fooliumi kinnitamine

saunad, santehnika, boilerid jne
naksitrall
Uus kasutaja
Uus kasutaja

fooliumi kinnitamine

Lugemata postitus Postitas naksitrall »

Tere,

võibolla oskavad teadjamad mulle pisut nõu anda, et kuidas kinnitada sauna laes fooliumpaber korstna külge (ühes nurgas on korsten). Kuna korstna ja vahelae talade vahel on vill, siis antud kohas jääb foolium nö õhku rippuma. Mul nimelt moodulkorsten, mis kuumaks ei tohiks minna ja ma ei tahaks sinna ka mingit liistu panna ( sest see eeldab kruvidega kinnitamist). Mujal kinnitan ikka klambritega liistu külge. Kas ma võiksin selle koha lihtsalt fooliumteibiga korstna külge kinnitada või on seal mingeid paremaid lahendusi?

Tervitades,

saunahuviline
rein113
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 57 korda
On tänatud: 41 korda

Re: fooliumi kinnitamine

Lugemata postitus Postitas rein113 »

Lae all on ca 100 kraadi, vaata, kas teip ikka kannatab seda. Kindlam on paigaldada korstnale nii lähedale, kui on lubatud, puitliist nt 50x50mm ja foolium selle külge klammerdada. Väike vahe korstna ja liistu vahel täida villaga, väike aurutõkkekatkestus ei ole mingi katastroof. Muuseas, aga kas mitte sellist üksikut katteliistu võib ka suisa vastu korstent paigaldada, nt Schiedeli Isokerni puhul? Peab korstna tootja paigaldusjuhendist vaatama.
Võta arhitekt. Tuleb odavam.
naksitrall
Uus kasutaja
Uus kasutaja

ma võin siis jätta lihtsalt fooliumi niisama ka sinna rippuma ja lihtsalt lõigata võimalikult korstna lähedalt. Üldiselt ega see vahemaa mingi ülemäära pikk pole. Lihtsalt mõtlesin, et kuna seal just tõuseb veeaur keriselt otse üles, siis oleks hea kui oleks foolium seal ikka kuidagi tihedalt. Samas mõtlen, et kui fooliumiga jätkatakse (kaetakse jätkukohti), siis miks ei peaks ta seda 100 kraadi kannatama?!

Tervitades,

saunahuviline
Andresto
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänanud: 7 korda
On tänatud: 39 korda

Lugemata postitus Postitas Andresto »

Tere!
Muidugi kinnitad sama fooliumi, fooliumteibi lühemate juppidega korstna külge! Paberfoolium on muidugi paras pazk!
Puitu, korstna vastu korstent panna ei tohi!
Andres
naksitrall
Uus kasutaja
Uus kasutaja

to andresto

mul jah see fooliumpaber (ehk siis ühelpool foolium, teisel paber). Kas sul on mingi kindel põhjendus miks see fooliumpaber suht jura? Ma olen alles lae juures, seinad veel tegemata. Kas see sauna ikka sobib?! Ehituspoest suure suuga lubati saunas kasutada... Kas kuuma ikka kannatab?

Tervitades,
saunahuviline
Andresto
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänanud: 7 korda
On tänatud: 39 korda

Lugemata postitus Postitas Andresto »

naksitrall kirjutas:...
...Kas sul on mingi kindel põhjendus miks see fooliumpaber suht jura? Ma olen alles lae juures, seinad veel tegemata. Kas see sauna ikka sobib?! Ehituspoest suure suuga lubati saunas kasutada... Kas kuuma ikka kannatab?
Tervitades,
saunahuviline
Tere!
Täpselt kaks aastat tagasi, võtsin kliendi soovil lahti leiliruumi lae, et paigaldada LED´id. Fooliumpaber kerise kohal laes,
ümber Schidel metallkorstna, oli täiega fooliumnarmais. See imeõhuke fooliumikiht, oli siis paberi küljest lahti!!!
Tõsi, kõikjal mujal laes, oli OK! Selle sauna ehitasin talle siis 5a tagasi. Õhuvahe laudise ja fooliumi taga olemas,
samuti õhuvahe seina ja lae liitekohas, loomulikult ka all, põranda juures. Muidugi on see paberfoolium lubatud ja ei mäleta, et Soomes oleksin paberita fooliumit kasutanud. Soovitus (mitte keeld) igale iärgmisele kliendile seda paberil asja, mitte kasutada!
Andres
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Mina katsetasin paberfooliumit enne laudise paigaldamist. U 3h 110'C ja veerand tunni takka leili 6kW elektrikerisele tõmbs subjekti suht kortsu, aga jäi terveks.
Urmas
autodidakt
On tänanud: 378 korda
On tänatud: 419 korda

Lugemata postitus Postitas Urmas »

Mida te jaurate, poleks vaja olnud üldse seda fooliumiga paberteipi mainidagi, kui on võimalik ja tohib teipida, siis soovitanud kohe korralikku fooliumteipi. Ei hakata ju seda ülepäeva teipima, et kulu läheb suureks. See väike hinnavahe väärib "raiskamist"!
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
naksitrall
Uus kasutaja
Uus kasutaja

to Andresto

ausalt öeldes paneb su jutt natukene mõtlema, ma nüüd ei teagi kas pean ümber tegema ja kasutama puhast fooliumit?! Kuid jah samas kui toode on selleks tehtud, siis kahtlane et ta selleks ei sobi. Samas kui sa ütlesid, et Soomes neid kasutatakse.
On kellelgi äkki veel mõtteid selle fooliumpaberi (alu-pap) kohapealt sauna sobivuses või mitte?

Igaljuhul üks on selge, et korstna külge ma igatahes kinnitan teibiga, et niiskus villa sisse ronima ei hakka.
A A
külaline

Lugemata postitus Postitas A A »

Tere!
Naksitrall, Sa ära nüüd nii väga ka muretse!
Arvan nii, et selle minu juhtumi, kus foolium paberil narmendas, põhjustajaks võis olla: nn. "sepa keris",
mis oli siis teha lastud ja XX... võimsusega. Kerise võimsus oli kindlalt suurem, kui vajanuks see ca 10,?m3 saunake.
Lisaks asus leilir. keset maja. Vajalikust tunduvalt võimsama kerisega ja nö. "põjagaasiga" või ka mitme kerisega, (el. keris+puukeris samaaegselt) on võimalik ikka piisavalt palju s.tta keerata ja mitte ainult leiliruumis,
aga seda siis pigem endale, kui saunaehitajale.
Meil müüdavad alu-pap foolimid, on ju enamus Soomes tehtud. Alu-papi ja puhta fooliumi hinnavahe, ca 3 kordne.
Ei taha valetada, aga alu-papi kasutustemp. oli vist max. 110`, seda siis fooliumteipki.
Andres (Andresto)
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Naksitrall!
Mitu meetrit sul seda ainult fooliumteipi vaja läheb? Mul keldris peaks poolik rull olema ja midagi võin ju eraldada mõistliku 0,5 plekkpurgis :jooma eest. :) Üks väike miinus on see, et elan Märjamaal, aga kui satud siiapoole, võid ette helistada 55 676 252.
Urmasr
naksitrall
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Terekest,

ok, selge pilt seoses selle foolium paberiga. Ma siis paigaldan seda rõõmsalt edasi. Fooliumteipi oleks kindlasti vaja olnud, kuid jah mis tehtud see tehtud ehk mul juba kõik kraam ehituseks varutud.

Loodetavasti läheb ka servamata laua paigaldamine edukalt. Ma küsin igaksjuhuks, et servamata lauda paigaldades, vist ei ole võimalik kruvikohti kuidagi varjata (püstlaudise puhul), olen ma asjast õigesti aru saanud?! Miskit muudmoodi ei saa neid aga paraku paigaldada. Kas kuiv materjal võib endiselt veel külgedelt kahaneda? Kas oleks seega vajalik kruvid kinnitada rohkem keskelt?

Tervitades,

saunahuviline naksitrall
Urmas
autodidakt
On tänanud: 378 korda
On tänatud: 419 korda

Lugemata postitus Postitas Urmas »

On ikka võimalik kruvipäid varjata ja selleks on vastavalt laua materjalile (lepp, haab jne.) täiesti olemas toonitud puidupahtlid, aga ole pahteldamisel ettevaatlik liiga suurelt pealemäärimisel, sest kuivamisel võib jätta jälgi. Lihtsam on kohe ülearune niiske lapiga ära pühkida. Ja veel, kui kavatsed laudasid millegiga töödelda, siis tee seda enne seina panekut, sest puit mängib päris ropult. Olen näinud servamata laudadest valge lasuuriga ületõmmatud lage, kus pealtpoolt on laud ilus, aga külje pealt vaadates on näha värvimata pind alumise ja ülekatte laua vahel.
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
Vasta