ehitise tehnosüsteem
ehitise tehnosüsteem
Lugemata postitus Postitas radovan »
Kas keegi oskab vastata, mis on ehitise tehnosüsteem? Paluks vastuse puhul viidet allikale(seadus). Ehitusseadus käsitleb natuke seda teemat, aga ei anna täpset loendit, mis on siis ehitise tehnosüsteem. Ehitusseadus ütleb:" Ehitise tehnosüsteem käesoleva seaduse tähenduses on ehitise piires ehitise toimimiseks ja ohutuse tagamiseks vajalike seadmete või kommunikatsioonide kogum koos nende toimimiseks vajalike konstruktsioonielementidega."
Minu küsimus: kas elektrisüsteem on ehitise tehnosüsteem? Minu arusaamise järgi ei ole kuna ehitis toimib ja on ohutu ka ilma elektrita.
Sama küsimus vee ja kanalisatsiooni kohta.
Kahjuks ei ole leidnud definitsiooni sõnale tehnosüsteem. Kas see on iga inimese oma arusaamise järgi tõlgendatav mis läheb selle mõiste alla või mis mitte.
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 89 korda
- On tänatud: 142 korda
Re: ehitise tehnosüsteem
Lugemata postitus Postitas Küülaline »
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 89 korda
- On tänatud: 142 korda
Lugemata postitus Postitas Küülaline »
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Külaline »
Jah, kui pimedas käid käsikaudu või küünlavalgel, samuti küünlavalgel õue asjale, vett tassid kaevust ja solki välja (kuhu?) ämbriga ning pussuhais annab sooja. Ühesõnaga maja piires ei ole ühtegi tehnilist süsteemi (ka küttekollet mitte).radovan kirjutas:Tegelikult rohkem küsimus eramaja kohta. See toimiks ju ilma vee ja elektrita. Isegi ilma küttesüsteemita toimiks kui piisav arv inimesi sees pidevalt.
Kas ta vastaks ka sel juhul eluruumidele esitatavatele nõuetele on iseküsimus.
Mõni inimene on ikka veel imelikum kui mina.
Imelik.
-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 33 korda
- On tänatud: 83 korda
Lugemata postitus Postitas Imelik »
"Tehno" iseenesest on eesliide tähendusega tehnika või tehniline (ÕS).
Tänud vastanutele vaeva nägemise eest- kiirotsinguga leian isegi samasuguse informatsiooni, aga sellise infoga pole midagi peale hakata, kuna seda ei saa kasutada ametliku definitsioonina.
"Eluruumidele esitatavad nõuded" ei eelda mingisuguste süsteemide olemasolu. klosett ja külm vesi peab olema kinnistu piires, samuti ei pea eluruumis olema. Eluruumis peab olema täidetud nõuded niiskuse ja temperatuuri ning müra osas, aga eeskiri ei sätesta nende saavutamiseks vajalikke tingimusi ega süsteemide olemasolu.
Aga peaküsimus- mida nimetada tehnosüsteemiks jääb endiselt? Kas loomulik vebntsilatsioon on tehnosüsteem?
-
- külaline
Nii kaua kui sul neid asju ehitises pole, niiakaua pole nad ka tehnosüsteemid. Niipea kui nad sul ehitisse tekivad, muutuvad nad kohe ka tehnosüsteemideks. Milleks paigaldada ehitisse vett, kui see pole vajalik. Kui aga juba paigaldasid, ju siis on ikka vajalik.radovan kirjutas:See jäi lisamata, et ehitusseaduse järgi on tehnosüsteem ehitise toimimiseks või ohutuseks vajalik kommunikatsioonide kogum. Sellest tulenevalt- kui süsteem pole vjalik ehitise toimimiseks või ohutuseks(nt vesi), kas siis pole tegemist ehitise tehnosüsteemiga.
Lihtsalt isiklik arvamus ;-)
-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 33 korda
- On tänatud: 83 korda
Lugemata postitus Postitas Imelik »
Ära eelda midagi nii rumalat !"Eluruumidele esitatavad nõuded" ei eelda mingisuguste süsteemide olemasolu.
Nii et isegi küünal jääb ära? Käid taskulambiga ringi,väljas vett toomas, solki välja viimas ning asjal? Tuulutad avaga seinas ja katuses, ning kütad väljas soojendatud kivide tuppa toomisega. Sel juhul pole sul ühtegi tehnosüsteemi aga kahjuks ei vasta ikkagi eluruumidele kehtestatud nõuetele. See oleks küll paras karistus rumaluse eest?..eesmärk on inimestele ohutu ja tervisliku elukeskkonna tagamine...
...Eluruum peab võimaldama inimesele selles ööpäevaringse viibimise... ... peab olema loomulik või mehaaniline ventilatsioon...
...Õhu liikumise kiirus eluruumis, eluruumi maht ühe inimese kohta, keemiliste ja bioloogiliste ühendite sisalduse piirkontsentratsioon siseõhus peab olema tagatud vastavalt Eestis kasutatavatele normidele... ... Õhu temperatuur eluruumis peab olema optimaalne, looma inimesele hubase soojatunde ning aitama kaasa tervisliku ja nõuetekohase sisekliima tekkimisele ja püsimisele.... ... Tule ja suitsu tekkimine ja levimine elamus peab olema piiratud
Ehitusseadus § 1. Seaduse reguleerimisalaradovan postitas:...tehnosüsteemi muutmine on ehitamine milleks on vaja ehitusluba
(2) Käesolev seadus sätestab nõuded eri liiki ehitistele, nende ehitamisele ja kasutamisele ning neid ehitavatele isikutele niivõrd, kuivõrd seda ei ole reguleeritud teiste seadustega.
Ilmselgelt on mõeldud funktsionaalset toimimist, ohutus ei ole ka ehitise jaoks vajalik vaid selle funktsiooni tagamiseks? Milline sõna valmistab sulle mõistmisel raskusiradovan postitas: See jäi lisamata, et ehitusseaduse järgi on tehnosüsteem ehitise toimimiseks või ohutuseks vajalik kommunikatsioonide kogum. Sellest tulenevalt- kui süsteem pole vjalik ehitise toimimiseks või ohutuseks(nt vesi), kas siis pole tegemist ehitise tehnosüsteemiga.
( kas tehniline või süsteem?)- et otsid seadustest vastust?
Mulle tundub paraku, et soovid õigustada lihtsalt omi tegemisi/tegemata jätmisi.
Samuti ei ole ma midagi rumalat eeldanud- sina aga paraku lahmid. See ongi praegu siin sinu arvamus- palun toeta oma ideid ka paragrahvidega.
Mina, Imelik, olen enda arvates keskmise mõistusega inimene ja loen, et ehitise tehnosüsteem on ehitise toimimiseks või ohutuseks vajalik kommunikatsioonide kogum. Mina siit ei loe välja mingit ilmselget funktsionaalset toimimist. Mul ei ole vaja sinu isiklikku arvamust vaid minu kirjutamise eesmärk siia oli saada infot ametliku tõlgenduse kohta asjadest.
Ma pole veel midagi teinud ega tegemata jätnud ma tahan teada oma õigusi võimalikes vaidlussituatsioonides ehituseasjapulkadega.
Kui tehnosüsteem, nt veevärk pole vajalik ehitise toimimiseks ega ohutuseks siis võiks seda ümber ehitada ilma loata.
- rokikas
- Ehituspenskar
- On tänanud: 227 korda
- On tänatud: 231 korda
Lugemata postitus Postitas rokikas »
http://www.neti.ee/cgi-bin/teema/ARI/Oigusabi/ Vali välja sobiv firma. Maksa raha ning saad ametliku tõlgenduse. Tundub et üritad mõningatest seadustest/määrustest kõrvale hiilida ning sellelgi puhul saad sealt JOKK lahenduseks abi. Siinsed postitused on kõik vaid isikliku arvamuse väljendused ja ei midagi muud.radovan kirjutas: Mul ei ole vaja sinu isiklikku arvamust vaid minu kirjutamise eesmärk siia oli saada infot ametliku tõlgenduse kohta asjadest.
Kuna sa keeldud sisuliselt kirjutamast milles mure ja nõuad vaid viiteid seadustele siis vaevalt sind siin keegi aidata oskab. Kui teaks milles asi siis ehk ka oskaks keegi mõistliku viidet/lahendust pakkuda.
ehitusremont@gmail.com
Mis on lubatud ning mis on keelatud, aga seda tahaks teada koos argumentidega. Milleks siis foorumid üldse leiutati, kui mitte üksteisega kogemuste jagamiseks. Ma tõesti loottsin, et keegi siin on endale asja selgeks teinud ja tahab on nõus infi jagama. Võibolla tõesti pole küsinud nii et oleks aru saad mis ma teada tahan aga siis veelkord:
1.Ms on tehnosüsteem? (Ja mis ei ole, kui võimalik niimoodi vastata?)
2.Missugused tehnosüsteemid on sellised ilma milleta ehitis ei funktsioneeri ja pole ohutu?
Esialgu nendest piisaks siis saaks juba edasi arutada. Küsimus siis selles ongi, et tahan teada mis süsteemi ma ise võin muuta ja missugust mitte. Ma ei näe mingisugust mõtet hakata küsima omavalitsuselt luba nende asjade ehitamiseks/muutmiseks, milleks luba vaja pole küsida.
Elektrisüsteemiga pole vaja vaeva näha, kuna seda ma tean, et vastavalt elektriohutuse seadusele ma seda ise teha ei tohi.
-
- külaline
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid