Küsimus

Külaline
külaline

Küsimus

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Kui mul oleks vaja pidevalt ja suuremas koguses puidust "pulki" läbimõõduga 2-10cm, siis millised puidutöömasinad peaksin soetama? Mõlemat läbimõõtu (2 cm ja 10 cm) materjali vajan ca 3000 jm/kuus ja soovin alustada palgi ostmisest. Oodatud on nii üldised selgitused kui ka konkreetsed pakkumised. Ette tänades Ellen
lMaxl
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 15 korda
On tänatud: 13 korda

Re: Küsimus

Lugemata postitus Postitas lMaxl »

Tere
Saeraam, kuivati, seimer, järkamissaag, platesaag ja kaks tüüblimasinat, et ei peaks seadistama.

Max
Puutööd
Külaline
külaline

Tänan! Algus on kõik täiesti arusaadav, aga kuna olen suht võhik, siis lõpp jääb veidi keeruliseks. Näiteks jõuan kuiva toorikuni (oletame 2,5cmx2,5cmx3m) - mis moodusel saaksin sellest 2cm läbimõõduga 3meetrise pulga? Taaskord ette tänades Ellen
lMaxl
Ehitusspets
Ehitusspets

Paned või liin veab kandilise tooriku masinasse ja masin võtab nurgad tooriku küljest ära, kui see pulk ümmargune peab jääma.

Max
Puutööd
Külaline
külaline

Veelkord tülitan. Mida see tüüblimasin kujutab st mis nimetuse alt ma seda otsida saan? Ega ei oska soovitada, kust võiksin sellele hinnapakkumist küsida? Ellen
lMaxl
Ehitusspets
Ehitusspets

Noh nende nimetusi, tööpõhimõtteid ja võimekusi on väga erinevaid. Otsingusse importkeeles- ümara pulga valmistamise masin- küll midagi leiad.

Max
Puutööd
Onu_Paul
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänatud: 1 korda

Lugemata postitus Postitas Onu_Paul »

lMaxl kirjutas:Noh nende nimetusi, tööpõhimõtteid ja võimekusi on väga erinevaid. Otsingusse importkeeles- ümara pulga valmistamise masin- küll midagi leiad.

Max
Puutööd

Ümara pulga valmistamise masin= kepimasin :thumbsup: . google translates sõna kepimasin ümber tõlkides ingliskeelde ja otsingusse pannes sain mina 1,020,000 tulemust :lol:

OK...vabandust risustamast... 6 õlut nahas juba ka...saage aru :?
Külaline
külaline

OK! Aga kui ma (naisterahvas, nagu ma olen) kohalikelt pakkujatelt kepimasinat küsin, siis võib päris palju piinlikke momente tekkida. Ma mõtlengi just, kui tahan siinsetelt edasimüüjatelt masinale hinnapakkumist küsida - kas siis küsingi kepimasinat?
Onu_Paul
Korralik postitaja
Korralik postitaja

No pole puidualal väga kodus kuid korra piilusin netist ja inglises kõlab selle masina nimi Wood Rod Rounding Machine. Eestikeeles siis puitvarda ümardus masin vms. Sellega otsides paraku tulemusi ei tulnud.

Pilt imemasinast:
Pilt

Ehk olin abiks :wave:
Külaline
külaline

Olid ikka abiks! Tänud!
Tänan ka Max-i!!
Ja kui kellelgi leidub sellist masinat, siis ootan hinnapakkumist!
lMaxl
Ehitusspets
Ehitusspets

-Ümara pulga valmistamise masin= kepimasin-
Mis lehelt siis tuldi, et nii kenasti ümardati?

- kas siis küsingi kepimasinat?
Mida küsid, seda saad...

Max
Puutööd
Külaline
külaline

Nagu öeldakse - ole oma soovidega ettevaatlik, need võivad täide minna...
di20
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 2 korda
On tänatud: 4 korda

Lugemata postitus Postitas di20 »

See pole küll eriti minu asi aga see 3000 jm/kuus on ikka üüratult väike kogus, et selleks sellist masinaparki osta. Ok ma saan aru, et praegu jagatakse igasugu eurotoetusi aga nende peale oma äri ehitada pole mingit mõtet. Olgu selle saeraamiga kuidas on aga esimene asi mille otsa sa sured on kuivati.
lMaxl
Ehitusspets
Ehitusspets

Õhkkond oli optimistlik, kui mitte öelda ülemeelikult optimistlik, soovid hakkasid juba täituma ja siis....
di20 kirjutas:See pole küll eriti minu asi aga see 3000 jm/kuus on ikka üüratult väike kogus, et selleks sellist masinaparki osta. Ok ma saan aru, et praegu jagatakse igasugu eurotoetusi aga nende peale oma äri ehitada pole mingit mõtet. Olgu selle saeraamiga kuidas on aga esimene asi mille otsa sa sured on kuivati.
On pakkuda üks automaat treipingi nn. nööbimasina projekt. Võimaldab- automaatset kolmesuunalist det. töötlust, tootlikus oleneb det. keerukusest ja op arvust ca 30 tk/min, max tooriku läbimõõt 75mm. Olemas- raam, etteandepadrun, terade ajami mehhanismid, ülekande aeglusti jne. Pink on komplekteerimata ja nipet-näpet on puudu. Pm saab sellega ka L 1200mm pulka" valmistada

Max
Puutööd
Külaline
külaline

Tänan! Tegelikult ongi nii, et olen ise täielikult võhik ja mõtted on tegelikult ikka alles täielikud mõtted. Ja esialgsest tahangi jõuda vältimise meetodil optimaalse lahenduseni. Vist muidugi alustasin ikka tõeliselt suurest õhumullist ja kujutasin ette et 3000 m (kokku ju lausa 6 km!) on ikka tõeliselt üüratu kogus. Nüüd olen juba veidi rohkem kahe jalaga maal, aga siiski ootan abi mõtete poolest. Ütleme, et jätan esimese poole ära ja ostan valmis ümarmaterjali (milline pakkuja oleks Viru- ja Järvamaa piires?). Edasi sooviksin veel materjali tükeldada ja nendele seoseid teha (umbes nagu palkmajadel palkide sidumine). Millised puutöömasinad selle jaoks peaksin soetama? di20-l oli õige suund - uurin tõesti esialgu äriplaani jaoks eurotoetuse saamiseks ja tõesti tahan leida sellise optimaalse lahenduse - kus saan nii abi kuid ei istu pärast oma mõttetu kraami otsas. Nii, et vabandage, kui pärin liiga palju. Taaskord ette tänades Ellen
Onu_Paul
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Külaline kirjutas:Tänan! Tegelikult ongi nii, et olen ise täielikult võhik ja mõtted on tegelikult ikka alles täielikud mõtted. Ja esialgsest tahangi jõuda vältimise meetodil optimaalse lahenduseni. Vist muidugi alustasin ikka tõeliselt suurest õhumullist ja kujutasin ette et 3000 m (kokku ju lausa 6 km!) on ikka tõeliselt üüratu kogus. Nüüd olen juba veidi rohkem kahe jalaga maal, aga siiski ootan abi mõtete poolest. Ütleme, et jätan esimese poole ära ja ostan valmis ümarmaterjali (milline pakkuja oleks Viru- ja Järvamaa piires?). Edasi sooviksin veel materjali tükeldada ja nendele seoseid teha (umbes nagu palkmajadel palkide sidumine). Millised puutöömasinad selle jaoks peaksin soetama? di20-l oli õige suund - uurin tõesti esialgu äriplaani jaoks eurotoetuse saamiseks ja tõesti tahan leida sellise optimaalse lahenduse - kus saan nii abi kuid ei istu pärast oma mõttetu kraami otsas. Nii, et vabandage, kui pärin liiga palju. Taaskord ette tänades Ellen

Hakkad lindudele freespalk-söödamaju vorpima? :)
Külaline
külaline

Osaliselt võib-olla isegi. Aga 10 cm läbimõõduga? Suured linnud?
Onu_Paul
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Külaline kirjutas:Kui mul oleks vaja pidevalt ja suuremas koguses puidust "pulki" läbimõõduga 2-10cm, siis millised puidutöömasinad peaksin soetama? Mõlemat läbimõõtu (2 cm ja 10 cm)
Külaline
külaline

Onu Paul´ile - kas 10 cm läbimõõduga hakkan ka lindudele freespalk-söödamaju vorpima?
Teistelt - ootan ikka soovitusi.
lMaxl
Ehitusspets
Ehitusspets

Siin pole mõtet seadmeid loendada, kui pole täpselt teada mida kavased tootma hakata. Kui Sa toodet püünele ei taha tuua, siis palka endale tehnoloog või võta siit foorumist mõne puusepaga ps.

Max
Puutööd
Külaline
külaline

Kui asi liigub edasi ja saab selgemaks, siis nüüd tean, kuidas käituda. Lihtsalt küsimuse üks eesmärk oli teada saada, kas ümarpulki x koguses saab trei-, frees- või höövelpingiga. Ja kontakte nendega, kes otseselt oskavad öelda hinda ja konkreetseid masinaid pakuvad. Aga nüüd tean, et siin on koht, kus saab abi (puidufoorumis ei vastanud keegi). Lasen asjal klaaruda ja siis uurin oma ümarpulga asja edasi. Tänan kõiki! Ellen
Vasta