Mis on viga?
-
- Regulaarpostitaja
- On tänanud: 7 korda
Mis on viga?
Lugemata postitus Postitas paf »
Nad tulevad, pakkuvad hinnad, lepime kokku aja kohta. Aga tööd keegi neist ei alusta. Mis on viga?
-
- autodidakt
- On tänanud: 378 korda
- On tänatud: 420 korda
Re: Mis on viga?
Lugemata postitus Postitas Urmas »

- Hiid
- Ehituspenskar
- On tänanud: 105 korda
- On tänatud: 84 korda
Lugemata postitus Postitas Hiid »
Mõtlevad ringi ja ei julge enam nägu näidata....
-
- pole kodus
- On tänatud: 4 korda
Lugemata postitus Postitas hulgus »
Olles viimased 5 aastat ehituses natukene tarbija, siis võiks siia nimekirja lisada sellest, kuidas headel aegadel mehed tulevad, teevad päeva tööd ja siis kaovad. Kehvemal juhul tulevad, teevad asja poolenisti valmis ja siis kaovad 18-ks kuuks... Õnneks enamus neist ei ole raha ette tahtnud.
Hetkel ootan juba augustist saati elektrikku, kes (enda koostatud) kilpi ühe mooduli lisaks; torumeest, kellel üks alupexi jupp ühendamata eelmisest sügisest, üks trepikäsipuu on 2 (loe kaks) aastat tegemises, liivamüüja tõi õnneks lubatust ainult 2 nädalat hiljem oma koorma kohale
ja üldsegi...Eesti energia otsib puuduvaid volte juba 1996-st aastast, selle kõrval on omavalitsus, kelle veevärgi projekt venis ainult 2 aastat lapselalin.
ps. omal ka käed p---st välja ei kasva, kilp on koos, torujupp ammu paikas ja asendamatuid (pottseppi) pole.
-
- Regulaarpostitaja
- On tänanud: 7 korda
-
- Korralik postitaja
- On tänanud: 9 korda
- On tänatud: 4 korda
Lugemata postitus Postitas villu20 »
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas kalevipojad »
Isegi kui nad sinu objekti oleks vastu võtnud ja tööle hakanud, on neil tagataskus veel teine objekt, kuhu nad siis sellelt sinu objektilt jooksujalu tormavad, kas siis keset päeva (kui sind kohal passimas ei ole) või siis küsitakse omale "vaba aeg", sest naane on haige, hammas valutab, last on vaja traumapunkti viia või midagi muud põnevat.

-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Külaline »
Nüüdsel ajahetkel on see elu hoopis huvitavamaks läinud...pakkumisi tehakse endiselt palju aga konkreetsust pole kopikagi eest. Küsitakse lihtsalt massiliselt, et kas saaks sinuga arvestada, kui tuleb projekt, laen, raha, hanke võit jne. Saan aru, tahe on olemas, aga....siis, kui see kõik tuleb on kiiremad juba ees. Kuidas käituda?
taastaja
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 61 korda
- On tänatud: 118 korda
Lugemata postitus Postitas vuuk »
Hee-hee...kalevipojad kirjutas:paf, seda nimetatakse maakeeli - mitu rauda on tules. Ehk siis teiste sõnadega krabatakse ja reklaamitakse ennast mitmel rindel ning et mitte jätta endast möku muljet, lüüakse ka kaubaks käed. Noh, igaks juhuks, eks ole... Kuid nurgataga selliste seltsimeeste ratsionaalne meel arutleb, et tasuvam on alustada ikka selle teise või kolmanda objektiga. Ja kui too miskil moel ära kukub, siis tulla jälle sinisilmselt tagasi ning öelda, et "mul oli niiiiii palju tööd ja järjekord lausa ukse taga".
Isegi kui nad sinu objekti oleks vastu võtnud ja tööle hakanud, on neil tagataskus veel teine objekt, kuhu nad siis sellelt sinu objektilt jooksujalu tormavad, kas siis keset päeva (kui sind kohal passimas ei ole) või siis küsitakse omale "vaba aeg", sest naane on haige, hammas valutab, last on vaja traumapunkti viia või midagi muud põnevat.

Selle kohta jääb vaid kosta: "mees teab, mida mees räägib".
Kenasti, huumoriga vürtsitatult sõnadesse pandult ära seletatud, et kuhu see "koer maetud on."
Ja edasi oleks vaja härrastel auväärt isandatel veidi loogilist mõtlemist, millisele nupule oleks vaja vajutada, et mehhanismid soovitud radapidi hakkaksid liikuma.
Mitte, et mina õigustaks sõnamurdlikku käitumist. Seda mitte. Lihtsalt kui püüda leida seletusi, miks üks või teine maailma asi mingitpidi toimib. Sest küsimus ju oli: "Mis on viga?"
- vaaderman
- Ehitusveteran
- On tänanud: 51 korda
- On tänatud: 7 korda
- Kontakt:
Lugemata postitus Postitas vaaderman »
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 27 korda
- On tänatud: 72 korda
Lugemata postitus Postitas madis64 »
Viga on väga lihtne - sa ei soovinud sõlmida lepingut.paf kirjutas:Tööle ei tulnud juba 2 plaadimismeistrit ja maaler.
Nad tulevad, pakkuvad hinnad, lepime kokku aja kohta. Aga tööd keegi neist ei alusta. Mis on viga?
Lepingus oleks elementaarselt määratletud olnud nii tööde maht, kvaliteeditase, tähtaeg kui ka maksetingimused, samuti leppetrahvid tähtaja ületamisel.
Kui ehitaja keeldub korrektse lepingu sõlmimisest, siis on ju selge, millega arvestama pead ning süüdistada võid hiljem ainult seda isikut, kes peeglist vastu vaatab.
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 61 korda
- On tänatud: 118 korda
Lugemata postitus Postitas vuuk »
Vähemalt minu, kui teenust osutava ettevõtja poolt vaadatuna peaks see nii olema.
Kuna aga hind sellega kerkib, mitte ei alane ja teades meie tellijate hinnatundlikkust, siis on ka mõistetav, miks lepingust loobutakse. Iseäranis kui tegemist väikesemahulise tööga.
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 27 korda
- On tänatud: 72 korda
Lugemata postitus Postitas madis64 »
Küsida tegijalt lepingu sõlmimise valmidust võib ju ikkagi - ja kohe on näha, kas tal nägu hakkab tõmblema või mitte. Kui hakkab, siis võib ju veel uurida, mis mureks on (probleemid maksuametiga, arved kohtutäituri poolt suletud vms.).vuuk kirjutas:Kuna aga hind sellega kerkib, mitte ei alane ja teades meie tellijate hinnatundlikkust, siis on ka mõistetav, miks lepingust loobutakse. Iseäranis kui tegemist väikesemahulise tööga.
Kui arutelu käigus eelarve piir vastu tuleb, siis on ka tegijal sellisele tellijale lihtsam "kokkuleppetingimustes vastu tulla" - tegemist ikkagi (esialgse mulje põhjal) korrektse inimesega.
Tasuta lõunaid ei ole olemas - kui tellija lepingu sõlmimise võimalust isegi küsida ei soovi, siis tuleb tal paraku ka sellise käitumisega leppida nagu teemaalgataja puhul juhtus.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas targutaja »
-
- autodidakt
- On tänanud: 378 korda
- On tänatud: 420 korda
Lugemata postitus Postitas Urmas »
Selle vastu on ka rohtu- kirjutada pakkumisse, et see pakkumine kehtib x kuupäevani. Peale seda tähtaega võid lootuse selle tööle ära unustada. Üldiselt olen andnud mõtlemisaega 1-2 nädalat, kuigi selle saab tellijalt üle küsida, et milline on tööde alustamise kuupäev. Veel olen palunud hinnapakkumist tehes, et mulle antaks teada ka eitavast vastusest ja ei solvu selle peale, kui leidis kellegi odavama või parema.targutaja kirjutas:Samas võib küsida-tegin kuus pakkumist,keegi ei vasta.Kas kasvatamatus, ülbe suhtumine ehitajasse või lihtne pohhuism.Nii et... igal kepil on kaks otsa.

Lugemata postitus Postitas kyveltech »
Klient:" Kas Te paneks kõik materjalid ka koos hinnetega?"
Mina:" Jah, pole probleem, teen ära, saadan pakkumise uuesti."
Klient:"Miks Teil tööraha selline on, ühes pakkumises on meestel tasu 200 eur väiksem?"
Mina:"Mina pakun Teile terviklikku lahendust, kus on kõik vajalikud asjad ja tööd sees ning ei hakka pärast iga üleliigse tegevuse eest lisa küsima."
Klient:"Ah, ah, saina ru, aga miks Teil nende hindade järgi nii palju detaile rohkem on ja kuidas saab materjalide hind sellisel määral kõikuda?"
Mina:"Ma kordan end, üle, Te esiteasite mulle tingimused ja ma küsisin ka asju juurde, et saada aimu mida Te tegelikult soovite ja vajate, ma ei tulnud Teile vähempakkumist tegema et saaks tööd töö pärast teha vaid ma pakun Teile terviklikku lahendust kus on olemas kõik mis vaja, sellest ka suurem materjalide kulu teistega võrreldes."
Klient:"Selge, ma ikka pean mõtlema, see vahe teise mehe pakkumisega on ikkagi ligi 1000 eurot, mina kohe ei saa aru....no eks ma helistan Teile!"
Möödub aega, ei ühtki kõne, no selge, see töö läks....
Möödub aasta....
Klient:"Tere, kas ma räägin X'iga?"
Mina:"Jah, mina kuulen!"
Klient:" Mina olen Y, mäletate? Kunagi käisite vaatamas seda katlamaja tegemist ja tegite ka hinnapakkumise....mul nüüd selline mure, et oleks hea kui Te tuleks kohale ja vaataks üle asja, mul tegid ühed mehed selle ära, aga neid ma enam kätte ei saa ja maja ei lähe soojaks üldse...."
Mina:" Natuke kurb, natuke rõõmus, vastan....teate proua, 1000 eur ja tulen:-P
Niisama nalja....
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Külaline »
Naelapea. See ei ole alati nii, aga olen samuti sellise juhtumiga kokku puutunud. Kusjuures pakkumisi tuleb vorpida klientide vajadusi uurida, lahendusi pakkuda jne jne. Seda kõike oma tasuta ajast, enamasti aga võetakse vähempakkumine mujalt. Võib juhtuda, et hiljem tuleb minna parandama või täiendama teiste tööd. On ka kliente, kes tüütavad asjalikke firmasid selleks, et üritada ennast tehnoloogiate ja lahendustega kurssi viia ja siis lasta töö ära teha oskusteta odavtööjõul. Õnneasi kui paigaldajad tagavad kvaliteedi.kyveltech kirjutas:Hinna pakkumine on üldse äge värk. Teed valmis, näed vaeva ära, mõtled, sõidad kohale, kulutad eelkõige enda aega, vb natuke ka raha kütusele ja siis hakab see jama pihta.....
Klient:" Kas Te paneks kõik materjalid ka koos hinnetega?"
Mina:" Jah, pole probleem, teen ära, saadan pakkumise uuesti."
Klient:"Miks Teil tööraha selline on, ühes pakkumises on meestel tasu 200 eur väiksem?"
Mina:"Mina pakun Teile terviklikku lahendust, kus on kõik vajalikud asjad ja tööd sees ning ei hakka pärast iga üleliigse tegevuse eest lisa küsima."
Klient:"Ah, ah, saina ru, aga miks Teil nende hindade järgi nii palju detaile rohkem on ja kuidas saab materjalide hind sellisel määral kõikuda?"
Mina:"Ma kordan end, üle, Te esiteasite mulle tingimused ja ma küsisin ka asju juurde, et saada aimu mida Te tegelikult soovite ja vajate, ma ei tulnud Teile vähempakkumist tegema et saaks tööd töö pärast teha vaid ma pakun Teile terviklikku lahendust kus on olemas kõik mis vaja, sellest ka suurem materjalide kulu teistega võrreldes."
Klient:"Selge, ma ikka pean mõtlema, see vahe teise mehe pakkumisega on ikkagi ligi 1000 eurot, mina kohe ei saa aru....no eks ma helistan Teile!"
Möödub aega, ei ühtki kõne, no selge, see töö läks....
Möödub aasta....
Klient:"Tere, kas ma räägin X'iga?"
Mina:"Jah, mina kuulen!"
Klient:" Mina olen Y, mäletate? Kunagi käisite vaatamas seda katlamaja tegemist ja tegite ka hinnapakkumise....mul nüüd selline mure, et oleks hea kui Te tuleks kohale ja vaataks üle asja, mul tegid ühed mehed selle ära, aga neid ma enam kätte ei saa ja maja ei lähe soojaks üldse...."
Mina:" Natuke kurb, natuke rõõmus, vastan....teate proua, 1000 eur ja tulen:-P
Niisama nalja....
Aga see paraku on ja jääb nii ja eks see ole meie töö inimesi koolitada.
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu
- ↳ Katused, laed