Helikindel põrand

põrandad, põrandatööd
xx
külaline

Helikindel põrand

Lugemata postitus Postitas xx »

Tere, ma sooviksin teada kui palju läheks ~30 ruudu põranda tegemine helikindlaks, jak uidas seda oleks võimalik odavalt sooritada?
Kasutaja avatar
numan
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 1 korda
Kontakt:

Re: Helikindel põrand

Lugemata postitus Postitas numan »

xx kirjutas:Tere, ma sooviksin teada kui palju läheks ~30 ruudu põranda tegemine helikindlaks, jak uidas seda oleks võimalik odavalt sooritada?
a mis heli ta summutama peab? kas põrandalauad krigisevad-ragisevad või allnaaber kurdab pesumasinakolina peale? või lapsetuba on vanemate magamistoa all? :wink:
ja mis põrand üldse olemas on? mis seisus?

muidu on ju olemas igasugu heliisoleerimiseks mõeldud plaate ja kivivill ja korkparkett. kindlasti ma ei tea kõiki asju.
Alati on alternatiivlahendus!
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Mul probleem alumiste naabritega- kõik pidavat läbi kostuma. Ja kui põrandal kõndida, siis asi õõtsub pisut. Tegemist vana puumaja teise korruse põrandaga. Mõtlesin, et võtaks lauad üles, paneks lisatalasid alla ja topiks villa vahele. Või mida soovitaksite?
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Sama mure! Mida ette võtsite?
KõikOnRahul
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 5 korda
On tänatud: 3 korda

Lugemata postitus Postitas KõikOnRahul »

Võta põrand lahti.Kui ruumi kõrgus kannatab siis paigalda ristipidi laagid, vahed täida (puiste)villaga triiki laagidega.Laagide peale paigalda 50x6(8)mm kummiriba,millepeale omakorda osb(15mm).Osb külg ja otsavuugid 3mm.Siis põrandakate, vastavalt soovile...
Kasutaja avatar
High-Q
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Lugemata postitus Postitas High-Q »

pakun lahenduse (mitte kõige odavama ega lihtsama):
1. olemasolev põrand maha
2. kui laagid korras, siis laagide servadele vilt, paksem mistra või isotexi põrandasummutsmatid
3. villajupp laagide vahele
4. kui laeruumi jätkub ja põranda tõstmine u 5cm ei tee paha, siis 5x5 või 5x7 materjalist risti "roov" pääle.
5. mingi ka nendele vahele.
6. selle peale saepuruplaat, osb3 vms
7. valge paksem (neid tavaliselt müüakse kahte mõõtu, võta paksem, olulist hinnavahet pole) parketialusmummukile
8. parkett (naturaalne või laminaat sõltub juba rahakotist).

senise kogemuse järgi on igasune tasase plaadile ehitatud põrand väiksema sammumüraga kui samalaadne audadega puitpõrand. parketi alusmaterjal summutab osa ja siis laagidele pandud pehmem materjal teeb ülejäänud.

muidugi on asi vahelae paksuses. kui see ikkagi alla 30cm on, siis pole imestada, et läbi kuulda on.
Viimati muutis High-Q, 30 Juun 2008, 21:34, muudetud 1 kord kokku.
Vasta