musta tööga saan hakkama, kuid ise alla kuhugile ei kirjutaks

-
- külaline
Soovitan panna nii plaanitavase korterikilpi peakaitse, kui ka koridori kilpi kus asub voolumõõtja. Siis võimalus pinge alt vabastada korterisse tulev juhe kui peaks vajadus tekkima, ilma EE poole pöördumata!
See viimane on vist isegi tavaliselt reaalne rakendus. Väheamlt niipalju kui ma olen neid kortermajade süsteeme kohanud.
-
- külaline
kyveltech kirjutas:See viimane on vist isegi tavaliselt reaalne rakendus. Väheamlt niipalju kui ma olen neid kortermajade süsteeme kohanud.
Küsimus tekkiski just sellest, et kas EE nõuab nüüd korteri sisemises kilbis lülitit enne voolumõõtjat, mida vanas kilbis ei olnud.
Tavaliselt on selles eraldi väiksem sekstsioon pealülitile, millel peal plommitav kate. Ei tahaks tervet 8 kohalist latti plommi alla panna, kuigi arvatavasti on häda korral olemas ka pealülitid, millel eraldi plastkorpus EE plommi jaoks.
Skeem ise on lihtne - koridoris on väike lukustamata kapp (ei saa päris kilbiks nimetadagi), milles igale korterile 1 tk C16 automaat, millest tuleb kaabel otse korteri sisesse voolumõõtjasse.
Ei plommita neid...
-
- külaline
Millest selline plommimise hirm...plaanis midagi otse ühendada ennem voolumõtjat? Ainuke asi mida plommitakse on voolumõõtja sealt edasi pole küll õhtegi plommi kohanud kortermajas...ukulele2 kirjutas:kyveltech kirjutas:See viimane on vist isegi tavaliselt reaalne rakendus. Väheamlt niipalju kui ma olen neid kortermajade süsteeme kohanud.
Küsimus tekkiski just sellest, et kas EE nõuab nüüd korteri sisemises kilbis lülitit enne voolumõõtjat, mida vanas kilbis ei olnud.
Tavaliselt on selles eraldi väiksem sekstsioon pealülitile, millel peal plommitav kate. Ei tahaks tervet 8 kohalist latti plommi alla panna, kuigi arvatavasti on häda korral olemas ka pealülitid, millel eraldi plastkorpus EE plommi jaoks.
Skeem ise on lihtne - koridoris on väike lukustamata kapp (ei saa päris kilbiks nimetadagi), milles igale korterile 1 tk C16 automaat, millest tuleb kaabel otse korteri sisesse voolumõõtjasse.
-
- külaline
Meil Nõmmel on igatahes pool kilpi kinni plommitud ... üleval kaitsmeterida, all vasakul voolumõõtja ja paremal suur plommitud ala millel on ainult pealüliti ja 3x20A automaat.Külaline kirjutas:Millest selline plommimise hirm...plaanis midagi otse ühendada ennem voolumõõtjat? Ainuke asi mida plommitakse on voolumõõtja sealt edasi pole küll ühtegi plommi kohanud kortermajas...
Korteri kilp ei olegi nii suur ja sellise massplommimise järel veel mingit ruumi jääks, sellest ka küsimus tõstatus.
Mine “Elekter, elektriseadmed”
Hüppa
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit