Deklaratsioon elektripaigaldise nõuetekohasuse kohta

Siia ei postita ostu-müügi kuulutusi!
macintosh
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 15 korda
On tänatud: 7 korda

Deklaratsioon elektripaigaldise nõuetekohasuse kohta

Lugemata postitus Postitas macintosh »

Vaja paarismaja kasutusloa tegemiseks teemas nimetatud asja. Kust pihta hakata? Oskab keegi aidata?

Esimene asi: elektriprojekti pole. See, mis ma projektiks pidasin on tegelikult arhitekti visioon asjast.
Tööd iseenesest on teostatud korralikult, grupid kilbis kõik eraldi märgistatud ja ka viisakalt paigaldatud.
Paraku pole elektrik/ettevõte kes töö teostas mingil põhjusel kättesaadav.

Minu arusaamist mööda on vaja pädevusega elektrikut, kes teeks takkajärgi teostusjoonise ja mõõdistused.
ja seejärel saaks juba nimetatud tunnistuse väljastada. Kas minu arusaamine on õige?
Oskab keegi eht juurde lausuada, millised võiksid olla ligikaudsed kulud sellisele tegevusele?
Sähko
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Re: Deklaratsioon elektripaigaldise nõuetekohasuse kohta

Lugemata postitus Postitas Sähko »

Kõigepealt oleks vaja lasta teha teostusjoonis. Joonise tegemisel selgub, kas on vaja ka teha ümberehitustöid. Seejärel tellida elektrilised mõõtmised (mõõtja peab omama akrediteeritud laborit). Tehnilise kontrolli teostamiseks on vaja järgmisi dokumente:
1. taotlus
2.elektripaigaldise nõuetekohasuse deklaratsioon
3.võrguühenduse liitumispunkti määratlev dokument
4.teostusjoonised
5.kaetud tööde aktid (maandusseade, toitekaabel, installatsioon, kaabelküte)
6.aparaadikooste (elektrikilp) vastavusdeklaratsioonid
7.elektrotehniliste kontrollmõõtmiste protokollid
Kui tehniline kontroll on teostatud, siis kontrolli teostaja väljastab Elektripaigaldise nõuetekohasuse tunnistuse.
Hind sõltub tegijast, kuna ta peab andma allkirjad tööle, mida ta ei ole teinud.
macintosh
Ehitusspets
Ehitusspets

Sähko kirjutas:Kõigepealt oleks vaja lasta teha teostusjoonis. Joonise tegemisel selgub, kas on vaja ka teha ümberehitustöid. Seejärel tellida elektrilised mõõtmised (mõõtja peab omama akrediteeritud laborit). Tehnilise kontrolli teostamiseks on vaja järgmisi dokumente:
.......Kui tehniline kontroll on teostatud, siis kontrolli teostaja väljastab Elektripaigaldise nõuetekohasuse tunnistuse.
See on paras patsakas dokumente ja asjaajamist (siit tuleb tõsist rahalõhna).
Kas tõepoolest on kõiki neid dokumente ja proteseduure vaja möödapääsmatult teostada?
Kui mul teoreetiliselt oleks olemas inimene kes kirjutaks välja deklaratsioon elektripaigaldise nõuetekohasuse kohta mille ma siis kasutusloa taotlusele lisan, kas siis ikka oon kogu seda kammajaad tarvis?
Hind sõltub tegijast, kuna ta peab andma allkirjad tööle, mida ta ei ole teinud.
Alati sõltub hind tegijast, aga millist suurusjärkudega me siin ikkagi opereerime? Kas kõik kes mulle seda teenust osutavad saavad rikkaks või ainult osa neist?
Sähko
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lugemata postitus Postitas Sähko »

Selleks, et saada kasutusluba on vaja Elektripaigaldise nõuetekohasuse tunnistust. Tunnistuse saamiseks on vaja n.n. "teoreetilise inimese" poolt välja antud deklaratsiooni. See inimene võib ju lisaks deklaratsioonile kirjutada ka muud paberid.
Rikkaks said need, kes müüsid Teile kinnisvara ilma kasutusloata. Sellise teenuse osutajaid ei ole palju.
Kas Teid huvitab rohkem mingisugune paber või teadmine, et ma elan elamus, mille elektripaigaldis on nõuetekohaselt välja ehitatud?
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Parafraas : Kammajaad ei soovi, millegipärast on kasutusluba vaja.
Projekti pole. Tööd iseenesest on teostatud korralikult- grupid kilbis kõik eraldi märgistatud ja ka viisakalt paigaldatud. Rikkaks
ei soovi kedagi teha. Teoreetiliselt on inimene olemas (kes ei taha rikkaks saada) aga ei tea- kas tast ka kasu on ?

Mida sooviti teada (eelnevat vestlust ja parafraasi silmas pidades)??? :scratch:
Imelik.
macintosh
Ehitusspets
Ehitusspets

Sähko kirjutas:Selleks, et saada kasutusluba on vaja Elektripaigaldise nõuetekohasuse tunnistust. Tunnistuse saamiseks on vaja n.n. "teoreetilise inimese" poolt välja antud deklaratsiooni. See inimene võib ju lisaks deklaratsioonile kirjutada ka muud paberid. Rikkaks said need, kes müüsid Teile kinnisvara ilma kasutusloata. Sellise teenuse osutajaid ei ole palju.
Kas Teid huvitab rohkem mingisugune paber või teadmine, et ma elan elamus, mille elektripaigaldis on nõuetekohaselt välja ehitatud?
Küsimus on esitatud õigesti, siiski, siiski on mul selge teadmine, et ma elan elamus, mille elektripaigaldis on nõuetekohaselt välja ehitatud.
Mingil arusaamtul põhjusel kadus vastu kevadet jäljetult elektritöid teostanud ettevõtja (möödunud suvel oli täiesti olemas - vestlesin temaga enne
maja ostu) varakevadest saati pole telefoninubrit milele helistan enam olemas.
Energik
külaline

Lugemata postitus Postitas Energik »

Esmalt ütleks, et see, kas elektrisüsteem on ehitatud korralikult või mitte polegi nii kergelt tuvastatav. See, et kasutatud on ilusaid valgeid ja puhtaid kaableid ning kilbis on automaadid ilusasti kokku surutud näitab pigem puhtaid töövõtteid, kuid süsteemi korralikkus seisneb lisaks paljudes muudes asjades. Näiteks kaitseseadmete vastavuses juhistikele. Komponentide vastavuses nende paigaldustingimustele. Kaitseseadmete õiges paigalduses. Nõuetekohaste seadmete kasutamises.
Neid asju on väga palju, mis teevad elektripaigaldisest korraliku paigaldise. Paigaldise korralikkuse üle saab tegelikkuses otsustada vaid vastavat akrediteeringut omav isik.

Enne tema ülevaatust on vaja tellida paigaldise mõõdistamine, mis erinevalt üldlevinud arvusaamast ei seisne testriga pinge mõõtmises. Mõõdetakse juhistike isolatsioonitakitsused (aitab vähendada lühiste ohtu).
Mõõdetakse maanduri takistusi (see annab kindluse, et elektriseadme isolatsiooni rikke korral ikka vool maandatakse).
Kontrollitakse rikkevoolkaitsmete rakendumist (ei viisti seletada, milleks see hea, kuid iga loogiliselt mõtlev tegelane saab selle asja huvi korral ise selgeks).
Mõõdetakse liinide rikkesilmus näivtakistusi (selleks, et lühiste korral võrgus kaitseseade ikka rakenduks).
Potentsiaaliühtluse juhtide katkematuse kontroll (mõõdetakse ära, millised on potentsiaalijuhtide takistused, et tagada vee-, kütte-, gaasi- jms torude samaväärne potentsiaal maaga).
Akrediteeritud labor vormistab nendest andmetest vastavad protokollid, mida siis inspektor uurib. Lisaks vaatab inspektor veel muul moel kogu elektrisüsteemi üle ning võrdleb selle vastavust kehtivatele nõuetele (muu hulgas vaatab elektripaigaldise skeeme, küsib ehitaja deklaratsiooni jms). Ülevaatuse kohta koostab ta tehnilise kontrolli aruande, kus on siis kõik vajalik ülevaatuse tulemuste kohta kirjas. Kui siis olulisi puudusi ei ilmne, väljastab inspektor nõuetekohasuse tunnistuse.
Nii lihtne see ongi :)

Lisan juurde, et see tegevus on muide kohustuslik teatava regulaarsusega igas elektripaigaldises! Korterites ja eramutes näiteks peamiselt iga 10 aasta tagant.
tommy4
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 13 korda
On tänatud: 8 korda

Lugemata postitus Postitas tommy4 »

Alati sõltub hind tegijast, aga millist suurusjärkudega me siin ikkagi opereerime? Kas kõik kes mulle seda teenust osutavad saavad rikkaks või ainult osa neist?[/quote]

Saatsin PS-i hinnainfoga.
Vasta