Gaasikatlale abiks saunakeris
küttesüsteemid, millega ja kuidas kütta
-
- külaline
Gaasikatlale abiks saunakeris
Lugemata postitus Postitas HHH »
Kuna kasutan kerist 2-3x nädalas ja see püsib soe veel ka teisel päeval, siis mida arvata mõttest et panna kooslusele gaasikatel+põrandaküte vahele saunakerise boiler, mis siis kerise kütmise ajal aitab põrandat kütta?
kerise boiler annab kütmise ajal kõrgemat temperatuuri kui 35-40 kraadi, seega otse teda peale (või tagasi) voolu torule vahele panna ei saa vist... Millised variandid oleks mul kerise soe rakendada põranda kütmisele abiks?
kerise boiler annab kütmise ajal kõrgemat temperatuuri kui 35-40 kraadi, seega otse teda peale (või tagasi) voolu torule vahele panna ei saa vist... Millised variandid oleks mul kerise soe rakendada põranda kütmisele abiks?
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 3 korda
- On tänatud: 316 korda
Re: Gaasikatlale abiks saunakeris
Lugemata postitus Postitas Kalvis »
Tehniliselt võimalik, kuid kui küttelt säästa tahaksid (eeldatavasti on idee aluseks, et puud tulevad odavamalt) siis osta kohe keskküttekatel ja lisa see oma keskkütte süsteemi. Gaasikatel jääks backupiks kui puud otsa saavad. Kogu süsteem tuleb muudelt kuludelt vaid keskkütte katla jagu kallim ja see maksab vaid ca 20000 krooni, söekatla sai vahepeal kätte ca 10000 krooniga.
- sashaobrok
- Ehituspenskar
- On tänanud: 36 korda
- On tänatud: 43 korda
Lugemata postitus Postitas sashaobrok »
Kui sul viisakas automaatika, siis kas juba praegu pole see keris sul gaasikatlale kütteks abiks? Ta ju soojendab elamises õhku ikkagi ja selle võrra kütab gaasikatel vähem. Või haihtub sauna soe kuhugi teadmata suunas minema?
vanaema on sul veteran...
-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 16 korda
- On tänatud: 13 korda
- Kontakt:
Lugemata postitus Postitas Veikko »
Mis küttesüsteem sul siis on põranda, radiaatorküte. Kui palju sul kulub saunakerise kütmisel puid mis seisab hommikuni. Ma arvan et pead saunakerise süsteemi ühendades sauna kütma 5 korda päevas, kuna sinna ju ei mahu puid. Kas siis kogu aeg ka saun kuum kui tube kütad.
Gaasitööd, küttesüsteemid, veevarustus. Müük, paigaldus, hooldus, remont. http://www.novire.eu/ novire@novire.eu +372 5810 3282
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas HHH »
Praegu on põrandaküte gaasikatlaga.
asja mõte poleks mitte üle minna puuküttele vaid et kerist küttes aitaks see kaasa põrandaküttevee soojendamisele.
hetkel gaasiküte toimib ilusti aga kuna sauna viimistlus lähiajal plaanis siis viimane aeg keris (boileriga või ilma) välja valida ja torud seinasisse paika panna. Iseenesest idee oli ilus aga kas see ka toimima hakkab, sellekohta tahaks teadjamate arvamust
Vb vaja veel lisaks mingi väike akupaak, 3T ventiil, tsirkul. pump vms?
Ja kui see variant tõesti kuidagi tööle ei peaks hakkama - äkki oskab keegi ideed pakkuda kuidas muul viisil saaks kerise boileri sooja ära kasutada?
asja mõte poleks mitte üle minna puuküttele vaid et kerist küttes aitaks see kaasa põrandaküttevee soojendamisele.
hetkel gaasiküte toimib ilusti aga kuna sauna viimistlus lähiajal plaanis siis viimane aeg keris (boileriga või ilma) välja valida ja torud seinasisse paika panna. Iseenesest idee oli ilus aga kas see ka toimima hakkab, sellekohta tahaks teadjamate arvamust

Vb vaja veel lisaks mingi väike akupaak, 3T ventiil, tsirkul. pump vms?
Ja kui see variant tõesti kuidagi tööle ei peaks hakkama - äkki oskab keegi ideed pakkuda kuidas muul viisil saaks kerise boileri sooja ära kasutada?

- sashaobrok
- Ehituspenskar
- On tänanud: 36 korda
- On tänatud: 43 korda
Lugemata postitus Postitas sashaobrok »
Mul tekib vahest tunne, et mind pole näha siin foorumis....
vanaema on sul veteran...
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas klaasimees »
kle ma teen ka vahelehõike, äkki mind kuulab;)sashaobrok kirjutas:Mul tekib vahest tunne, et mind pole näha siin foorumis....
kui see saun just õues ei ole, siis kerise poolt eraldatav soojus ei kao maja energeetilisest bilansist kuhugi. Hästi lihtsalt öeldes - kerise kütmise võrra teeb gaasikatel vähem tööd s.t. gaasi kulub vähem.
mitte et ma loomepauku kuidagi pärssida üritaks... tehke või sandlipuust keerdtrepiga.
-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 16 korda
- On tänatud: 13 korda
- Kontakt:
Lugemata postitus Postitas Veikko »
sashaobrok kirjas kogu tõde , pole mõtet endale peavalu juurde ehitada. Kindlasti on halusoojus sama või isegi kallima hinnaga. Hoia saunauksed lahti et soojus teistesse ruumidesse hajuks.klaasimees kirjutas:kle ma teen ka vahelehõike, äkki mind kuulab;)sashaobrok kirjutas:Mul tekib vahest tunne, et mind pole näha siin foorumis....
kui see saun just õues ei ole, siis kerise poolt eraldatav soojus ei kao maja energeetilisest bilansist kuhugi. Hästi lihtsalt öeldes - kerise kütmise võrra teeb gaasikatel vähem tööd s.t. gaasi kulub vähem.
mitte et ma loomepauku kuidagi pärssida üritaks... tehke või sandlipuust keerdtrepiga.
Gaasitööd, küttesüsteemid, veevarustus. Müük, paigaldus, hooldus, remont. http://www.novire.eu/ novire@novire.eu +372 5810 3282
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Lammas »
Kui sa hakkad saunakerisega kütma, siis jahutad selle ju väga kiirelt maha. Saunaahju kasutegur on aga olematu.HHH kirjutas:Kuna kasutan kerist 2-3x nädalas ja see püsib soe veel ka teisel päeval, siis mida arvata mõttest et panna kooslusele gaasikatel+põrandaküte vahele saunakerise boiler, mis siis kerise kütmise ajal aitab põrandat kütta?
See idee mata juba eos maha.
Hüppa
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit