Penost laeliistud - välinurga lõikamine

siseviimistlustöödega seonduv arutelu. Siia ei postita tööotsimisi ja -pakkumisi!
Minka
külaline

Penost laeliistud - välinurga lõikamine

Lugemata postitus Postitas Minka »

Tere!

Ehk olen rumal, aga ma ei oska välja mõelda, et kuidas saada välinurka nende liistudega kokku? Saag on olemas, millel saab erinevaid nurkasid valida, aga no ei oska. Sisenurgad sain ilusti aga toas ka üks välisnurk.

Ette tänades
Urmas
autodidakt
On tänanud: 378 korda
On tänatud: 420 korda

Re: Penost laeliistud - välinurga lõikamine

Lugemata postitus Postitas Urmas »

Minka kirjutas:...Ehk olen rumal, aga ma ei oska välja mõelda, et kuidas saada välinurka nende liistudega kokku? Saag on olemas, millel saab erinevaid nurkasid valida, aga no ei oska...
Ei pruugi, aga võimalik. :) Eks ta üks paras peavalu ole kui igapäevaselt sellega ei tegele, aga väikeste juppidega katse/eksituse meetodil, et mitte tervet liistu raisata. Kuna ise olen parajagu laisk ega viitsi iga kord hakata uuesti oma peakest mõttetööga vaevama ja ajus olevaid hallrakke tapma, siis endale tegin paarikümnesentimeetristest juppidest ja need, mis sobisid, neile kirjutasin peale tähed VNV (välisnurk,vasak), VNP (välisnurk,parem), SNV (sisenurk.vasak) ja SNP (sisenurk,parem). Nüüd on peavalu vähem, ainult näidise kastist väljaotsimine, sobitamine sae alla, saag paika ja liistu saagima.
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
Kasutaja avatar
sashaobrok
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 36 korda
On tänatud: 43 korda

Lugemata postitus Postitas sashaobrok »

No kuulge. Saag peab olema samas asendis nagu sisenurga lõikamisel, aga liistu saed teisest otsast.
vanaema on sul veteran...
timburi
külaline

Lugemata postitus Postitas timburi »

Esiteks on see penoliist nii odav, et asjast arusaamiseks üks või kaks tükki koolirahaks ohverdada ei ole probleem. Teiseks saad (juhul, kui nurk ei ole täisnurk või mõõdulint või silm valetas:)), parandada vea enne värvimist aküüliga, ja kolmandaks ei ole see üldse raske.

Mäletan hästi oma esimest peno liistupanekut lakke - õnnestus. Kui mitte esimese korraga, aga ikkagi õnnestus. Edu.
Küülaline
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 89 korda
On tänatud: 142 korda

Lugemata postitus Postitas Küülaline »

Minka kirjutas:Saag on olemas, millel saab erinevaid nurkasid valida
Proovi 22,5 kraadi all saagida, tuleb 45 kraadi kokku. Mida te ometi matemaatika tunnis tegite?
keemik
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänatud: 104 korda

Lugemata postitus Postitas keemik »

Hmm, et tal on korteris 45 kraadine seinanurk. Aga jah, nurk on sael sama kui sisenurga tegemisel, liistu paned teistpidi alla (kui liistul on vahe, mis pidi ta seina liimida).
Vasta