Millega kütta klubiruumi?
Millega kütta klubiruumi?
Lugemata postitus Postitas Milvi »
Mul on kasutada majaosa ning sooviks välja üürida sealt erinevate ürituste tarbeks teist korrust (kokku kaks korrust ongi), ööklubi-tüüpi ruum - ca 90m2 (sisuliselt üks suur ruum + wc + väike panipaik). Terve majaosa on soojustamata (kolm külge välisseinad, üks külg teise majaga ühine, kui see peaks mingit pidi oluline olema) ning ruum on kasutuses korraga ca 18tundi ning vaid 1 kuni 2x nädalas (võib juhtuda, et mitte iga nädal). Seal on hetkel elektriküte, mis on soojendab ruume väga aeglaselt ning on muidugi ka kallis. Aknad on vahetatud. Kas mul on mõtet mõelda lae soojustamise peale?
Omanikul majaosa soojustada pole kavas ning mul endal pole esiteks selleks raha ja teiseks, minu kui samuti sisuliselt üürniku vaatevinklist ilmselt ei tasuks ka mõne aastaga ära - iial ei saa kindel olla, et need ruumid mul kauem käes on.
Millega oleks Teie arvates seda kõige mõtekam kütta? Eelarve kusagil maksimaalselt 1500eur. Midagi peaks ikka olema võimalik selle raha eest?
-
- Ehitusspets
- On tänanud: 2 korda
- On tänatud: 8 korda
- Kontakt:
Re: Millega kütta klubiruumi?
Lugemata postitus Postitas virgor »
http://www.hot.ee/kaminad
www.hot.ee/kaminad
- aare
- Korralik postitaja
- On tänatud: 7 korda
- Kontakt:
Lugemata postitus Postitas aare »
Küttekulude kokkuhoiuks võiks soovitada õhksoojuspumpa (näit. Fujitsu Nocria - 900€ + paigaldus), aga kuna neid ruume kasutate nii harva, võib tekkida küsimus selle investeeringu tasuvusest, eriti üüripinna puhul. Toshiba Daiseikai V RAS-13PKVP-ND mudeliga saab ruumide kasutamise vaheaegadele seada madalam temp ( +5C…+13), aga see seade on üsna kallis (koos paigaldusega ca 1400€ : http://www.ekokliima.ee/uploads/4/5/5/3 ... ikai_v.pdf )Milvi kirjutas:Palun hüvanõu:
Millega oleks Teie arvates seda kõige mõtekam kütta? Eelarve kusagil maksimaalselt 1500eur. Midagi peaks ikka olema võimalik selle raha eest?
Muidugi saab ÕSP peale rendiperioodi lõppemist lasta demonteerida ja mujale paigaldada.
Lae soojustus annaks kindlasti arvestatavat küttekulude kokkuhoidu, aga kas rendi lõppedes on seda võimalik üles kakkuda ja mujal kasutamiseks kaasa võtta ???
Tehke väike arvutus, äkki tasub otse-elektriga edasi kütta ja kui el-võimsused lubavad, siis lihtsalt radikaid või puhureid juurde osta.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Lammas »
-
- -
- On tänanud: 58 korda
- On tänatud: 63 korda
Lugemata postitus Postitas 2korda2 »
2. Kas ise investeerides on võimalik investeeritud raha maha arvata üürimaksetest? Kui ei, siis ainus võimalik lahendus on tõesti teisaldatavad küttekehad. Olgu siis puhur, bullerjan, õhksoojuspump, kamin, moodulahi vms. Kindlasti pead vaatama, kas saad selle seadme välja kolides ka maha müüa ja mis hinnaga.
Kui on omanikuga võimalik kokku leppida, et investeeritud raha saad üürina arvestada, siis tasuks mõelda alustuseks soojustamisest (vaja loomulikult omanikuga iga asi kokku leppida). Seejärel ehk polekski mõtet uut küttesüsteemi teha.
"You're working hard, I'm not, and in 100 years, we'll both be dead." - Wally
Püüan vastata küsimustele:
- Korstna kohta 100% kindlalt ei tea (uurin), aga ma olen päris kindel, et seda seal siiski pole - ka plaanidel ei paista olevat.
- Majaomanikuga on leping esialgu 5a peale ning kokkulepe, et kogu investeering küttesüsteemi ning ruumide parendamisse, arvestatakse maha rendihinnast, mida mina teoreetiliselt maksma peaks. Olen välja arvutanud, et kuni 1500eur on küttesüsteemi mõistlik investeerida esimese poole aasta jooksul ehk siis sügiseks saaks sooja. Kui sealt lahkun, siis küttesüsteem jääb omanikule.
Omanikuga on meil tõesti selline diil, et esimene aasta vähemalt tegelen muuhulgas ruumide korrastamisega ning sellega seoses ise renti otseselt ei maksagi. Kuna ruumid on Tallinna kesklinnas väga hea asukohaga, siis tasuvuses pole küsimust - ilmselt on mõtekas siiski lagi soojustada ning mingisugune küttesüsteem paigaldada. Puhtalt elektriküte on väga kallis ja väga aeglane lahendus. Omanik on andnud mulle väga vabad käed otsustamaks soojustuse ning kütte üle.
Samas, peaks arvestama ka sellega, et mingil hetkel võib olla tarvis ruumi ehk ca 10 kuni 16x kuus... Et ka siis oleks valitud küte mõtekas. Hetkel ei suuda keegi ruumide täpset kasutussagedust adekvaatselt hinnata.
Lugemata postitus Postitas jan »
Tänu siinsetele vastajatele tundub mulle hetkel õhksoojuspump + lae soojustamine parima plaanina. Kui kellelgi veel mõtteid, siis kõik ideed on loomulikult jätkuvalt teretulnud.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Külaline »
Mina nii julge ei oleks ega paneks kasutaja "Jan" soovituste kohaselt kindlasti mingit bullerjani või kaminat. Pidudel leidub tihti ennast umbe joojaid, kes võivad olla oma tegudes ettearvamatud ja peale õnnetust (ptüi, ptüi, ptüi!) leidub alati sinu teadjamatest teadjamaid.Milvi kirjutas:Enamasti erapeod (sünnipäevad vms tähistamised, 20 kuni 100 inimesele). Mina teenust kohapeal ei osuta (alkoholi ei müü, süüa ei paku, inimesi ei teeninda kuidagi) ning seega mulle õnneks erilised nõuded ei kehti, kindlaks tehtud ja teadjatega konsulteeritud...
Pidu, ca 10 inimest, juba varahommik, kes magab pea salatikausis, kes laua all, kes kusagil nurgas ja üks pidulistest (linnalaps, kes eluaeg kesküttega korteris elanud) otsustab, et tal on palav ning keerab küdaval küttekehal siibri kinni. Tagajärg võib hirmus olla, sina oled samuti vastutusest prii (?), kuid kahtlustan, et äriplaaniga on sel juhul lõpp. See oli lihtsalt üks must stsenaarium!
Parimat soovides
Urmasr
-
- Ehitusspets
- On tänanud: 2 korda
- On tänatud: 8 korda
- Kontakt:
Lugemata postitus Postitas virgor »
http://www.hot.ee/kaminad
www.hot.ee/kaminad
-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 16 korda
- On tänatud: 13 korda
- Kontakt:
Lugemata postitus Postitas Veikko »
-
- Ehitusguru
- On tänanud: 18 korda
- On tänatud: 24 korda
Lugemata postitus Postitas maik »
Kle.Veikko, selline soovitus on siin juba kaks korda kõlanud, küsimus oli "millega kütta".Veikko kirjutas:Soovitan süsteem ehitada niisugune mille saad minimaalsete kuludega peale rendilepingu lõppu kaasa viia.
Kütte-gurult ootaks vähe pädevamat vastust, mitte nii-sama skoori tegemist.

-
- Ehitusveteran
- Kontakt:
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 3 korda
- On tänatud: 316 korda
Lugemata postitus Postitas Kalvis »
Arvan, et sobib kas õhksoojuspump koos elekterküttega või ainult elekter. Kumb, sõltub nüüd vaid kasutatavate ürituste sagedusest. Mida tihedam on ürituste sagedus, seda rohkem tasub soojuspump. Kuna hoone omanik oli lahkelt nõus investeeringut üürist maha võtma siis eelistaksin soojuspumpa koos elektriga. Elekter on default üldse väljas ja tema mõte on vahetult enne üritusi sisse lükata, et kiiresti ruum üles kütta ja peale üritust lükatakse jälle välja ja jääbki vaid soojuspump.
-
- Ehitusveteran
- Kontakt:
Lugemata postitus Postitas jan »
Milvi kirjutas:Samas, peaks arvestama ka sellega, et mingil hetkel võib olla tarvis ruumi ehk ca 10 kuni 16x kuus...
Kui pikk sinu kuu on? Isegi kui kasutussagedus peaks langema nii palju, et nädal aega midagi ei toimu, siis vähemalt 12h peaks ikkagi varem teada olema, et üritus toimub. Selle ajaga suudab täiesti keskpärane õhksoojuspump 90 ruutmeetrise ruumi parajalt soojaks kütta. Ei maksa unustada ka seda, et inimesed kütavad samuti ruume. Ning ürituste puhul on pigem vaja, et ruumis oleks jahedam kui palav.Veikko kirjutas:Kui ikka tahad ülesse kütta nädal külmas seisnud ruumi kiirest siis vaja väga võimast õhksoojuspumpa.
- aare
- Korralik postitaja
- On tänatud: 7 korda
- Kontakt:
Lugemata postitus Postitas aare »
Enne soojuspumba kasuks otsustamist tuleks järgi uurida, kas selles piirkonnas lubatakse ÕSP välisosasid maja seinale riputada. Vanalinnas, Kadriorus ja mujalgi on linnaosa valitsus teatavaid piiranguid seadnud (eelkõige muinsuskaitse all olevatele objektidele). Peaks mõtlema ka sellele, kuhu hakkab valguma sulatusvesi ja kogunema sellest tekkiv jää.Milvi kirjutas: Kuna ruumid on Tallinna kesklinnas väga hea asukohaga ...
-
- Ehitusveteran
- Kontakt:
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Külaline »
Kõik sama rekka või Husquarna saega - tasub ära ikka aint max kasutuselVeikko kirjutas:Õhksoojuspump ei teeni kunagi ennast seal tagasi ja sellega ei saavuta soodsat küttehinda kui plaanid nädalalõppudel ainult kütta. Soojuspumpadega toodetud soojuse odavam hind saavutatakse tema maximaalsel ärakasutamisel.
Mina nii julge ei oleks ega paneks kasutaja "Jan" soovituste kohaselt kindlasti mingit bullerjani või kaminat. Pidudel leidub tihti ennast umbe joojaid, kes võivad olla oma tegudes ettearvamatud ja peale õnnetust (ptüi, ptüi, ptüi!) leidub alati sinu teadjamatest teadjamaid.
Absoluutselt nõus - ma rääkisin selle koha peal tegelikult seadusest tulenevatest nõuetest sellistele (era)ruumidele....kuid kahtlustan, et äriplaaniga on sel juhul lõpp
Tegemist on pigem hoone päästmise plaaniga. Aga ma ei tulnud siia rahalisi küsimusi tegelikult arutama, vaid nõu antud eelarve (1500eur) piires küttesüsteemi kohta nõu saama.
Tänan igatahes asjalike mõtete eest - kõigele (ka mustadele stsenaariumitele) tuleb mõelda.
Õnneks antud hoone ei ole muinsuskaitse all, aga kuna siinsed arvajad enamasti õhksoojuspumpa soovitavad, siis ma uurin seda välisosade paigutamise asja. Ma usun, et sellega ei saa olema probleeme, aga parem olla kindel.Enne soojuspumba kasuks otsustamist tuleks järgi uurida, kas selles piirkonnas lubatakse ÕSP välisosasid maja seinale riputada. Vanalinnas, Kadriorus ja mujalgi on linnaosa valitsus teatavaid piiranguid seadnud (eelkõige muinsuskaitse all olevatele objektidele).
Mul on valida - kas maksan selle raha paari kuu jooksul omanikule lihtsalt ruumide kasutamise eest või siis paar kuud üüri ei maksa ja paigaldan selle sinna ning naudin esimesest paigaldusjärgsest päevast selle hüvesid. Aga nagu eelnevalt mainitud, siis hetkel küsimus vaid, et antud eelarve piires milline süsteem kütaks võimalikult soodsalt, kiirelt ja turvaliselt kõige paremini...Õhksoojuspump ei teeni kunagi ennast seal tagasi ja sellega ei saavuta soodsat küttehinda kui plaanid nädalalõppudel ainult kütta. Soojuspumpadega toodetud soojuse odavam hind saavutatakse tema maximaalsel ärakasutamisel.
-
- Ehitusveteran
- Kontakt:
Lugemata postitus Postitas essa »
Lugemata postitus Postitas essa »
Ventilatsiooni olemasolu on hea- aga kasutama peab seda võimalikult ökonoomselt (oleneb selle ehitusest ja võimalustest). Viib päris palju sooja välja.Milvi kirjutas:Ventilatsioon on seal päris võimas - vähemalt seegi hea.... Ning nii palju, kui ma lugenud viimasel nädalal olen, siis seestpoolt soojustamine on üks suur lollus. Otsused, otsused...
Puumaja võib vast küll seest soojustada.
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu
- ↳ Katused, laed